Recenzje książki "Żmijowisko"

Dodaj swoją recenzję

Żmijowisko

12.10.2020

Zapoznając się po raz trzeci z nowymi losami bohaterów wykreowanych przez Pana Wojciecha Chmielarza w powieści kryminalnej pt. '' Żmijowisko'' miałam od początku pozytywne uczucia, gdyż wiedziałam o tym, że i tym razem się nie zawiodę z tego względu, że potrafi on prowadzić prawdziwy dystans oraz stworzyć klimat służący wszelkiego rodzaju zachowan... Recenzja książki Żmijowisko

@Anna30@Anna30 × 6

Tam, gdzie rodzi się zło...

12.08.2020

Na wstępie muszę przyznać, że bardzo cenię tego Autora. Dla mnie mistrzostwem świata jest powołany do życia komisarz Jakub Mortka, którego darzę wielką sympatią. A jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia. No i cóż, wiele się spodziewałam po przeczytaniu licznych peanów ku czci tej powieści. Niestety, tym razem musiałam obejść się smakiem. ... Recenzja książki Żmijowisko

@ania_gt@ania_gt × 1

Uczucia nie zawsze pomagają...

9.08.2020

Fundamentem człowieczeństwa są emocje. To one czynią nas lepszymi od zwierząt. Umacniają, podnoszą poczucie własnej wartości, biologicznie wyróżniają w gatunku. Bez nich nie moglibyśmy nazywać się ludźmi, ani w żaden sposób czerpać radości z egzystencji. Są jednak takie momenty w życiu, kiedy okazywane, uzewnętrznione uczucia, zamiast pomóc, niszc... Recenzja książki Żmijowisko

Zmarnowany potencjał

2.08.2020

Nie czytałem wcześniej żadnej książki Chmielarza, jakoś nie czułem takiej potrzeby. Kiedy jednak dowiedziałem się, że na podstawie „Żmijowiska” będzie kręcony film, zainteresowałem się – w końcu „Ojciec chrzestny”, „Morderstwo w Orient Ekspresie”, „Firma” itd. itd... Zawiodłem się solidnie – to przecież Polska – fakt, że na podstawie książki kręci... Recenzja książki Żmijowisko

@Meszuge@Meszuge × 5

Nie tylko żmije mają w sobie tyle jadu.

20.07.2020

Było to moje pierwsze spotkanie z Panem Chmielarzem i jakże niezwykłe. „Żmijowisko” to historia opowiadająca o grupie znajomych, którzy w czasie wakacji wybierają się wraz ze swoimi rodzinami do agroturystyki. W trakcie wypadu znika młoda dziewczyna – córka jednego z małżeństw. Zaczynają się poszukiwania lecz po zaginionej ani śladu. Mija rok od... Recenzja książki Żmijowisko

@Bookinka@Bookinka × 4

Żmijowisko

27.05.2020

Książka, której finał szokuje, jak mało który... Takiego biegu wydarzeń nie przewidziałabym... Pozycja naprawdę ciekawa, a przy tym zaskakująca. Każde z dzieł Wojciecha Chmielarza - jak dla mnie - WYBITNE. Doskonały thriller psychologiczny. Na mazurskiej wsi, podczas rodzinnych wakacji w gronie znajomych ginie 15-stolatka. To załamuje pozornie szc... Recenzja książki Żmijowisko

Prawie jak w filmie

17.05.2020

Akcja dzieje się podczas wakacji: wcześniej, pomiędzy i teraz. W sielskiej scenerii łona natury i okoliczności przyrody wychodzą na światło dzienne ciemne strony osobowości. Przez całą książkę czytelnik nie ma pojęcia co się stało z dziewczyną i kto jest tym złym charakterem. W tych znakomicie się przeplatających 3 planach czasowych poznajemy boha... Recenzja książki Żmijowisko

@Renax@Renax × 10

"Żmijowisko"

17.03.2020

Powiem szczerze, że po tylu pozytywnych recenzjach i zachwytach spodziewałem się czegoś o wiele lepszego. Nie jest to najgorsza pozycja, ma dużo elementów, które mi się podobały, ale ma także tyle samo minusów. Może zacznę od plusów. Na pewno jednym z nich jest klimat książki. Autorowi udało się stworzyć bardzo klimatyczną historię, w którą się „... Recenzja książki Żmijowisko

@Darek@Darek × 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl