Recenzje książki "Zmora"

Dodaj swoją recenzję

"[...] chciałabym pożegnać swoją przeszłość, a w szczególności lato tysiąc dziewięćset osiemd...

3.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zmora to najnowsza książka jednego z moich ulubionych polskich autorów kryminałów – Roberta Małeckiego. Uwielbiam jego serię z Bernardem Grossem i dlatego nie wahałam się pod sięgnięciem po Zmorę, wiedząc, że to może być świetny kryminał. Kama Kosowska, niespełniona dziennikarka, wraca do Torunia i otrzymuje propozycję udziału w programie o tajem... {} Recenzja książki Zmora

Każdy ma swoją zmorę...

7.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pana Roberta znam i cenię zwłaszcza za rewelacyjne serie kryminalne. Jak wyszedł mu romans z dusznym thrillerem? O tym przekonałam się na własnej skórze. Kama wraca pokonana do swego rodzinnego miasta Torunia. Nie powiodła się jej wielka dziennikarska kariera w stolicy. Trzydzieści lat temu była ostatnią osobą, która widziała zaginionego siedmiol... {} Recenzja książki Zmora

@coolturka104@coolturka104 {}× 4

Zmora

7.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zmora, w wierzeniach słowiańskich i nordyckich była istotą pół demoniczną, duszą człowieka żyjącego lub zmarłego, która w snach męczyła śpiących. Kogo i dlaczego nęka zmora w najnowszej powieści Roberta Małeckiego? Kama Kosowska, dziennikarka, z pochodzenia torunianka, po utracie pracy w jednej z warszawskich redakcji wraca do rodzinnego miast... {} Recenzja książki Zmora

@linaewe85@linaewe85 {}× 1

Zmory przeszłości

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy zaczęłam czytać „Zmorę”, coś wydawało mi się nie tak. Czy to na pewno Małecki? Było, delikatnie mówiąc, trochę nudnawo. Na szczęście nie odłożyłam książki i wytrwale czytałam. I teraz mogę powiedzieć z całą stanowczością: Tak, to pan Małecki! I to w całkiem niezłej formie 😊 Kama Kosowska, dziennikarka z aspiracjami, lecz bez pracy, powrac... {} Recenzja książki Zmora

@Nina@Nina {}× 19

Zmora niejedno ma imię

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po twórczość Roberta Małeckiego sięgnęłam pierwszy raz jakiś czas temu, skuszona pozytywnymi opiniami o jego cyklu książek z Bernardem Grossem. Przeczytałam szybko wszystkie trzy części, które bardzo mi się spodobały. Byłam ciekawa, czy jego najnowsza książka „Zmora” również przypadnie mi do gustu. Czy tak było? Kamila Kosowska, niespełniona dzie... {} Recenzja książki Zmora

Proste zbrodnie sprawiają najwięcej kłopotów

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Robert Małecki stworzył historię tak realną, że odkładając książkę usiłowałem sobie przypomnieć, u kogo z moich znajomych to wszystko się wydarzyło. Zaangażowałem się w fabułę tak silnie, że stałem się aktorem opisywanych wydarzeń. Byłem pewien, że to z bliska przeżyłem, a nie przeczytałem w powieści. “Zmora” to klimatyczne połączenie kryminał... {} Recenzja książki Zmora

Zaginięcie sprzed lat i tajemnice ojca... - "Zmora" Robert Małecki

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zmora" Robert Małecki Bezrobotna dziennikarka Kamila Kosowska dostaje od reżysera propozycję udziału w reportażu na temat zaginięcia 7-letniego Piotrka Janochy w roku 1986. Powrót do rodzinnego miasta oznacza dla niej też powrót do niełatwego dzieciństwa oraz ojca - emerytowanego milicjanta. Gdy śledztwo zostaje wznowione komisarz Korcz dowodzi,... {} Recenzja książki Zmora

Wszystko poszło tak jak powinno

18.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tym razem na tapecie „Zmora” Roberta Małeckiego. Przenieśmy się do Torunia, do którego wraca Kama Kowalska. Kobieta jest dziennikarką, która ma możliwość wystąpienia w programie na temat zaginięcia siedmioletniego Piotrka, w końcu była jedną z ostatnich osób, które widziały chłopca. Okazuje się też, że sprawa została przejęta przez nowego komisarz... {} Recenzja książki Zmora

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe