Recenzje książki "Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce"

Dodaj swoją recenzję

Wspaniała i zaskakująca kontynuacja

27.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kilka dni temu miałam okazję przeczytać drugi tom rewelacyjnie rozpoczętej przez Paulinę Hendel serii Żniwiarz. Spotkanie z książką okazało się dla mnie niezwykłą przygodą i zaskoczeniem. Dacie wiarę, że pochłonęłam tę ponad czterystustronicową lekturę w zaledwie jeden dzień? Autorka ponownie sprawiła, że nie mogłam oderwać się od czytania. Co wię... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

Czerwone słońce

20.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po ostatnim przestoju czytelniczym, potrzebowałam książki, która na nowo pomogłaby mi odnaleźć radość z czytania. Długo zastanawiałam się, na którą pozycję postawić. W końcu mój wybór padł na drugą część serii "Żniwiarz" Pauliny Hendel - "Czerwone słońce". Jej poprzedniczka - "Pusta noc" - bardzo przypadła mi do gustu. Była to dość lekka lektura, ... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

@Kasja@Kasja {}× 1

Lepiej niż w poprzedniej części

16.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mija rok od tragicznych wydarzeń w Wiatrołomie. Wrogowie żniwiarzy wraz z Pierwszym zniknęli. Niespodziewanie jednak do życia wraca Magda. Ma ona inne ciało i charakter, przez co doprowadza do szału swojego wuja Feliksa. Kiedy do miejscowości powraca również Mateusz, postanawiają we trójkę odnaleźć zaginionego żniwiarza Gerarda. Druga część słowi... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

Drugi tom zdecydowanie lepszy od pierwszego

14.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czerwone słońce" to drugi tom przygód Magdy i Feliksa. Podobał mi się zdecydowanie bardziej niż pierwszy. Poprzednia część dłużyła się, główna bohaterka była lekkomyślna, a akcja nieskładna. Końcowe sceny z jednej strony były zaskakujące, a z drugiej strony przypuszczałam, w którą stronę pójdzie fabuła w kolejnym tomie. Nie podobała mi się metam... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

Demoniczny drugi tom

4.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Naprawdę zdążyłem już zwątpić w was... To znaczy nas, jako ludzi, ale ty przy wróciłaś mi wiarę. Warto o ludzi walczyć. Warto dla nich zginąć" * ~ Nie wiem czy jeszcze pamiętacie moja recenzję pierwszego tomu cyklu "Żniwiarz" Pauliny Hendel. Wspominałam w niej, że nie bardzo zrozumiałam tą całą promocje jaka kręciła się wokół "Pustej nocy". Tak j... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

Tom trzeci, a emocje rosną

24.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeśli narzekałam na pierwszą część (Pusta noc) i zbyt mało akcji, to tom drugiCzerwone Słońce wzbudza wręcz odwrotne uczucia. Tym razem akcja się zagęszcza, pojawiają się te same demony i zwidy co w Pustej nocy, ale do ich grona dołączają kolejne i to już nie takie przyjemne. Nie wiem jaki robi to autorka, ale jej postacie nie tracą na wiarygodnoś... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

@Patriseria@Patriseria {}× 1

Słońce zachodzi na zażar

21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Napiszę to od razu – jest dużo lepiej! Kontynuacja „Pustej nocy”, czyli „Czerwone słońce” Pauliny Hendel podobała i się duuużo bardziej! Po zaskakującym i nieprzewidywalnym zakończeniu z poprzedniej części ciekawość pchnęła mnie do czytania kolejnego tomu. Po ostatnich życiowych zawirowaniach Magda oprócz zewnętrznego wyglądu zmienia również char... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

Czytajcie, ale tylko z przymrużeniem oka

17.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po burzliwych wydarzeniach I tomu Magda wraca do świata żywych jako Żniwiarz. Bohaterka zostaje postawiona przed kolejnym dylematem, ponieważ odrodziła się w ciele Oliwi - czy wrócić do Warszawy i wieść przewidywalne życie córki bogatych rodziców, czy wrócić na Pomorze i oświadczyć bliskim kim właśnie się stała... Początki bycia Żniwiarzem wcale d... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

@ilona_m2@ilona_m2 {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl