Avatar @milao.obr

Milena

@milao.obr
3 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 2 miesiące temu.
half_word_half_heart
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 2 miesiące temu.

Recenzje książek

14 recenzji

A jeżeli smoki istnieją?

15.10.2020

Odpoczywasz sobie na hamaku, w twoim ogrodzie, wspominasz wczorajszą imprezę i wracasz do wszystkich miłych wspomnień. Wnet nieoczekiwanie smok jest powodem dla, którego musisz zrezygnować z tej sielanki. O i jeżeli on zginie to i ty zakończysz swoje życie - brzmi rewelacyjnie, czyż nie? To właśnie spotkało Boba, smok zdziergał z nim magiczną Więź... Recenzja książki Skąd właściwie biorą się smoki

Świetny pomysł, słabe wykonanie

31.07.2020

"Hotel Ostatniej Szansy" to książka opowiadająca o chłopcy, który pracuje w hotelu od zawsze. Jego tata-były szef kuchni tego hotelu, zmarł a jego mama umarła przy porodzie. Córka właścicieli hotelu znęca się nad nim, więc chłopak nie ma łatwego życia... Pewnego dnia Seth dowiaduje się, że do hotelu wybudowanego po środku lasu przyjeżdżają bardz... Recenzja książki Hotel Ostatniej Szansy

Podejrzane morderstwa oraz Towarzystwo detektywistyczne

18.07.2020

Towarzystwo detektywistyczne znowu w akcji! Piąty tom z serii ''Zbrodnia niezbyt elegancka", która jest świetna! Aktualnie jest to moja ulubiona seria (oczywiście nie licząc Harrego Pottera J.K.Rowlling😅) nie jest to książka przy której będziecie się śmiać, ale poznacie kilka zdolności o których nigdy nie słyszeliście... Daisy i Hazel przybywają d... Recenzja książki Śmiertelne dziedzictwo

Dwie nastolatki i morderstwo

9.07.2020

"Zbrodnia na Receptę" jest książką po prostu genialną! Jest to szósty tom z serii "Zbrodnia nie przystoi damie" - o czym ja nie miałam pojęcia i przeczytałam tren tom jako pierwszy. Jest to raczej seria, gdzie książek nie trzeba czytać po kolei. Oczywiście były jakieś tam nawiązania do wcześniejszych sprawa, ale nie były podane wyjaśnienia ani wyn... Recenzja książki Zbrodnia na receptę

Zakończenie

26.05.2020

KOCHAM KERSTIN GIER!!! ❤❤❤ Jak to ona , zakończyła tą trylogię z mocnym przytupem😅. Kolejna niesamowita i tajemnicza okładka...PRZEPIĘKNA - jestem totalnym przeciwieństwem człowieka, który powiedział "Nie oceniaj książki po okładce" - no cóż...🤣. Ponownie przekraczamy ozdobne, zielone drzwi z klamką w kształcie mrugającej ślepiami jaszczurki, b... Recenzja książki Silver. Trzecia księga snów

Pięć Królestw, Łupieżcy Niebios

26.05.2020

Pokochałam Brandona Mulla już od pierwszej części bestsellerowego "Baśniowo" - chyba to była ta przełomowa książka od której zaczęłam czytać. Cole nie pragną być bohaterem, on chciał tylko popisać się przed znajomi w Halloween...🎃 Ale jak szukamy przygód trudniej jest ją znaleźć, ale jeżeli jej nie szukamy przygoda sama nas szuka... (to nie jest ... Recenzja książki Łupieżcy niebios

Książka dla buntowniczek

26.05.2020

Porywająca, tajemnicza, magiczna po prostu wspaniała książka! Ucieczka z rodzinnej osady. Amani wierzy, że może być panią swojego losu. Świetnie posługuje się bronią, ale nikt nie zwraca na to uwagi, ponieważ jest dziewczyną. Ma nadzieję, że dzięki talentowi jest w stanie spełnić marzenia. Podczas zawodów strzeleckich spotyka tajemniczego chłop... Recenzja książki Buntowniczka z pustyni

Fenomenalne zakończenie trylogii czasu

22.05.2020

Ohhh czy już wspominałam jak ja kocham Kerstin Gier? Zapewne miliard razy. Ale bardzo słusznie!!!! Zieleń szmaragdu to ostatnia książka trylogii czasu, wszytko co dobre kiedyś się kończy...niestety. Gwen na złamane serce przez Gideona i wypłakuje się Lesii. Przyjaciółka stawia ją na nogi i zmusza do trzeźwego myślenia (taka przyjaciółka każdemu ... Recenzja książki Zieleń szmaragdu

''Błękit Szafiru'' - Jeszce lepsza!!!

18.05.2020

"Błękit Szafiru" to kolejna książka trylogii czasu, i jest jeszcze lepsza od poprzedniej. Po przeczytaniu mogę szczerze stwierdzić, że ta trylogia to jakby takie schody - (spróbuję to jak najlepiej zobrazować) pierwsza część jest na pierwszych schodzie, potem druga na drugim i trzecia na trzecim. Poukładane w kolejności od (nie mogę powiedzieć od ... Recenzja książki Błękit szafiru

Najlepsza z całej trylogii Silver

13.05.2020

Uwielbiam Kerstin Gier i to jak ona pisze, ale ta książka przewyższa standardy!!! Najlepsza z całej trylogii (całą trylogię przeczytałam już wcześniej). Najbardziej przerażająca, najbardziej mroczna, najbardziej fenomenalna!!! Okładka znowu zachwyca, a prawdziwi fani będą umieli wysnuć teorie spisowe, gdy zobaczą tom trzeci, no chociaż ja TAK. Pr... Recenzja książki Silver. Druga księga snów

Baśnie Barda Beedle'a - nie tylko dla fanów Pottera.

12.05.2020

Kojarzycie, jak w ''Insygni Śmierci'' Hermiona w spadku po Dumbledorze dostaje książkę z bajkami? ''Przetłumaczona z run przez Hermione Granger'' to możemy przeczytać z tyłu książki. ''Baśnie Barda Beedle'a'' są tak znane jak i nam baśnie o Kopciuszku, czy o Jasiu i Małgosi. Baśnie czarodziejów i mugoli maja podobne przesłania tj. ''Cnota je... Recenzja książki Baśnie Barda Beedle'a

Czerwień Rubinu - początek trylogii

12.05.2020

Kolejny fenomenalny początek trylogii Kerstin Gier! Książka opisuje historię Gwen - z pozoru normalnej nastolatki... Jej zawsze idealna kuzynka Charllota ma gen podróży w czasie, który pozwala osobie posiadającej go przemieszczać się w przyszłości. Ma to nastąpić po 17 urodzinach. Jest to książka z elementami fantasty i kapką romansu, po prostu... Recenzja książki Czerwień rubinu

Agencja wynajmu rodziców - czyli coś dla młodszych

30.04.2020

Jest to książka dla młodszych, sam tytułowy bohater ma za pięć dni swoje dziesiąte urodziny. Historia opowiada o chłopcu o imieniu Barry, który chowa pod swoim łóżkiem listę rzeczy za co obwinia swoich rodziców. Znajduje sie tam między innymi "Są nudziarzami" albo "Dali mi na imię Barry". Ohh jak Barry nie lubi swojego imienia! Przez swoje życzeni... Recenzja książki Agencja wynajmu rodziców

Silver. Pierwsza księga snów - czyli jak ja kocham magię!

29.04.2020

Genialna książka. Pełna magii i doprawiona szczyptą miłości, tajemnicy oraz snów. Książka warta przeczytania. Kto jak kto ale Kerstin Gier umie napisać świetną książkę. Czytałam dziennie po kilka godzin, aż niestety musiałam się pogodzić, że to koniec. Totalnie nie żałuję, że ją przeczytałam! Interesująca książka z cudowną okładką. Fabuła także b... Recenzja książki Silver. Pierwsza księga snów

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl