"Człowiek jest zdolny zapłacić każdą cenę za spokój, byleby przestało boleć".
Czym się może skończyć dokarmianie... Niedźwiedzi? 😂
Czy zostawianie klucza do domu na ganku, pod figurką zielonej żaby jest bezpieczne? ☠️
I czy pomimo upływu 10-ciu lat można zapomnieć o kimś kogo kochało się nadewszystko? 🥺
W powieści "Twoje szepty" rozpoczynającej cykl książek Lost & Found autorstwa Catherine Cowles znajdziecie odpowiedzi na powyższe pytania ale i wiele, wiele więcej 🩵🏔️
Wren Williams i Holt Hartley jako nastolatkowie byli dla siebie absolutnie wszystkim. Największą miłością, wsparciem i najlepszym przyjacielem. Znali się od najmłodszych lat i wspólnie planowali późną starość wraz ze swoimi kiedyś dziećmi. Wszystko to jednak trwało do momentu, gdy pewnej feralnej nocy, dziewczyna została niemal pozbawiona życia, a to, co jej pozostało, było już tylko ruiną...
"Chciałam dla niego dobrze, chciałam, żeby był szczęśliwy, ale to wszystko na odległość. Nawet jeśli sama myśl o tym powodowała ukłucie w sercu, lepiej było żyć w smutku i tęsknocie niż w żalu i urazie".
Autorka powieść rozpoczyna brutalnymi zdarzeniami mającymi miejsce podczas wyżej wspomnianej nocy, a następnie zabiera czytelnika do tego samego małego miasteczka Cedar Ridge tyle, że 10 lat po wspomnianych wydarzeniach.
Poza małą społecznością (miasteczko posiada nieco ponad dwa tysiące mieszkańców) w której oczywiście wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą, znajdziemy tu niedźwiedzie, kuguary i kojoty a strzelby i karabiny będą traktowane niczym normalny sprzęt domowy 🐻
Oprócz pewnych spraw kryminalnych z przeszłości, które odcisną ogromne piętno na bohaterach, będziecie mieć także do czynienia z bieżącymi wydarzeniami, które wywoływać mogą dreszcze. Jak się w trakcie czytania książki okaże, życie i bezpieczeństwo bohaterów nie było zagrożone jedynie kiedyś ale jest i obecnie...
"Twoje szepty" to naprawdę ciekawa powieść, która łączyć będzie ze sobą gorący romans, sensację oraz kryminał. Czy kojarzycie klimat amerykańskich filmów w których pokazywane są posterunki policji znajdujące się w małych mieścinach, gdzie porządek zaprowadza szeryf oraz kilku jego współpracowników? Jeżeli tak, to teraz doskonale zdajecie sobie sprawę co odczuwałyśmy podczas lektury ww. Tytułu.
Wspominając o tej historii należy również wspomnieć o humorze z jakim będziemy mieć momentami do czynienia oraz pięknej, pełnej ciepła relacji z rodziną i przyjaciółmi. Bo wierzcie nam, że obserwowanie niektórych "wpadek" mieszkańców czy przekomarzań oraz wzajemnej troski rodziny i przyjaciół z naszymi bohaterami będą wywoływać na czytelniczych twarzach zarówno uśmiech co i powodować, że atmosfera nabierze zdecydowanie luźniejszego charakteru ❤️
"...wspólnie musieliśmy stawić czoła problemom, nieważne, co pojawiłoby się na naszej drodze. Ponieważ byliśmy najsilniejsi, kiedy się wspieraliśmy. Życie mogło być słodkie, dobre, ale tylko wtedy, gdy ona była przy mnie".
Powyższa powieść to historia, która będzie momentami lekko zabawna, ciepła ale i nieprzewidywalna. Zwroty akcji będą potrafiły Was zaskoczyć a gorące sceny rozgrzać, pozostawiając z lekkimi wypiekami na twarzy 😊 dodatkowym plusem będzie możliwość śledzenia historii z perspektywy obu bohaterów 😍
My zdecydowanie jesteśmy na tak! 🥰 Polecamy 🩵