Avatar @scorpius

@scorpius

1 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

9 recenzji

Dravia, dravia Fincayra

14.04.2012

Pewnego dnia, młody chłopiec zostaje wyrzucony na brzeg. Nie wie kim jest, jak się nazywa, ani skąd pochodzi. Niedługo potem, odkrywa swoje magiczne moce - niestety zaprzestaje ich użytku w chwili, gdy go okaleczają. Wciąż poszukuje informacji na temat swojej osoby, i w ten właśnie sposób trafia do pięknej, kolorowej, budzącej zachwyt, mitycznej kr... {} Recenzja książki Nieznane lata

Africanus, dzielny syn

3.04.2012

Co by było gdyby... No właśnie, co? Wyobraźmy sobie, że Hannibal jednak nie daje za wygraną. Przezwycięża Rzym, z którego zostaje marna kupka. Wielka potęga Rzymu! Nie, tak nie mówilibyśmy. Jak potoczyłyby się dzieje ludzkości, gdyby Rzym w potyczce z Kartaginą uległ? Długo można by się zastanawiać, ale jedno jest pewne: nic nie wyglądałoby tak jak... {} Recenzja książki Africanus. Syn konsula

A ugryź mnie!

31.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po serię Wampiry z Morganville sięgnąć chciałam już dawno. Ale jakoś tak się układało, że albo nie miałam czasu, albo inne książki zwracały moją uwagę. W końcu, zdecydowałam że nie będę jej wypożyczała z biblioteki - nie wiedziałam czy miesiąc starczy mi na przeczytanie(no cóż, spodziewałam się że może być przereklamowana, a i z czasem nie najlepie... {} Recenzja książki Wampiry z Morganville. Księga 1: Przeklęty Dom Bal Umarłych Dziewczyn

Przekonaj się sam, czy chcesz zobaczyć, co dzieje się GŁĘBIEJ!

22.03.2012

Archeolog i jego syn. Małe miasteczko niedaleko Londynu. Rodzinną sielankę przerywa niespodziewane zniknięcie ojca. Tego, jak go odnaleźć, bezskutecznie próbuje dowiedzieć się czternastoletni Will. Nie ma zbyt wielkiego oparcia w swej siostrze - Rebece, oraz matce, spędzającej całe dnie przed telewizorem. Jedyną nadzieją jest jego kolega, Chester, ... {} Recenzja książki Tunele

Zwieńczenie

20.03.2012

Odwet - niestety ostatnia już część serii Najmroczniejsze Moce. Jej główną bohaterką jest Chloe Saunders, genetycznie zmodyfikowana nekromantka, wzywająca duchy na zawołanie. Chloe, Derek, Simon i Tori wreszcie znaleźli bezpieczne miejsce - stary przyjaciel ich ojca stara pomóc uciekinierom jak tylko się da. Z pomocą przychodzą im również inni pa... {} Recenzja książki Odwet

Oderwij się!

20.03.2012

Drugą, niesamowicie wciągającą częścią sagi Najmroczniejsze Moce, jest Przebudzenie. Z chęcią po nią sięgnęłam, zamroczona doskonałością jej poprzedniczki. Chloe zostaje uwięziona. Mimo że posiada na wyłączność dość przytulny pokój, czuje się osaczona. Ale nie jest samotna - wraz z nią, podobny los dzieli Rae - jej przyjaciółka, oraz opryskliwa i ... {} Recenzja książki Przebudzenie

Wolna chwila

15.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Strąceni to jedna z tych książek, które można wziąć w rękę a idąc zahaczyć o łóżko, i tym sposobem przeleżeć cały dzień. Ale musi to być dość nieciekawie zapowiadający się dzień, a książka akurat taka, bo lepszej nie ma w zasięgu. Jednym słowem: plusy, a jeszcze więcej minusów Małe miasteczko. Tutaj, siedemnastoletnia Theia nie może być w niebezpi... {} Recenzja książki Paranormalność

Rytuały i przestrogi, czyli jak się bronić

15.03.2012

"Szczepimy się, pijemy tran i łykamy witaminy aby uniknąć chorób. Co jednak robimy żeby zabezpieczyć się przed tzw. złym okiem?"* Jeśli szukasz pomocy dotyczącej metapsychicznych ataków, chcesz poznać swój dar, lub po prostu dowiedzieć się czegoś nowego o magii ochronnej, ta jest to książka właśnie dla Ciebie. Książka Magia ochronna w praktyce mo... {} Recenzja książki Magia ochronna w praktyce

Dobra książka

13.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Córka kata to na prawdę zaskakująca pozycja. Przede wszystkim, ogromne brawa dla autora za jego styl pisania i sposób przekazywania treści. Mimo że akcja książki rozgrywa się w XVII wieku, wcale tego nie czułam. Czasami zapominałam nawet że są to odległe czasy. Nie znalazłam tutaj niezrozumiałych słów, czy dziwnie brzmiących zdań, wręcz przeciwnie.... {} Recenzja książki Córka kata

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe