Avatar @snieznooka

@snieznooka

7 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.
{} snieznooka
{} Napisz wiadomość
7 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około miesiąca temu.

Recenzje książek

74 recenzje, w tym 5 recenzji wyróżnionych przez redakcję

"Wstrzymując oddech"

26.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością Małgorzaty Mikos udało mi się już zetknąć i były to spotkania niezwykle wspaniałe przepełnione emocjami, chwilami wzruszenia, rozdarciem serca i jego zlepieniem. Kiedy dowiedziałam się, że pisze kolejną książę miałam skrytą nadzieję, że uda mi się z nią zapoznać. Autorka potrafi pisać w taki sposób, że zapiera dech w piersi, a jej hi... {} Recenzja książki Wstrzymując oddech

"W deszczu"

26.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie miałam wcześniej styczności z powieściami Anny Dąbrowskiej, nie czytałam pierwszego tomu cyklu Płomienie, ale to mi nie przeszkodziło w sięgnięciu po drugi tom pod tytułem „W deszczu”. Byłam tej powieści ciekawa, ponieważ fabuła bardzo mnie zainteresowała. Przewija się w niej temat muzyki, który ostatnio stał mi się nieco bliższy za sprawą kil... {} Recenzja książki W deszczu

"Wesela nie będzie"

26.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka „Wesela nie będzie” jest drugą książką Małgorzaty Starosty, która zasłynęła specyficzną powieścią komediowej serii z kryminałem w tle. Debiut wypadł na tyle dobrze, że zastanawiałam się, czego mogę się spodziewać po kontynuacji? Co nowego przygotowała dla nas autorka? Czy będzie równie zabawnie, a może zabójczo? Główną bohaterką książki „... {} Recenzja książki Wesela nie będzie!

"Wybaczenie"

24.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzowałam już dla Was dwie poprzednie części cyklu Łatwopalni ciesząc się, że miałam taką możliwość. Wszystko dzięki wznowieniu dwóch wydawnictw Burda Książki i Novae Res, musze przyznać, że książki w nowej odsłonie prezentują się doskonale. Piękne kolory, motocykle, to jest to, co tygryski lubią najbardziej. „Wybaczenie” jest ostatnią częścią ... {} Recenzja książki Wybaczenie

"Tylko umarli mogą powstać"

24.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dorota Foryś jest bardzo utalentowaną polską autorką, która posiada niesamowite poczucie humoru i ogromną wyobraźnię, co nam udowodnia już nie raz. Po ,,Tylko żywi mogą umrzeć” i ,,Tylko martwi mogą przetrwać”, przyszedł czas na trzeci i ostatni tom serii o nieustraszonej Tess Brown, kobiecie, która niczego się nie boi, a zwłaszcza demonów, które ... {} Recenzja książki Tylko umarli mogą powstać

"The Untouchables"

19.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ruthless People” zrobiło na mnie i na wielu czytelnikach ogromne i pozytywne wrażenie, jednak zakończyło się w takim momencie, że bardzo chciałam dowiedzieć się, jak autorka rozwiąże te wszystkie wątki. Czym nas zaskoczy? Co przygotowała dla swoich czytelników i z czym Liam i Melody będą musieli walczyć? Czy między nimi wygładzą się wszystkie nie... {} Recenzja książki The untouchables

"Mężczyzna z tuszem na dłoni"

19.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasami czas wcale nie zaciera szlaków, które przyszło nam przemierzać, nie niszczy uczuć tych prawdziwych, które tylko gdzieś w nas tkwią przyczajone czekając na inne chwile, te lepsze i bardziej wyczekiwane. Bywa tak, że popełniamy błędy, ale one nas nie definiują, z ich powodu nie można kogoś przestać kochać, ale czy to wystarczy, aby na nowo z... {} Recenzja książki Mężczyzna z tuszem na dłoni

"Przebudzenie"

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po „Łatwopalnych” przyszła pora na nadrobienie drugiego domu trylogii „Przebudzenie”, byłam ciekawa jak potoczą się dalsze losy poznanych już wcześniej Moniki Rudzkiej i Jareka Minca, nic dziwnego, że zaczęłam się zastanawiać, czy ta powieść wypadnie równie dobrze, co pierwszy tom. Czy „Przebudzenie” wznieci w czytelniku tyle samo emocji, co „Łatw... {} Recenzja książki Przebudzenie

"Łatwopalni"

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Agnieszka Lingas –Łoniewska jest jedną z autorek, których książki czytam dość często i je Wam tutaj przedstawiam. Kiedy dowiedziałam się, że zostaje wznowiona przed wydawnictwo Burda seria Łatwopalni, nie mogłam przejść obok tego obojętnie. Nie miałam okazji przeczytać jej wcześniej, dlatego uznałam, że to świetna okazja, aby poszerzyć horyzonty. ... {} Recenzja książki Łatwopalni

"Obrońca nocy"

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To kolejna książka autorstwa Agnieszki Lingas-Łoniewskiej, jaką miałam przyjemność przeczytać. Cieszyłam się z tego, że wyszło jej wznowienie, dlatego mogła zagościć w moich dłoniach i mediach społecznościowych. Jest ona o tyle wyjątkowa, że całkiem surrealistyczna, łączy ze sobą elementy fantastyczne, więc nie muszę Was jakoś szczególnie przekony... {} Recenzja książki Obrońca nocy

"Stags"

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Stags” to książka, która zwróciła na siebie uwagę już poprzez samą okładkę, jest prosta, ale potrafiła do mnie przemówić, tak jak zapewne do wielu czytelników. Kiedy przeczytałam opis tej książki wiedziałam już, że z pewnością będę musiała po nią sięgnąć. Dawno nie czytałam thrillerów, więc pora była to zmienić. Byłam ciekawa, czy książka okaże s... {} Recenzja książki STAGS

"Luca Vitiello"

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam okładkę „Złączonych honorem” i przeczytałam na jej temat więcej informacji, wiedziałam, że to będzie coś, nie mogłam się doczekać, żeby sięgnąć po tą książkę i spędzić z jej bohaterami więcej czasu. Świat mafii jest brutalny, gorszący i bardzo niebezpieczny. Próba przetrwania w surowym i świecie drobnej i kruchej isto... {} Recenzja książki Luca Vitiello

"Nexus"

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nexus” jest drugim tomem cyklu Androma, dlatego jeśli ta okładka wpadła Wam w oczy to zapraszam do poznania pierwszego tomu pod tytułem „Zenith”. Autorki Lindsay Cummings i Sasha Alsberg stworzyły fantastyczny świat, w którym nie zawsze idzie wszystko, po myśli bohatera. Nie boją się eksperymentować, ani rzucać mu pod nogi kłopoty, kolejne kłody,... {} Recenzja książki Nexus

"Zenith"

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zenith” zachęcił mnie do przeczytania swoją piękną okładką i zapowiedzią kosmicznej przygody, o której nie można przestać myśleć, kiedy robiło się przerwę od lektury. Źle się dzieje w galaktyce, widmo wojny wydaje się wręcz namacalne, czy można coś zrobić, aby znowu było bezpiecznie? Muszę przyznać, że nie sięgam zbyt często po książki, w których... {} Recenzja książki Zenith

"Lobelia"

9.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, o której Wam dziś opowiem jest debiutem Mateusza Szmytke, jest to książka, która należy do gatunku, którego bardzo lubię, a mianowicie do fantastyki. Możemy się w niej doszukać wielu odniesień do piękna przyrody, niesamowitych przygód i tajemnicy, którą z pewnością będziemy chcieli poznać, jak i zgłębić świat, w który autor zaprosił czyte... {} Recenzja książki Lobelia

"Malwina"

28.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie mogłam się doczekać, kiedy w moje dłonie wpadnie „Malwina”, jest to drugi tom cyklu Pink Tatto, który jest niezwykle emocjonalny, ukazujący trudy życia, z którymi muszą sobie poradzić nie tylko kobiety, ale także mężczyźni. Dzięki tej serii poznałam twórczość Anny Szafrańskiej i z pewnością nie raz jeszcze po nią sięgnę, a być może w wolniej... {} Recenzja książki Malwina

"Ryzyko gangstera"

28.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nadeszła ta chwila, w której udałam się na spotkanie z kimś potężnym i niesamowicie groźnym, a mianowicie z „szefem wszystkich szefów” Siergiejem Szewczenko, bardzo groźnym mężczyzną, nie mogłam się wprost doczekać, aby dotknąć, pogłaskać i przeczytać najnowszy tom, już trzeci, cyklu Gangsterzy autorstwa Anny Wolf. Moje pierwsze spotkanie z tym pa... {} Recenzja książki Ryzyko Gangstera

"Miłość na sprzedaż"

28.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Propozycja recenzencka książki „Miłość na sprzedaż” debiutującej autorki Sandry Robins była może trochę nieoczekiwana, ale nie mogłam odmówić, zwłaszcza, kiedy opis był tak ciekawy i wiele blogerek ją zachwalało. Nie boję się sięgać po debiuty, a tego powiem Wam szczerze byłam bardzo ciekawa. Czy miłość można kupić? Wiele zagadnień w sferze emocjo... {} Recenzja książki Miłość na sprzedaż

"Mars"

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszystko, co dobre kiedyś musi się skończyć, tak oto doszliśmy do końca kolejnego cyklu autorki Agnieszki Lingas – Łoniewskiej pod tytułem Bezlitosna siła. Poznaliśmy trzech silnych, niezłomnych i twardych mężczyzn, których cechuje coś istotnego, a mianowicie szacunek dla kobiet. Potrafią stanąć w obronie tych delikatniejszych i słabszych fizyczni... {} Recenzja książki Mars. Bezlitosna siła

"Mrok przed świtem"

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nie ma światła w ciemności” była pierwszą książka autorstwa Claire Contreras, którą miałam okazję przeczytać, kiedy dotarłam do zakończenia czułam się zszokowana i wręcz potrzebowałam dowiedzieć się, co będzie dalej. To przecież nie mogło się tak skończyć, miesiące mijały, a kontynuacji nie było widać. Kiedy tylko zobaczyłam, że wydawnictwo zdecy... {} Recenzja książki Mrok przed świtem

Milioner i niania

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść „I’m a babysitter” autorstwa Anity Rafalskiej jest debiutem i miała swoje początki na platformie Wattpad, nie miałam przyjemności przeczytać jej wcześniej, jakoś nie trafiłam na nią przy moich poszukiwaniach czegoś ciekawego do czytania. Opinie o tej powieści są różne, żadna nie jest jednak idealna, bo ideałów nie ma. Jak w moim odczuciu w... {} Recenzja książki Opiekunka

"Uwieść ochroniarza"

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyszła kolej na to, abym przedstawiła Wam pewien debiut, Katarzyna Kubera należy do grona pisarek, które promują swoją twórczość na Wattpadzie. Tam też została odkryta, a jej powieść „Uwieść ochroniarza” doceniona przez czytelników i wydawnictwo, taką przebyła drogę, aby spocząć w moich dłoniach i cieszyć nie tylko oczy. Do debiutantów podchodzi... {} Recenzja książki Uwieść ochroniarza

"Echo"

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powiem szczerze, co z resztą zważyliście, że nie często czytam powieści obyczajowe, jednak ta miała w sobie coś takiego, że nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Nie wiem, czy to za sprawą tytułu, pięknej i delikatnej okładki, czy zaciekawienia autorką, którą chciałam poznać, ale po prostu postanowiłam ją przeczytać. Czy popełniłam błąd? Nie, zd... {} Recenzja książki Echo

"Melodia serc"

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubię książki, w których bardzo ważną rolę odgrywa muzyka, staram się po nie sięgać, kierując się opisem książki, szukając przy tym perełki, która mnie zainteresuje. W ostatnim czasie udało mi się znaleźć kilka powieści, które mnie zainteresowały. "Melodia serc" to pierwszy tom serii Kings of Sin powieści napisanej przez dwie blogerki, które posta... {} Recenzja książki Melodia serc

"Nim nadejdzie świt"

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość autorki jest mi dobrze znana, miałam okazję przeczytać i patronować wznowieniu jej debiutanckiej powieści pod tytułem „Mrok”, drugim tomem cyklu o Zaprzysiężonych była „Iskra”, którą także dla Was recenzowałam. Tym razem autorka pokazała się nam z zupełnie innej strony a mianowicie bardziej delikatnej. Takiej wrażliwej, dotykającej dusz ... {} Recenzja książki Nim nadejdzie świt

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe