Avatar @sylwia_85

@sylwia_85

8 obserwujących. 8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.
{} Napisz wiadomość
8 obserwujących.
8 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

28 recenzji

„Vademecum numerologii. Znaczenie liczb w Twoim życiu” – Editha Wüst i Sabine Schieferle

26.09.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Autorki wykorzystując swoje wieloletnie doświadczenie, wyjaśniają w jaki sposób numerologia może pomóc w podejmowaniu codziennych decyzji i planowaniu przyszłości. Liczby towarzyszą nam przez całe życie. Mają przyporządkowane aspekty zarówno pozytywne jak i negatywne. Odpowiednio dobrane pomogą nie tylko osiągnąć sukces, ale i zdrowie. Warto... {} Recenzja książki Vademecum numerologii. Znaczenie liczb w Twoim życiu

„Zaklinacz dusz. Przeprowadzanie w Zaświaty” – Izabela Janczarska

26.08.2014

Izabela Janczarska – znawczyni radiestezji, fizjoterapii i medycyny chińskiej. Jest podróżniczką, ale przede wszystkim zaklinaczką dusz. Posiada dar porozumiewania się z duszami i pomaga im przejść na Drugą Stronę. [okładka] Co oznacza otwarty umysł? Co oznaczają sny? Czy jest życie po życiu? Zaklinacz dusz, to książka którą czyta się jednym tchem.... {} Recenzja książki Zaklinacz dusz

„Silna i kobieca. Jak wzmocnić swój magnetyzm” – Rachael Jayne Groover

30.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Rachael Jayne Groover to piosenkarka, mówczyni motywacyjna i założycielka Projektu JIN – międzynarodowej społeczności kobiet, które zajmują się rozwojem osobistym mi duchowym oraz wspierają w tym inne przedstawicielki płci pięknej. W swojej pierwszej na polskim rynku książce pokazuje, jak wzmocnić swoja indywidualność, wejść w głębsze związki z in... {} Recenzja książki SILNA I KOBIECA JAK WZMOCNIĆ SWÓJ MAGNETYZM

„Alchemia szczęścia” – Bogusława Krause

30.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Bogusława Krause, to samodzielna bizneswoman, której zainteresowanie medycyną alternatywną rozpoczęło się jeszcze w czasach liceum, kiedy trenowała telepatię, różdżkarstwo i zgłębiała tajniki Tarota. Studia z zakresu żywienia człowieka i zetknięcie się z fizjologią, rozbudziło fascynację ludzkim ciałem i jego działaniem, co w połączeniu z wiedzą z... {} Recenzja książki Alchemia szczęścia. Nieważne, co robisz, ważne, co myślisz

Lilith Czrny Książyc - P. Piotrowski

7.02.2013

„Astrologia utożsamia Lilith z Czarnym Księżycem symbolizującym głęboko zakorzeniony w nas ból i cierpienie. Lilith to także potężna siła pozwalająca pokonać lęk, a przez to na nowo odkryć siebie” [okładka] Na tę książkę miałam już chrapkę od dłuższego czasu, a że z moim czasem przeznaczonym na książkowe przyjemności i w ogóle szeroko rozumiane pr... {} Recenzja książki Lilith. Czarny Księżyc

Runy - magia i moc

7.02.2013

„Poznaj cudowną moc run i zdobądź umiejętność obcowania z nimi. Pozwól, by moc i siła płynąca z tych cudownych kart sprzyjała Ci w życiu codziennym i pomagała w przezwyciężeniu wszelkich Twoich problemów” [okładka] Kochani, dziś będzie dosyć krótko, z racji tego, że w przypadku kart bardziej należy uruchomić zmysł wzroku. Jakiś czas temu otrzymała... {} Recenzja książki Runy. Magia i moc. Podręcznik

„Tarot” – Robert Lichodziejewski

14.11.2012

NOTA WYDAWCY: Tradycyjne symbole kart Rider’a Waite w nowatorskiej, autorskiej grafice Roberta Lichodziejewskiego. Wynik połączenia polskiej, artystycznej duszy autora z mądrością największych autorytetów w dziedzinie Tarota. MOJA OPINIA: Na talię Tarota składa się 78 kart dzielących się na Arkana Wielkie i Arkana Małe. Nie będę jednak pisać tu na... {} Recenzja książki Tarot. Karty

„Jasnowidzenie w interpretacji kart Tarota” – Piotr Gońciarz

13.11.2012

„Miej otwarty umysł na to, co nieznane i subtelne, a z łatwością rozbudzisz swój szósty zmysł” [okładka] NOTA WYDAWCY: Piotr Gońciarz – parapsycholog, znawca metod niekonwencjonalnych, doradca rozwoju osobistego, pomaga w rozwiązywaniu problemów za pomocą Tarota i umiejętności jasnowidzenia. MOJA OPINIA: Tarotem, wszelkiego rodzaju afirmacjami, w... {} Recenzja książki Jasnowidzenie w interpretacji kart tarota

"Udręka" - Adrianna Ewa Stawska

12.11.2012

Adrianna Ewa Stawska, to warszawianka pasjonująca się Podlasiem. Poza tym, że jest pisarką, jest także dziennikarką i tłumaczką literatury. Znana jest z pozycji takich jak "Śmierć w klasztorze" czy "Udręka". Autorka pasjonuje się również kuchnią. Wydała dwie książki związane z kulinariami, tj. "Kuchnia kresowa z Podlasia" oraz "Atlas kanapek świata... {} Recenzja książki Udręka

"Poduszka w różowe słonie" - książka, która wywołuje masę różnych uczuć

6.11.2012

Joanna M. Chmielewska, to popularna autorka, dla której pisanie jest pasją i odskocznią od rzeczywistości. Pisze zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Lubi prowadzić warsztaty pisarskie. Znana jest z opowiadań Kaczucha (Dziewczyńskie bajki na dobranoc) i utworów dla dzieci. Wybierając Poduszkę w różowe słonie, zasugerowałam się głównie tytułem i... {} Recenzja książki Poduszka w różowe słonie

Karty Potęga myśli

16.10.2012

NOTA WYDAWCY: Louise L. Hay jest światowym autorytetem z zakresu metafizyki, wykładowcą i nauczycielem oraz autorką kilkudziesięciu bestsellerów, m. in. Pokochaj swoje życie. Jej książki przetłumaczono już na 25 języków i wydano w 33 krajach. W 1981 r. Louise rozpoczęła swoją pracę w służbie Nauki Umysłu. Od tamtej pory pomagała tysiącom ludzi odkr... {} Recenzja książki Potęga myśli. Karty

Upalne lato Marianny

29.09.2012

Katarzyna Zyskowska-Ignaciak urodziła się w 1979 roku. Jest osobą wszechstronnie uzdolnioną, absolwentką dziennikarstwa i marketingu. Poszukiwała swojej drogi nagrywając piosenki dla dzieci, malując, grając na pianinie czy pisząc. Ostatecznie poświęciła się pisaniu. Znana jest z powieści takich jak Niebieskie migdały, Przebudzenie, Ucieczka znad ro... {} Recenzja książki Upalne lato Marianny

„Magia wiedźm” – Claire

1.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Claire urodziła się w 1981 roku w byłym NRD. W dzieciństwie mieszkała na wsi. Tarota uczyła się od matki. Studiowała pedagogikę i socjologię. Opublikowała magazyn dla czarownic, a później zaczęła pisać książki. Więcej informacji znajduje się na stronie Claire: @Link Widząc tytuł „Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia”, myślałam że to książka... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

„List w butelce” – Nicholas Sparks

27.08.2012

Nicholas Sparks, to amerykański pisarz, którego książki tłumaczone są na różne języki i wydawane w milionowych nakładach. Znany jest między innymi z powieści takich jak „Pamiętnik”, „Jesienna miłość”, „I wciąż ją kocham” czy „Ostatnia piosenka”. Jego powieści bardzo szybko stają się bestsellerami, a reżyserzy chętnie ekranizują jego dzieła. Czytaj... {} Recenzja książki List w butelce

„Niedokończone sprawy. Czego śmierć może nas nauczyć o życiu” – James Van Praagh

20.08.2012

James Van Praagh, to przede wszystkim człowiek medium. Urodził się 23 sierpnia 1958 roku w Queens. Poza wykładami o tematyce spirytystycznej udziela się także w telewizji. Jest jednym z producentów znanego serialu „Zaklinacz dusz”. „Niedokończone sprawy”, to książka, z której dowiemy się jak żyć, by nie żałować i egzystować w zgodzie z samym sobą.... {} Recenzja książki Niedokończone sprawy

Spora dawka kontrowersji, czyli "Polskie piekiełko" – Sławomir Koper

13.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

NOTA WYDAWCY: Sławomir Koper (ur. 1963), historyk, absolwent Wydziału Historycznego Uniwersytetu Warszawskiego. Autor m.in. takich książek: "Życie prywatne elit Drugiej Rzeczypospolitej", "Życie prywatne elit artystycznych Drugiej Rzeczypospolitej", "Afery i skandale Drugiej Rzeczypospolitej", "Chorwacja. Przewodnik historyczny. O fascynującej hist... {} Recenzja książki Polskie piekiełko. Obrazy z życia elit emigracyjnych 1939-1945

„Sztuka ścigania się w deszczu” – Garth Stein

11.08.2012

Po książkę Garth’a Stein’a sięgnęłam dzięki okładce. Z racji tego, że jestem ogromną miłośniczką psów, to właśnie okładka przyciągnęła moją uwagę, a opis wydawcy dopełnił wszystkiego. Czułam, że "Sztuka ścigania się w deszczu" może nieść ze sobą niebanalną historię i dużą dawkę emocji. Nie pomyliłam się. Już od pierwszych stron, opowieść wciągnęła ... {} Recenzja książki Sztuka ścigania się w deszczu

„Talia miłości” – Emily Dubberley

1.08.2012

NOTA WYDAWCY: Emily Dubberley jest brytyjską pisarką i dziennikarką specjalizującą się w sprawach seksu i związków międzyludzkich. Ma na swoim koncie liczne publikacje cieszące się dużą popularnością w USA i Wielkiej Brytanii. Jej twórczość pomogła urozmaicić pożycie seksualne tysiącom par na całym świecie. Dr Dawn Harper jest praktykującą lekarką... {} Recenzja książki Talia miłości. Seksprzewodnik dla par

Odrobinę magii... „Magiczny dom” – Tess Whitehurst

28.07.2012

NOTA WYDAWCY: Tess Whitehurst jest doradcą intuicyjnym, konsultantką feng shui i mówczynią. Jej warsztaty cieszą się dużym zainteresowaniem, a książki od lat sprzedają się w wielotysięcznych nakładach. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wygląd mieszkania jest powiązany ze stanem umysłu. Nieporządek w domu odbija się na psychice zamieszkującej go ... {} Recenzja książki Magiczny dom. Praktyczne wskazówki jak oczyścić mieszkanie i odnaleźć harmonię

Koniec hitorii, czyli "Zmyślona" - Katarzyna Michala

4.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

No i stało się to, czego się obawiałam i co chciałam wydłużyć. Razem ze Zmyśloną zakończyły się przygody Patrycji. Zmyślona autorstwa Katarzyny Michalak, to pozycja zamykająca historię Patrycji Marynowskiej znanej z bestsellerowej Poczekajki i Zachcianka. Książka ta różni się od swoich poprzedniczek, oczywiście jest w niej wiele przyjemnych momentó... {} Recenzja książki Zmyślona

"Ballady o drzewach" - Edward Marszałek

26.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

NOTA WYDAWCY: „Edward Marszałek od 1981 roku pracuje jako leśnik, obecnie jest rzecznikiem Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Krośnie. Absolwent Technikum Leśnego w Lesku (1981), ukończył studia prawnicze na UMCS, zaś w 2007 roku obronił prace doktorską w Instytucie Badawczym Leśnictwa w Sękocinie. Przewodnik górski i ratownik Grupy Bieszcz... {} Recenzja książki Ballady o drzewach

„Zachcianek” – Katarzyna Michalak

26.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zachcianek, to druga część Serii Poczekajkowej autorstwa Katarzyny Michalak, kilkukrotnie przeze mnie przedstawianej, pisarki znanej, cenionej i lubianej. Powieści Pani Michalak są dla mnie nieocenione, nigdy się na nich nie zawiodłam, dlatego też traktuję je ze szczególna sympatią. Po przeczytaniu Poczekajki, zakończonej w romantycznej aurze, ni... {} Recenzja książki Zachcianek

"Podanie o miłość" - Katarzyna Grochola

21.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna Grochola, to autorka literatury obyczajowej, po której książki najczęściej sięgają kobiety. Pisarka znana jest z wielu bestsellerowych powieści. Najczęściej kojarzona jest z tytułami takimi jak Nigdy w życiu czy Ja wam pokażę! Pani Grochola jest także współscenarzystką znanych, polskich seriali jak M jak miłość i Na dobre i na złe. Po Po... {} Recenzja książki Podanie o miłość : opowiadania

„Powrót do Poziomki” – Katarzyna Michalak

20.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powrót do Poziomki, to kontynuacja Roku w Poziomce autorstwa Katarzyny Michalak. Pani Kasia z wykształcenia jest weterynarzem, a z pasji pisarką. Pierwsze kroki w roli literatki stawiała już jako dziecko. Praktycznie każdy, kto sięga po powieści pochodzące spod jej pióra, popada w zachwyt nad twórczością oraz wrażliwością autorki. W Powrocie do Po... {} Recenzja książki Powrót do Poziomki

Lato w Jagódce - Katarzyna Michalak

14.06.2012

Lato w Jagódce, to druga z Serii Owocowej wzruszająca opowieść autorstwa Katarzyny Michalak, pisarki która zawsze zaskakuje czytelnika. Tym razem również się nie zawiedziemy. Każda z nas chce być piękna, adorowana czy pewna siebie. Czasami jednak warto zwolnić bieg i zastanowić się nad celem w życiu, czym on tak naprawdę jest. Na pewno każdy człow... {} Recenzja książki Lato w Jagódce

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe