Avatar @zaczytana_kociara87

@zaczytana_kociara87

4 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
zaczytana_kociara87
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

157 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Bestia i bestia

17.05.2024

Hania mieszka na wsi wraz z rodzicami i rodziną siostry.Była zwyczajną,przeciętna i nie wyróżniająca się niczym dziewczyną.Jednak traumatyczne wydarzenia w jej życiu pozostawiły po sobie trwałe ślady.Każdego dnia zmaga się z traumą ,którą przeżyła i brakiem wsparcia ze strony najbliższych. Daniel zwyczajny chłopak,który został odrzucony przez ... Recenzja książki Bestia i Bestia

Skradziona tożsamość

14.05.2024

Mila i Holly siostry bliźniaczki ,choć z pozoru identyczne to jednak zupełnie różne od siebie. Holly wykształcona ,pomocna ,zaradna i odpowiedzialna ta lepsza córka , Mila artystyczna dusza, żyjąca po swojemu i czarna owca w rodzinie. Kiedy po raz kolejny życie Mili się komplikuje z pomocą przychodzi Holly.Ma zastąpić siostrę na kilka godzin pr... Recenzja książki Skradziona tożsamość

Szczęście ma smak szarlotki

11.05.2024

Mirka to prawie trzydziestoletnia kobieta.Może nie samotna,a samodzielnie wychowująca córkę Mariannę przy nie dużym udziale byłego partnera Jacka.Mirka pracuje w szkole ,choć coraz częściej myśli o zmianie zawodu,bo jej walką pasją jest pieczenie. Przed trzydziestymi urodzinami tworzy listę marzeń i planów do spełnienia w czym pomaga jej przyjaci... Recenzja książki Szczęście ma smak szarlotki

Bądź moją gwiazdą

8.05.2024

Tosia to siedemnastolatka ,która chciała by być zwyczajną nastolatką.Mieć paczkę zgranych przyjaciół,spędzać czas na zabawie i się zakochać .Jednak jej codzienność to nauka i szkoła ,gdyż wymagający rodzice już zaplanowali jej przyszłość. Tosia ma dwie przyjaciółki Lenę i Majkę,dzięki którym jej codzienność przestała przypominać grafik wypełniony... Recenzja książki Bądź moją gwiazdą

Tysiąc odcieni bieli

6.05.2024

Agnieszka jest ciepłą,troskliwa i zwyczajną dziewczyną,która na codzień prowadzi piekarnię odziedziczoną po dziadkach.Jednak wisi nad nią widmo utraty miejsca pracy,gdyż kamienicę ma przejąć krewny właścicielki. Dostając propozycję od przyjaciółki o zastąpienie jej na kolacji firmowej jako kobieta do towarzystwa jest pełna obaw.Jednak chęć przeży... Recenzja książki Tysiąc odcieni bieli

Ślady nocy

3.05.2024

Kira i Marcus to rodzeństwo,których dzieciństwo pozostawiało wiele do życzenia .Po śmierci ojca i aresztowaniu matki zostali pozostawieni sami sobie.Marcus miał być dla niej oparciem ,ramieniem na którym będzie mogła się wesprzeć.To on miał o nią dbać ,a jednak ich rolę się odwróciły.To Kira musiała stać się tą dorosłą i odpowiedzialną.Aby zapewni... Recenzja książki Ślady nocy

Perła warta milion

29.04.2024

Henry jest właścicielem hoteli,kasyn i kilku nielegalnych biznesów.Niezwykle przystojny,pewny siebie i wpływowy mężczyzna,który zawsze osiąga swój cel. A jego celem stała się dziewczyna ,która już od pierwszego wejrzenia bardzo go zaintrygowała. Pearl pracuje w hotelu i spłaca długi ojca zaciągnięte przez jego zamiłowanie do hazardu i nałogu ... Recenzja książki Perła warta milion

Powiedz,żebym został

25.04.2024

Chloe od dziecka nie miała łatwego życia. Brak zainteresowania ,porzucenie i nałóg matki spowodował,że wychowywała się w rodzinie adopcyjnej. Od dawna nie ma kontaktu z matką,wiec otrzymanie telefonu z opieki społecznej,która a od dawna się nią nie interesowała jest to dla niej ogromnym zaskoczeniem. Telefon dotyczy jej matki ,a właściwie to dop... Recenzja książki Powiedz, żebym został

One shot

22.04.2024

Lance i Liam poznali się na studiach ,wtedy połączyło ich coś głębszego.Jednak sytuacja,która wtedy się wydarzyła spowodowała,że ich drogi się rozeszły.Stosunki stały się mocno napięte ,a wręcz nienawistne.I choć obracają się w tych samych kręgach ,starają się unikać spotkań. Jednak los ponownie postanowił postawić ich na swojej drodze . Lance j... Recenzja książki One shot

Guy’s girl.Chłopczyca

20.04.2024

Ginny jest zwyczajna dziewczyną.Ma plany marzenia i pracę ,choć ta nie do końca ją satysfakcjonuje.Z pozoru ma dobre życie jednak mieszkanie w obcym mieście powoduje jej samotność. Ma także zgraną paczkę przyjaciół ,w której jest jedyną kobietą.I choć mieszkają w innych miejscach nadal mają dobre relacje. Wśród nich znajduje się Finch,z którym ł... Recenzja książki Guy's Girl. Chłopczyca

Złodziej mojego serca

18.04.2024

Rocklin dziedziczka,córka najsłynniejszego człowieka,który w ryzach trzyma pół kraju i członkini prestiżowej uczelni Greyson.Jest temperamentna,silna,a jej celem jest osiągnięcie władzy i odebranie tego co się jej należy. Bastian tajemniczy ,szorstki i nieprzewidywalny.Chłopak,który zamian za ochronę przed poniesieniem kary za popełnione błędy zg... Recenzja książki Złodziej mojego serca

Ugly girl

16.04.2024

,,NAJPIERW MNIE ZŁAMAŁ PO TO,ŻEBY MNIE URATOWAĆ,PO CZYM ZWIĄZAŁ MNIE Z ŻYCIEM,W KTÓRYM KAŻDEGO DNIA,W KAŻDEJ CHWILI MOGŁO NAM SIĘ COŚ STAĆ. ALE CZY ŻAŁOWAŁAM? NIGDY NIE BĘDĘ…,, Życie Abigail wywróciło się do góry nogami.Nie spodziewała się,że rodzina zgotuje jej taki los,a jej przyjdzie zapłacić za to tak wysoką cenę.Abigail zostaje porwana ... Recenzja książki Ugly girl

Alexander

14.04.2024

Alexander od zawsze chciał mieć władzę w rodzinie.Kiedy po śmierci ojca obejmuje stanowisko głowy rodziny,nie spodziewał się,że zupełnie nie jest gotów na to czego się dowiaduje.Jednak nie zamierza się poddać.Pragnie zatrzeć złe wrażenie po ojcu i wprowadzić wiele zmian. Choć z natury jest nieufnym i skrytym człowiekiem,lecz kiedy na jego drodze ... Recenzja książki Alexander

Miłość,pierogi i inne nieszczęścia

11.04.2024

Łucja to trzydziestoletnia kobieta,którą doświadcza życie.Pierwszy raz los zakpił z niej gdy odkryła zdradę narzeczonego i to z jej własną siostrą.Po raz drugi sama nałożyła na siebie problemy skazując się na wypowiedzenie z pracy.Łucja jest także pisarką ,choć od dłuższego czasu nic nie napisała.Rozpoczęta budowa wymarzonego domu i gigantyczny kr... Recenzja książki Miłość, pierogi i inne nieszczęścia

To tylko pierwsze wrażenie

9.04.2024

Harris jest szesnastoletnim niepełnosprawnym chłopakiem poruszającym się na wózku.Pomimo wielu ograniczeń stara się w pełni czerpać z życia.Przeprowadzkę do nowego miejsca traktuje jako możliwość rozwoju,odkrycia nowych doświadczeń i nawiązania nowych znajomości.Przy zawieraniu znajomości pomaga mu wiedza o ulubionym kolorze ,co daje mu możliwość ... Recenzja książki To tylko pierwsze wrażenie

Jeden zakręt

7.04.2024

Veronica była normalną dziewczyną do póki los nie odebrał jej najukochańszej osoby i największego idola jakim był jej tata,który zginął w wypadku na motocrossie.To właśnie on zaczepił w niej miłość do szybkiej jazdy i wyścigów. Veronica,aby poczuć się bliżej ojca i uporać się z jego stratą bierze udział w nielegalnych wyścigach,jednak ukrywa się ... Recenzja książki Jeden zakręt

Kim jesteś

5.04.2024

Rządy największego króla narkotykowego Josè Arboleda dobiegają końca.Nie ma on żadnego spadkobiercy ,który by przejął po nim władzę,więc postanawia połączyć ze sobą dwie zwaśnione rodziny.Jedyną możliwością ,aby uniknąć konfliktów jest ślub dzieci bossów Meksyku i Brazylii. Luna ma ładnie wyglądać, być posłuszną wobec męża,zajmować się domem i... Recenzja książki Kim jesteś?

Beautiful monster

3.04.2024

Lucas padł ofiarą eksperymentu ,który oprócz nadzwyczajnych mocy stworzył w nim potwora.Żyjący w mroku i koszmarze ,który zgotował mu los i ludzie .Nie spocznie dopóki nie pomści swoich najbliższych. Lucas trafia na ślad i dostaje się do labolatorium ,gdzie przeprowadzane są testy na ludziach.Pragnie jedynie zemsty.Przypadkowo zostaje świadkiem p... Recenzja książki Beautiful Monster

Mam na ciebie plan

31.03.2024

Lili jest ambitną studentką dziennikarstwa i od dziecka wiązała swoją przyszłość z tym zawodem.Pracuje w lokalnej gazecie ,co nie jest szczytem jej marzeń.Lili w wyniku choroby straciła mamę i choć bardzo jej brakuje to przy swoim boku ma kochającego ojca i najlepszą przyjaciółkę. Ma też ciotkę Laurę sławną prezenterkę telewizyjną ,która odnosi s... Recenzja książki Mam na ciebie plan

Desire or defense

29.03.2024

Mitch zawodowy hokeista i obrońca drużyny .Wiecznie niezadowolony i nieumiejący powstrzymać swojego temperamentu,przez co popada w kłopoty.Kiedy podczas meczu po raz kolejny daje upust swojej złości doprowadza do zawieszenia go w grze na piętnaście meczy. Ale to nie jedyna kara jaką poniesie.Mitch,aby odbudować swój wizerunek musi pracować nad sw... Recenzja książki Desire or Defense

Sen o Kilimandżaro

27.03.2024

Charlotte po tragicznej śmierci rodziców ,którzy zginęli podczas podróży statkiem do Indii zostaje u dziadków.Wychowanie w konserwatywnej rodzinie wizaże się z wieloma ograniczeniami.Charlotte od dziecka wyróżniała się inteligencją,zamiłowaniem do przygód i ciekawością świata.A jedyną bratnią duszą i powierniczką jest jej kuzynka Klara. Dorasta... Recenzja książki Sen o Kilimandżaro

Pocałunki w ciemności

25.03.2024

,,KOCHAM CIĘ ZA TO,JAKI JESTEŚ.I WCALE NIE MUSISZ BYĆ IDEALNY,BY ZASŁUŻYĆ NA CZYJĄŚ MIŁOŚĆ.JA TEŻ NIE JESTEM IDEALNY.ALE TO SPRAWIA,ŻE JESTEŚMY IDEALNI,BY SIEBIE KOCHAĆ,, Austin to dwudziestoletni niewidomy chłopak zmagający się od urodzenia ze swoją niepełnosprawnością.Mieszka z nadopiekuńczą matką, i ukochaną babcią.Chłopak czuje się niez... Recenzja książki Pocałunki w ciemności

Szklana maska mroczny on

23.03.2024

Rosaline doświadczyła w swoim życiu sytuacji ,której nie powinna doświadczyć żadna dziewczyna.Od tamtej pory jej życie nie przypomina tego ,które wiodła dotychczas.Stała się wycofaną i unikającą kontaktów dziewczyną.Jej lęk budzą zwłaszcza mężczyźni.Na szczęście ma paczkę zgranych przyjaciół,na których zawsze może liczyć. Rosaline stroni od impre... Recenzja książki Szklana maska, mroczny on

Podróż w nieznane

21.03.2024

Aleksandra wiedzie spokojne i ustabilizowane życie.Piękny apartament,dobra praca w jednym z najlepszych wydawnictw i mąż znany chirurg plastyczny.Jednak jej małżeństwo w niczym nie przypomina tego sprzed kilku lat.Brakuje jej zainteresowania ze strony męża,który nastawiony na budowanie swojej kariery w tym wszystkim zapomina o niej.Pomimo to Ola n... Recenzja książki Podróż w nieznane

10 000 mil które nas dzielą

19.03.2024

Ich wspólnie spędzony czas się skończył. Jednak zanim ich drogi zupełnie się rozchodzą Alex wyjawia kilka faktów na temat śmierci rodziców Nikki.Okazuję się, że ojciec był wpływowym biznesmenem,a ona jest jego jedyną spadobierczynią.Samolot,którym lecieli jej rodzice należał do rodziny Alexa,a wypadek nie był przypadkowym zderzeniem... Alex wraca... Recenzja książki 10 000 mil, które nas dzielą

© 2007 - 2024 nakanapie.pl