Avatar @BagatElka

@BagatElka

62 obserwujących. 46 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 4 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
62 obserwujących.
46 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 4 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
sobota, 7 stycznia 2023

BagatElka w kuchni 🤪

Dawno, dawno temu obiecałam pokazać niebieskie pierogi. Z wielkim opóźnieniem ( bo nie miałam natchnienia) ale w końcu zrobilam.

× 20
Komentarze
@OutLet
@OutLet · ponad rok temu
Kocham pierogi! Mój mąż się śmieje, że choćbyśmy nie wiem do jak ekskluzywnej restauracji poszli, to ja i tak będę szukać w menu pierogów. :D Ale takich to jeszcze nie widziałam! :)
× 5
@Sargento_Garcia
@Sargento_Garcia · ponad rok temu
Kilka lat temu, będąc w Barcelonie, poszliśmy z moją Panią Żoną to argentyńskiej restauracji. W menu były pieczone pierogi z mięsem - porcja 2 sztuki (słownie: dwie). Jakem chłop ze wsi byłem głęboko zniesmaczony tym faktem. Żeby poczuć smak pierogów nie siadam do talerz z ilością mniejszą niż 20 sztuk. Nie rozpisując się powiem tylko, że ta porcja prawie mnie pokonała. Były przepyszne i podawane na talerzu wielkości boiska piłkarskiego.
× 3
@meryluczytelniczka
@meryluczytelniczka · ponad rok temu
Myślałam, że tylko zupa jest niebieska (u Bridget Jones), ale są i pierogi :) Śliczny talerz.
× 4
@BagatElka
@BagatElka · ponad rok temu
@meryluczytelniczka u mnie pierogi były już różowe, żółte i zielone . A nawet zrobiłam zombi pierogi bo pomyliłam herbaty i ciasto wyszło w kolorze zgniłego trupa 😂
× 4
@Wiesia
@Wiesia · ponad rok temu
Smerfy na talerzu 😁
× 3
@agaczyta
@agaczyta · ponad rok temu
Pierożki zawsze poprawiają mi humor. Niebieskich nigdy nie jadłam, ale opis brzmi znakomicie. Piękny talerzyk. :)
× 2
@BagatElka
@BagatElka · ponad rok temu
@agaczyta ciasto smakuje normalnie. Napar , który je barwi nie zmienia smaku 😉
× 2
@Sargento_Garcia
@Sargento_Garcia · ponad rok temu
Co w sobie ukrywają?
× 2
@BagatElka
@BagatElka · ponad rok temu
@Sargento_Garcia zrobiłam dwa rodzaje farszu. Klasyczny czyli ser i ziemniaki oraz mój ulubiony, kasza gryczana i ser. Do omasty używam oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno z lokalnej olejarni. Natomiast ciasto barwię naparem z klitori ternateńskiej.
× 5
@Sargento_Garcia
@Sargento_Garcia · ponad rok temu
@BagatElka uwielbiam pierogi z prawie każdym wsadem (poza owocowym 🤮).
Raz byłem tak nagrzany, że za domowe kołduny (farsz z wołowiny, cielęciny i baraniny) z majerankiem w rosole byłem gotowy oddać moje dwa szkodniki w roczny jasyr.

× 6
@Johnson
@Johnson · ponad rok temu
Smerfy. Mają w środku smerfy.
× 4
@Airain
@Airain · ponad rok temu
Dla kosmitów!
× 2
@Tanashiri
@Tanashiri · ponad rok temu
Takie fotki to ja lubię!😁 Gdzie można dostać tą roślinę, którą barwisz ciasto?
@BagatElka
@BagatElka · ponad rok temu
@Tanashiri kupiłam zmieloną na stronie sklepzherbatami.pl
@Antytoksyna
@Antytoksyna · ponad rok temu


© 2007 - 2024 nakanapie.pl