Avatar @KsiazkowyLobuz

Książkowy Łobuz

@KsiazkowyLobuz
1 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 8 dni temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 8 dni temu.

Recenzje książek

8 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Życie bez zasad

1.06.2022

Spowiedź to dla mnie pierwsza książka Gabrieli L. Orione i kolejny już mroczny romans, którego tło stanowi mafia. I mam nadzieję, że nie ostatni. Znajdziemy tutaj tajemnice, strach i bezwzględność. a wszystko to dziejące się w szeregach włoskiej mafii. Na pewno muszę nadrobić pierwszy tom "Grzech" z serii "Wodząc na pokuszenie", ponieważ swoją prz... Recenzja książki Spowiedź

Zbyt dużo władzy.

17.05.2022

Salvatore to dla mnie pierwsza książka Natashy Knight i kolejny już mroczny romans, którego tło stanowi mafia. Znajdziemy tutaj konflikt między dwoma rodzinami, tajemnice, strach, bezwzględność i nienawiść przeradzającą się w namiętność i pożądanie. Czy dziewczyna będzie kolejną ofiarą w mafijnych porachunkach? Czy istnieje lepszy sposób, żeby dać... Recenzja książki Salvatore

Gwiazdy miłości

24.04.2022

Żona szejka brzmi jak księżniczka i mniej więcej tak baśniowa jest historia Laily Shukri, autorki książki Jestem żoną szejka. Sama autorka podkreśla, że nie wie, czy jest księżniczką, czy niewolnicą. A może tylko do szaleństwa zakochaną kobietą. Poruszająca opowieść Polki, która poślubiła jednego z najbogatszych szejków. Laila Shukri przerywa milc... Recenzja książki Jestem żoną szejka

Wszystko, co przychodzi na świat, musi też z niego odejść - historia Rzeźnika z Niebuszewa

24.04.2022

Rzeźnik to moja pierwsza powieść Maxa Czornyja. Słyszałam wiele dobrego na temat jego książek i sama w końcu postanowiłam się przekonać. Z racji tego, że moja domowa biblioteczka nie zawiera zbyt dużo tytułów tego autora, wzięłam pierwszą lepszą książkę. Jak się okazało Rzeźnik to zdecydowanie coś, czego się nie spodziewałam... 11 września 1952 r... Recenzja książki Rzeźnik

Dubajska baśń, dubajskie piekło

24.04.2022

Byłam kochanką arabskich szejków to dla mnie pierwsza książka o tematyce arabskiej i pierwsza powieść Laily Shukri. Bardzo się cieszę, że ją przeczytałam, bo dzięki temu mogłam dowiedzieć się czegoś o strasznym procederze, jakim jest handel ludźmi i chociaż w niewielkim stopniu poznać Dubaj-miasto wspaniałej architektury, niewyobrażalnego bogactwa... Recenzja książki Byłam kochanką arabskich szejków

Szczęście to stan wyjątkowy

24.04.2022

Wcześniejsza powieść z serii o Harrym Hole kończy się ślubem głównego bohatera i Rakel, spodziewałam się zatem, że kolejna część pokaże mi byłego policjanta, który nareszcie jest wolny od demonów, żyje w szczęściu, które będzie próbował zmącić jakiś przestępca. Tymczasem w Nożu Harry wraca do picia, a Rakel wyrzuca go z domu. Znowu sięga dna, żeb... Recenzja książki Nóż

Jak pisać i mówić

WYBÓR REDAKCJI
23.04.2022

Nauka języka polskiego może i nie jest łatwa, ale na pewno nie boli. A z odpowiednimi materiałami i dobrym nastawieniem może być też świetną rozrywką nawet dla tych najbardziej opornych. Najważniejsze jest jednak to, aby tę wiedzę przekazać nam w odpowiedni sposób. A Paulina Mikuła zrobiła to w sposób niebanalny i jakby od niechcenia. Warto się o... Recenzja książki Mówiąc inaczej

Nie da się zmienić przeszłości. Można jedynie wyciągnąć z niej naukę.

23.04.2022

Zatoka o północy rozpoczęła moją przygodę z powieściami Diane Chamberlain. Sięgłam po nią przypadkowo i przepadłam... Książka ukazuje przewrotność i niepewność ludzkiego losu. To, co wydaje się oczywiste, takie nie jest. Należący do rodziny letni dom na wybrzeżu New Jersey był dla Julie Bauer miejscem wakacyjnej sielanki... dopóki nie wydarzyła s... Recenzja książki Zatoka o północy

© 2007 - 2024 nakanapie.pl