Avatar @Oliwolumin

@Oliwolumin

2 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 lat.
oliwolumin_olimpia
Napisz wiadomość
Obserwuj
2 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od 3 lat.

Recenzje książek

14 recenzji

Wymarzone mieszkanie… | "Dom horroru" Tomasz Siwiec

26.03.2021

Wstęp Do tej pory czytałam animal horrory, które wyszły spod pióra Tomasza Siwca. Tam znalazłam nie tylko krwawe opisy, ale także humor i trafne spostrzeżenia odnośnie pewnych utrwalonych ludzkich zachowań i troszkę polityki. W przypadku „Domu horroru” nie było mi absolutnie do śmiechu! To typowy gore. Krwawe, brutalne sceny napisane bez żadny... Recenzja książki Dom horroru

W szponach choroby... | Recenzja "Leć, Motylku!" Dominika Smoleń

22.03.2021

Wstęp Powieść „Leć, Motylku!” autorstwa Dominiki Smoleń to moje pierwsze spotkanie z twórczością Autorki. Muszę przyznać, że od dłuższego czasu byłam ciekawa powieści, które wychodzą spod pióra Dominiki. Dlaczego? Ponieważ porusza ona istotne kwestie w swoich opowieściach. Tak właśnie jest z „Leć, Motylku!” To napisana bardzo lekkim językiem h... Recenzja książki Leć, motylku!

W drogę! "NIKO" Paweł Kolarzyk | Recenzja

7.03.2021

Wstęp Debiutancka powieść „Niko” autorstwa Pawła Kolarzyka „wpadła mi w oko” w jednej z grup czytelniczych na Facebooku. Głównie spowodowała to nietuzinkowa okładka, która jest mroczna i klimatyczna. Co ciekawe, przedstawia ona modela, który zgodził się na sesję fotograficzną właśnie na potrzeby stworzenia okładkowej postaci. Paweł Kolarzyk jest... Recenzja książki NIKO

Odcienie miłości... | Recenzja "Pieśń słowika" Agata Suchocka

14.02.2021

Wstęp Sięgając po „Pieśń słowika” autorstwa Agaty Suchockiej byłam bardzo ciekawa pióra Autorki. Ta powieść to trzecia część cyklu „Daję ci wieczność” i moje pierwsze spotkanie z Agatą Suchocką. Troszkę się obawiałam zaczynać swoją przygodę z tym cyklem od kolejnej części, ale moje obawy rozwiała zarówno sama Autorka jak i Wydawnictwo Videogra... Recenzja książki Pieśń słowika

Czy wiesz, co jesz?... | "Obślizgłe Paluchy" Patryk Bogusz

18.01.2020

Horror ekstremalny „Obślizgle paluchy” autorstwa Patryka Bogusza to mini powieść o rodzinie kanibali prowadzącej restaurację, w której serwowane są potrawy z ludzi. Część gości zna sekret tego miejsca. Po przeczytaniu tej historii już inaczej będę patrzyła na to, co jest serwowane w odwiedzanych przeze mnie restauracjach. Jaką mogę mieć gwarancję,... Recenzja książki Obślizgłe paluchy

Śmierć nadciąga z nieba...

17.01.2020

Horror „Noc gargulców” autorstwa Grahama Mastertona to kontynuacja „Bazyliszka.” Moim zdaniem można te powieści traktować całościowo, ale nic się nie stanie, jeśli przeczytamy je w odwrotnej kolejności. W „Nocy gargulców” nie ma zbyt wielu wątków odnoszących się do wydarzeń opisanych w „Bazyliszku”, w zasadzie to zupełnie inna historia. @Obraze... Recenzja książki Noc gargulców

Co może się wydarzyć po ataku nuklearnym?

15.01.2020

Thriller postapokaliptyczny „Ostatni” autorstwa Hanny Jameson to wizja tego, co może się dziać po ataku nuklearnym na świat, gdy wszystko co znamy przemienia się w gruzy, a ci, którym udało się przetrwać muszą nauczyć się żyć w nowej rzeczywistości. Akcja rozgrywa się w Szwajcarii, w niewielkim hotelu leżącym na odludziu, w głębi lasu. Jon Kell... Recenzja książki Ostatni

Królik w lunaparku

14.01.2020

„Królik w lunaparku” Michała Biardy to powieść obyczajowa z elementami fantastyki. To udany, wznowiony debiut autora. Zaczynając czytać wieczorem, skończyłam dopiero rano. To powieść tak wciągająca, że trzeba sobie rezerwować dużo czasu, bo czytanie jej po kawałku nie wchodzi w grę. Akcja jest wartka, fabuła tak intrygująca, że z każdą stroną chce... Recenzja książki Królik w lunaparku

"Chłopiec bez przeszłości" Karol Lipiński | Recenzja

12.01.2020

Debiutancka powieść „Chłopiec bez przeszłości” autorstwa Karola Lipińskiego to historia rozgrywająca się w nieodległej przyszłości. Mamy rok 2068. Świat podnosi się z gruzów po ataku tajemniczych Alf, którym towarzyszą Gammy. Nikt nie wie skąd przybyło zagrożenie. Również Polska padła ofiarą ataku. Warszawa została zniszczona. Teraz ruiny nazyw... Recenzja książki Chłopiec bez przeszłości

"Mrok we krwi" Paweł Kopijer| Recenzja

9.01.2020

Powieść „Mrok we Krwi” Pawła Kopijera to pierwszy tom cyklu „Kroniki Dwuświata.” Autor zabiera nas w niezapomnianą podróż po dwóch kontynentach. Jeśli jesteście miłośnikami powieści fantasy to jest to historia dla Was. "Mrok we krwi” Paweł Kopijer | Prezentacja Powieści @YouTube Przed wiekami z kontynentu Amadal przybył władca Grywor Wy... Recenzja książki Mrok we krwi

Spektakl w Teatrze snów...

9.01.2020

Gdy otrzymałam od Autorki, Iwony Anny Dylewicz, propozycję zrecenzowania „Teatru snów” i gdy przeczytałam wstępne informacje o powieści, byłam mocno zaintrygowana i przekonana, że to historia dla mnie. Nie pomyliłam się. Książka dosłownie mnie porwała, zatonęłam w jej magii i nierealności. Dodatkowo znajdziemy w powieści nawiązania do twórczości Z... Recenzja książki Teatr Snów

Foster Morley śladami H.P. Lovecrafta...

9.01.2020

Horror „Zgroza w Innswich” autorstwa Edwarda Lee to historia inspirowana dziełami H.P. Lovecafta, a w zasadzie hołd, jaki składa Mistrzowi Autor. To było moje pierwsze spotkanie z Edwardem Lee i wiem, że nie ostatnie. Powieść przeczytałam w jeden wieczór. Wraz z kolejnymi stronami zatracałam się w tej historii, historii, która miejscami „jeżyła mi... Recenzja książki Zgroza w Innswich

Witamy w Januszowie!

8.01.2020

Zaczynając czytać powieść „Czarodziej z Januszowa, czyli jak samogonem obalić dyktaturę” autorstwa Tomka Propera już od pierwszych stron wiedziałam, że czeka mnie przednia zabawa. Nie pomyliłam się. Na początku tej historii poznajemy mieszkającą w małej chatce Dorotkę i jej przyjaciela blaszanego Drwala. Tutaj od razu naszło mnie pierwsze skojarze... Recenzja książki Czarodziej z Januszowa, czyli jak samogonem obalić dyktaturę

Magiczna podróż po Rzymie | OliWolumin

6.01.2020

Powieść ezoteryczna z elementami fantastyki „Okowy zmysłów” autorstwa Bruna Wioski to historia Kordiana, który udał się na wycieczkę po Rzymie. To prawdziwa uczta dla miłośników sztuki. Bruno Wioska to artysta, doskonały malarz i grafik. Jego oczami Czytelnik poznaje architekturę Rzymu, styka się ze sztuką z różnych epok i poznaje postaci, któ... Recenzja książki Okowy zmysłów

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl