Avatar @WystukaneRecenzje

Wystukane Recenzje

@WystukaneRecenzje
39 obserwujących. 49 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.
{} wystukanerecenzje
{} www.wystukanerecenzje.pl
{} Napisz wiadomość
39 obserwujących.
49 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 3 godziny temu.

Recenzje książek

324 recenzje, w tym 27 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Klatka

30.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Krzysztofa Jóźwika poznałam przy okazji lektury "Zamachowców" i "Loterii", które już wtedy dały przedsmak tego, na co może być autora stać i kiedy zobaczyłam w zapowiedziach Wydawnictwa Filia "Klatkę", z tą cudowną, mroczną, krwistą okładką, wiedziałam, że to może być coś świetnego. Niestety, albo stety, przez to moje oczekiwania były dość wysokie... {} Recenzja książki Klatka

Szczekająca papuga.

29.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na salony, a właściwie na półki księgarniane, wjechała miesiąc temu komedia kryminalna "Morderstwo na śniadanie". Jest to drugi tom serii z papugą Pindą w roli głównej. Czy trzeba czytać po kolei? Tak! Są to ze sobą ściśle powiązane książki. Czy zatem mogą zdarzyć się spojlery? Tak, przepraszam. Czy mogę podrzucić link do recenzji pierwszej części... {} Recenzja książki Morderstwo na śniadanie

Bez powrotu

29.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Bez powrotu" jest piątym tomem serii z Julią Krawiec, którą obowiązkowo trzeba czytać w odpowiedniej kolejności. Tym samym muszę od razu zaznaczyć, że mogą zdarzyć się spojlery, mimo że będę starała się, aby ich nie było, to zwyczajnie mogą wyniknąć z rozwijającej się opowieści w trakcie tworzenia przez autorkę tych kilku tomów. A czy warto sięgn... {} Recenzja książki Bez powrotu

Ostatni tom?

26.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Żona mordercy" to piąty i myślę, że ostatni tom serii Stillhouse Lake. Dlaczego? Otóż smutna informacja niedawno obiegła świat, iż autorka zmarła po walce z rakiem. Nie zaskoczyła mnie ta wiadomość, mimo że miałam nadzieję, że tę walkę wygra, bo kilka miesięcy wcześniej odpytywałam o możliwość przeprowadzenia z nią wywiadu i już wtedy otrzymałam ... {} Recenzja książki Instynkt mordercy

Lunatykując.

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dziewczynka z Widow Hills" zapewne wiele osób już przyciągnęła podczas przeglądania zapowiedzi swoją okładką, a przypuszczam, że równie dużo ma już ją w koszyku lub zamówioną, bo i opis bardzo zachęca do lektury. Miałam tę przyjemność przeczytać ją na długo przed premierą dzięki uprzejmości Wydawnictwa Chilli Books, więc podpowiem czy warto ... {} Recenzja książki Dziewczynka z Widow Hills

Tajemnice...

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dziewczyna w drugim rzędzie" to moje drugie spotkanie z twórczością Aurelii Blancard i również druga wydana jej powieść. O tej pierwszej możecie poczytać tu: @Link, a dziś o tej drugiej, której ja byłam bardzo ciekawa. Od pierwszych typowych rozmyślań czy są ze sobą powiązane, czy będzie tak samo dobra, albo lepsza, czy autorka się rozwija, czy s... {} Recenzja książki Dziewczyna w drugim rzędzie

Pod skórą

21.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pod skórą" w moim przypadku jest to druga książka Liz Nuget, jaką przeczytałam. Wcześniej sięgnęłam po "Obsesję Lydii" i podobała mi się bardzo. Dlatego, kiedy tylko Wydawnictwo Wielka Litera zaproponowało mi tę do przeczytania i zrecenzowania, nie wahałam się ani chwili :) Nazwisko to nie jest jedyny powód, dla którego zakładałam, że ta ksi... {} Recenzja książki Pod skórą

wybaczam ci

20.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O "Wybaczam ci" chciałam Wam już opowiedzieć w zeszłym tygodniu, jak tylko zabrałam się za czytanie i byłam przekonana, że szybciutko ją skończę. Okazało się inaczej i mniej więcej od połowy zaczęły się schody i zeszło mi z lekturą nieco dłużej. Czy to znaczy, że Remigiusz Mróz mi się... przejadł, znudził? Tę książkę reklamowano jako inną i w... {} Recenzja książki Wybaczam Ci

Ciasno, duszno, mrocznie, kryminalnie!

20.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Z dala od świateł" miała do mnie przyjechać w wersji papierowej i nie mogłam się jej doczekać więc... tak, jak to ja, zauważyłam, że jest dostępna na Legimi i postanowiłam, że nie ma co czekać, nie ma co zwlekać i trzeba zacząć czytać. Cieszę się, że tak zrobiłam, ponieważ patrząc na objętość prawdopodobnie grzbiet mógłby być pozaginany. Ale nie ... {} Recenzja książki Z daleka od świateł

Oszustka

14.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Oszustka" ma dzisiaj swoją premierę, a ponieważ dzisiaj jest jedna z tych śród, które opływają w premiery, to musiałam Wam opowiedzieć o przynajmniej jednej z nich. Dlaczego padło na tę akurat? Zaraz się dowiecie! W pierwszej kolejności zapewne zwróciliście uwagę na przepiękną okładkę i mogę Wam się przyznać, że ja także i, że w środku treść... {} Recenzja książki Oszustka

Porzuć swój strach

14.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wracacie czasami do książek, serii, które czytaliście już wcześniej? Ja bardzo rzadko, bo uwielbiam, kiedy autor mnie zaskakuje, a akcja robi się nieprzewidywalna. I tu pojawia się problem, bo kiedy sięgam po raz kolejny po powieść, czy chociażby serial, to po paru minutach już nie mam ochoty czytać dalej, bo zwyczajnie wiem, co będzie dalej. Z tr... {} Recenzja książki Porzuć swój strach

Koszmary zasną ostatnie

14.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Koszmary zasną ostatnie" to trzeci i ostatni tom przygód Marka Benera. Od razu muszę zaznaczyć, że trylogię jak najbardziej trzeba czytać w odpowiedniej kolejności, bo można sobie zaspojlerować lub zwyczajnie nieco się pogubić. Zacznijmy od tego o czym jest ta część :) Marek Bener zaczyna poszukiwania człowieka, który padł ofiarą mobbingu i jest... {} Recenzja książki Koszmary zasną ostatnie

Susza

11.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Susza" u mnie dzisiaj gości przedpremierowo, choć to nie jest jej pierwsza premiera. To kolejne wydanie tego tytułu w Polsce, ale myślę, że wiele osób, tak jak ja, niekoniecznie sięgnęła już po każdą powieść Mastertona i być może to właśnie idealny moment? Drugą opcją, jeśli macie stare wydanie na swoich półkach jest oddanie ich do biblioteki i z... {} Recenzja książki Susza

Incel

11.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Incel" to najnowsza książka Wiktora Mroka, z którego powieściami już miałam okazję spotkać się wcześniej i być może z tego względu miałam spore oczekiwania, ponieważ poprzednie bardzo przypadły mi do gustu. Ponownie autor zagłębia się w moje ulubione klimaty, czyli thriller pomieszany z kryminałem. Czy to dobrze, czy źle? Już Wam opowiadam co ja ... {} Recenzja książki Incel

Brud

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bartosz Kurek wielu osobom się kojarzył lub mylili go z kimś zupełnie innym, a ja, dopóki nie zobaczyłam okładki i zdjęcia z tyłu, nawet nie zakładałam, że może to być ktoś, kogo kojarzę i znam! Tym bardziej, jak tylko dostałam paczkę od Wydawnictwa Czarna Owca, od razu zaczęłam czytać. W końcu to debiut, w końcu to thriller, a wiadomo, że na nasz... {} Recenzja książki Brud

Defekt

8.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Defekt" to moja pierwsze spotkanie z Olgą Kruk i zaraz Wam opowiem czy będę rozglądać się za tym nazwiskiem przy przeglądaniu zapowiedzi wydawniczych, czy było to jednak nasze pierwsze i ostatnie spotkanie ;) Skąd w ogóle pomysł, żeby po taką powieść sięgnąć? Otóż jest to thriller psychologiczny, czyli gatunek, który osobiście uwielbiam i jak tyl... {} Recenzja książki Defekt

Nagie serca

7.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nagie serca" to dla mnie ostatnie spotkanie z tą autorką, jeśli okaże się, że jednak nie jest nam po drodze. Tak sobie powiedziałam przed lekturą, bo zwyczajnie z reguły trafiałam na bardzo irytujące w jej wykonaniu bohaterki, nudne, dziecinne i nijakie. Dlatego ta książka to nasz ostatnia szansa i jeśli nie zagra między nami nieco chemii, to ... {} Recenzja książki Nagie serca

Szwedzko-amerykański kryminał

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szczerze mówiąc nastawiłam się na to, że "Ostatnie życie" to będzie typowy skandynawski kryminał. Z tymi mam problem, bo nie jestem typowym fanem każdej książki z tego względu, że niektórzy pisarze mają bardzo specyficzny styl, akcja często ciągnie się przez setki stron i generalnie mi się zwyczajnie nudzi przy ich czytaniu. Zdarzają się jednak pe... {} Recenzja książki Ostatnie życie

Ofiara i kat.

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z Johnem Marrsem miałam do czynienia pierwszy raz, a nie ukrywam, że skusiła mnie zarówno okładka, jak i opis. Co ciekawe, tego autora zna wiele osób i ma całe rzesze fanów, a ja tego nazwiska wcześniej nie znałam. Natomiast, czy żałuję, że dopiero teraz przyszło mi zapoznać się z jego thrillerem psychologicznym? Zaraz Wam opowiem! Poznajemy d... {} Recenzja książki Co się skrywa między nami?

Będziesz żałować!

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Będziesz tego żałować" jest najnowszą książką Alicji Sinickiej, a jeśli o mnie chodzi, to nie jest pierwsze nasze spotkanie i myślę, że nie ostatnie, bo już jest opisywana jako pierwszy tom serii Uwikłane. Jeśli o tę autorkę chodzę, to ja najchętniej sięgam właśnie po jej thrillery, czyli chociażby świetną "Stażystkę". Czy tym razem również za... {} Recenzja książki Będziesz tego żałować

Krew z krwi

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znacie trylogię z Igorem Brudnym? Moja przygoda i wielka sympatia do Przemysława Piotrowskiego zaczęła się właśnie od niej i dlatego również po "Krew z krwi" sięgnęłam w ciemno mimo obietnic, że to jednak coś innego, ale kto powiedział, że gorszego, prawda? Założyłam, że autor się rozwija, bo przy każdej części od "Piętna" swojej trylogii zaczynaj... {} Recenzja książki Krew z krwi

Propozycja dżentelmena

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Propozycja dżentelmena" to już trzecia część serii wydana przez Zysk i S-ka tak przepięknie, że na półce prezentuje się bosko :) Nie jest nachalna, z gołymi klatkami piersiowymi mężczyzn, tylko właśnie nawiązuje do fabuły. No i oczywiście naklejka na okładce przypomina, że na netflix znajdziemy ekranizację, która swoją drogą również jest warta uw... {} Recenzja książki Propozycja dżentelmena

Obłęd?

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zrozumieć szaleństwo" od Wydawnictwa Filia to pozycja, z półki literatura faktu. Jak to u Was jest, sięgacie po tego typu opowieści i to niekoniecznie w formie papierowej, ale na przykład oglądacie filmy czy seriale? Sama wzmianka na początku lub na końcu o tym, że wydarzenia, które są zamieszczone w książce wydarzyły się naprawdę wpływają na odb... {} Recenzja książki Zrozumieć szaleństwo

Kocia szajka

21.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy seria kocia szajka to książki, które będą ciekawe dla dorosłego czytelnika czy to jednak dziecięca literatura? Osobiście uwielbiam zarówno bajki w postaci kreskówek, komiksów, książek i zawsze chętnie je oglądam nawet jednym okiem pracując w tym czasie na komputerze czy to towarzysząc dzieciakom, śmiejąc się w głos. Dlaczego? Uważam, że każda... {} Recenzja książki Kocia Szajka i ucho różowego jelenia

Samotny we dwoje

21.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Samotny we dwoje" to książka, która premierę będzie miała 1 lipca tego roku, czyli za nieco ponad tydzień, ale ja otrzymałam ją z klubu recenzenta portalu nakanapie.pl i dzięki temu miałam przyjemność (a może nie?) przeczytania jej jeszcze sporo przed tym jak ukaże się w księgarniach i podzielenia się wrażeniami :) W środku znajdziecie, jak sam ... {} Recenzja książki Samotny we dwoje

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe