Michael Booth
Zostań fanem autora:

Michael Booth

Autor 8 czytelników
5.6 /10
5 ocen z 4 książek,
przez 5 kanapowiczów
Brytyjski dziennikarz i autor książek poświęconych jedzeniu. Jego artykuły regularnie pojawiają się w licznych brytyjskich i zagranicznych czasopismach, w tym „Condé Nast Traveller”, „Independent on Sunday”, „The Times”, „The Telegraph”, „Monocle” oraz we wszystkich prestiżowych gazetach brytyjskich. Jest autorem m.in. książek Jedz, módl się, jedz (PWN 2012), Skandynawski raj. O ludziach prawie idealnych (WUJ 2015) oraz Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii (PWN 2013), która otrzymała nagrodę imienia Kate Whiteman od Związku Pisarzy Kulinarnych za najlepszą książkę o jedzeniu i podróżach w 2010 r.

Książki

Skandynawski raj: o ludziach prawie idealnych
Skandynawski raj: o ludziach prawie idealnych
Michael Booth
4.5/10
Seria: Mundus

Norwegowie płacą bardzo wysokie podatki, Finowie borykają się z problemami z alkoholem, a Szwedów łączą z sąsiadami raczej chłodne relacje. Mimo to w państwach północy mieszkają najszczęśliwsi ludzie ...

Japonia, Chiny i Korea. O ludziach skłóconych na śmierć i życie
Japonia, Chiny i Korea. O ludziach skłóconych na śmierć i życie
Michael Booth
8/10
Seria: Mundus

Kolejna książka autora bestsellera Skandynawski raj Japończycy, Koreańczycy i Chińczycy nie tylko ze sobą sąsiadują, ale też należą do jednej wielkiej konfucjańskiej rodziny. W sferze kulturowej łąc...

Jedz, módl się, jedz
2 wydania
Jedz, módl się, jedz
Michael Booth
6/10

Jak przeżyć kryzys czterdziestolatka i nie zwariować To książka dla wszystkich, którzy zbliżają się do wieku średniego, którzy stanęli w obliczu przygnębiającego i bezpowrotnego spadku formy fizycznej...

Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii
Sushi i cała reszta. Wszystkie smaki Japonii
Michael Booth
4/10
Seria: Bieguny

Japonia to raj dla smakoszy. Japończycy zadają sobie nadzwyczaj dużo trudu i ponoszą spore koszty, by jeść najlepszą i absolutnie najdziwaczniejszą żywność, jaką tylko można sobie wyobrazić. Ich kuchn...

Istota ryżu. O duszy japońskiego jedzenia
Istota ryżu. O duszy japońskiego jedzenia
Michael Booth

Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Japonii, żeby głębiej wniknąć w kulturę...

The Meaning of Rice. A culinary tour of Japan
The Meaning of Rice. A culinary tour of Japan
Michael Booth

Food and travel writer Michael Booth and his family embark on an epic journey the length of Japan to explore its dazzling food culture. They find a country much altered since their previous visit ten ...

Serie i Cykle

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze