Avatar @booksbyalcia.kontakt

Books_by.alcia

@booksbyalcia.kontakt
1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj 24 dni temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj 24 dni temu.

Recenzje książek

12 recenzji

Dziki Kamieńczyk

23.06.2024

[książka z klubu recenzenta nakanapie.pl] Jest to dość komediowo napisana powieść, o pewnym eksperymencie, jakiemu został poddany Kamieńczyk- nieduża wieś w Polsce. W tej wsi zmieniono zasady, ustalono własne przykazania i nauczono ludzi wiary w Boga klimatu. Eksperyment ma na celu sprawdzenie czy te niedorzeczne zasady(takie jak zakaz jedzenia n... Recenzja książki Dziki Kamieńczyk

Piękna kaszubska opowieść

16.05.2024

[Książka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl.] Do tej książki zachęcił mnie początek opisu, który mówi o tym, że akcja dzieje się na Kaszubach. A ponieważ ja na Kaszubach się urodziłam i tam mieszkam, musiałam to przeczytać. "Walerka i bohaterki Jastry" to drugi tom serii "Borkowie i Kaszubskie przygody". Tą książkę przeczytałam bez znajomości... Recenzja książki Walerka i bohaterki Jastry

Thanks to you

26.04.2024

Pierwsza część tej dylogii sprawiła, że od razu sięgnęłam po kolejną. Po prostu musiałam dowiedzieć się, co u moich nowych ulubionych bohaterów. Zacznę od stylu pisania: cóż mogę powiedzieć, Izabela Nowaczyk stała się moją nową ulubioną autorką. Te emocje, które oddaje ona w swoich książkach, są perfekcyjne. Brak romantyzowania alkoholu i problemó... Recenzja książki Thanks to You

Swallow

24.04.2024

Dziewczyna, która bała się umrzeć. I chłopak, który pragnął śmierci. Przychodzę z recenzją ksiazki której od dłuższego czasu byłam dość ciekawa ponieważ sama wiele razy przed snem układałam scenariusz, w którym był przedstawiony kontrast między bohaterami. I w tej książce jest to zrobione idealnie. Całe przeciwieństwa cech bohaterów (on jest mrok... Recenzja książki Nadzieja umiera ostatnia

Because of you

24.04.2024

Na początku miałam mieszane uczucia- nie było to jakieś najgorsze, było całkiem okej ale nic specjalnego. Później zaczęłam się wciągać w historię bohaterów i totalnie przepadłam. Z każdą kolejną stroną zakochiwałam się coraz bardziej. Dzięki wspaniałemu stylowi Izy (która chyba stała się jedną z lepszych autorek dla mnie) książke bardzo szybko poc... Recenzja książki Because of You

Między wierszami

24.04.2024

Książka opowiada o Susan, której jedynym marzeniem jest dostanie się do szkoły muzycznej, ale czy jest to JEJ marzenie? Otóż nie. Jej ojciec ma nad nią pełną kontrolę, a ona nie potrafi się mu przeciwstawić. Ta powieść niezwykle we mnie trafiła, przed przeczytaniem należy zapoznać się z ostrzeżeniem, ponieważ są tutaj bardzo dobrze opisane problem... Recenzja książki Między wierszami

Nie wszyscy stają na twojej drodze, by towarzyszyć ci aż do jej końca

24.04.2024

"Nie wszyscy ludzie stają na twojej drodze, by towarzyszyć ci aż do jej końca" Kiedyś kiedy widziałam recenzje kogoś do danej książki i przeczytałam że jakaś osoba wciągnęła się w historię od pierwszych stron- nie byłam w stanie w to uwierzyć. Do czasu aż przeczytałam "September Sun" Od pierwszego zdania historia mnie poruszyła i z każdym kolejny... Recenzja książki September Sun

Wszyscy byliśmy za młodzi

24.04.2024

Przychodzę dzisiaj z recenzją książki, na której bardzo się zawiodłam. Myślałam ze będzie ona świetna, bo widziałam tylko dobre opinie. Co tutaj było nie tak? Właściwie nie jestem pewna. Może po prostu gatunek książki nie jest "moim gatunkiem"(tematyka chorób psychicznych, problemów i w sumie nic poza tym w tej książce nie mamy), a może to przez s... Recenzja książki Wszyscy byliśmy za młodzi

Fala

28.02.2024

Jestem osobą która jak chce przeczytać jakąś książkę to pierwsze na co patrzy to opinie. Kiedy zobaczę na social mediach jakąś książkę i dane zdjęcie/filmik mi się spodoba postanawiam że przeczytam i dodaje do mojej listy TBR. Dokładnie tak zrobiłam z "Falą". Totalnie się tego nie spodziewałam, ponieważ po okładce i filmikach na tiktoku byłam pewn... Recenzja książki Fala

Ideal

24.02.2024

Moją recenzję postanowiłam podzielić na zalety i wady. Niestety książka mi się nie podobała więc tych drugich będzie wiecej. Zalety: - Książkę dość szybko się czyta. - Styl pisania autorki jest gładki, przyjemny. - Archer ma wspaniałego ojca który niestety wystąpił tutaj tylko 3/4 razy Wady: - Ta książka ma jedną podstawową wadę, ponieważ mi na p... Recenzja książki Ideal

Ostatni list

18.02.2024

Świetna pozycja. To jedna z tych lektur, które już na zawsze pozostawią ślad w moim sercu. Na początku nie miałam zbyt dużych oczekiwać, właściwie raz usłyszałam o tej książce. Postanowiłam ją przeczytać ze względu na to, że podobno była smutna. I tak rzeczywiście było. Pierwsza połowa książki trzymała w napięciu, bardzo szybko czytałam kolejne ro... Recenzja książki Ostatni list

Flaw(less). Opowiedz mi naszą historię

16.02.2024

Od tej pozycji zaczęłam swoją przygodę z czytaniem. Lubię takie niezobowiązujące młodzieżówki i bardzo dużo opinie o niej widziałam więc postanowiłam ją zakupić. Przeczytałam ją bardzo szybko, w 3 dni, co na początku mojej przygody z czytaniem było bardzo dobrym wynikiem. Od pierwszych stron historia Chase'a i Jose mnie urzekła. Stała się najlepsz... Recenzja książki Flaw(less). Opowiedz mi naszą historię

© 2007 - 2024 nakanapie.pl