Avatar @dustyskeleton

@dustyskeleton

3 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 lat.
{} Napisz wiadomość
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 lat.

Recenzje książek

8 recenzji

Piąta fala / The 5th Wave - Rick Yancey

27.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka przedstawia post-apokaliptyczną historię. Ziemia została opanowana przez Przybyszów. Przejęli oni planetę za pomocą ataków rozpowszechnionych w różnych formach, m.in. impulsy elektromagnetyczne oraz zaraza. Siedemnastoletnia Cassie robi wszystko by przetrwać w świecie, którego sama już nie rozpoznaje i odnaleźć brata. "Jeśli kosmici odwie... {} Recenzja książki Piąta Fala

Klątwa Tygrysa / Tiger's Curse - Colleen Houck

8.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O tej książce czytałam już mnóstwo opinii - od skrajnie negatywnych po jak najbardziej pozytywne. Musiałam sama wyrobić sobie zdanie na temat debiutanckiej powieści Colleen Houck. Chyba tak jak wielu czytelników, do książki przyciągnęła mnie przepiękna i hipnotyzująca okładka oraz Indie - kraj, który zawsze mnie interesował. Historia pod wieloma ... {} Recenzja książki Klątwa Tygrysa

Zanim umrę / Before I Die - Jenny Downham

6.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie chcę teraz umierać, pragnę najpierw dobrze pożyć. Nagle wszystko staje się jasne i oczywiste. Niemal budzi się we mnie nadzieja. To czysty obłęd. Chcę doświadczyć życia, zanim umrę. Tylko to ma sens." Fabuła książki jest dość prosta, a jednak wstrząsa i chwyta za serce. Tessa Scott jest szesnastoletnią dziewczyną. Ma białaczkę i jej los jest ... {} Recenzja książki Zanim umrę

Przez burze ognia / Under the Never Sky - Veronica Rossi

5.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aria zostaje wyrzucona z Podu Reverie za przestępstwo, którego nie popełniła. Po raz pierwszy musi zmierzyć się z rzeczywistym światem i jest pewna, że tego nie przeżyje. Perry jest Wykluczonym i od zawsze musi radzić sobie w walce o przetrwanie i zmagać z eterowymi burzami. Tak na wstępie: brawa dla autorki za wykreowanie takich postaci. Aria, na ... {} Recenzja książki Przez burze ognia

7 razy dziś / Before I Fall - Lauren Oliver

26.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zabawne, jak toczy się życie." Nikt nie zna dnia ani godziny swojej śmierci. Nikt nie wie, w jakim momencie to się może wydarzyć. Zastanawiałeś się kiedyś, co by było gdybyś umarł właśnie dzisiaj? Byłbyś zadowolony z tego dnia? Byłbyś zadowolony ze swojego życia i z tego, jakim jesteś człowiekiem? Na pewno chciałbyś, aby zapamiętano cię z jak naj... {} Recenzja książki 7 razy dziś

Ukryte / The Body Finder - Kimberly Derting

17.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Violet może wyczuć echa, uczucia, zapachy, kolory i dźwięki pozostawione przez ofiary morderstw. Dzięki temu nie tylko można odnaleźć martwe ciała, ale także mordercę, który jest naznaczony piętnem. Główna bohaterka w większości miała do czynienia z martwymi zwierzętami, ale kiedy okrutny seryjny morderca zabija dziewczyny z jej rodzinnego miasta i... {} Recenzja książki Ukryte

Dotyk Julii / Shatter Me - Tahereh Mafi

13.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia Ferrars od 264 dni nie dotknęła nikogo. Od 3 lat nie widziała swoich rodziców i nie ma pojęcia co się z nimi dzieje. Jej dotyk niesie ze sobą śmierć. Ta dziwna umiejętność, którą została obdarzona, doprowadziła ją do zamknięcia w szpitalu psychiatrycznym. Izolacja odbija swoje piętno na dziewczynie, a jej jedynym pocieszeniem jest pisanie w n... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Nowe oblicze Greya / Fifty Shades Freed - E. L. James

13.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nowe oblicze Greya" to trzecia część trylogii Pięćdziesięciu odcieni. Nie miałam okazji czytać dwóch poprzednich części, ale nie sądzę i nie czuję, żeby ominęło mnie coś szczególnie fascynującego. Raczej też nie będę do nich wracać, chyba że ktoś mi je sprezentuje lub po prostu nie będę miała co czytać, a nadarzy się okazja do sięgnięcia po wcześn... {} Recenzja książki Nowe oblicze Greya

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe