Ewelina2608

@ewelina.leszczynska2694
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
aparatka_czyta
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

54 recenzje

Na rok

2.07.2022

Nie jest to tajemnicą, że uwielbiam książki Katarzyny Rzepeckiej. Przeczytałam jej wszystkie pozycje i szczerze powiem, że mam problem, aby wybrać moją ulubioną. Wiem na pewno, że historia Matta i Amelii pozostanie długo w mej pamięci. Matthew – nasz główny bohater jest młodym człowiekiem, który musi zmierzyć się z niewyobrażalną dla niego trag... Recenzja książki Na rok

Jej bohater

2.07.2022

Macie takiego autora, po którego twórczość sięgacie w ciemno? U mnie zdecydowanie jest to Katarzyna Rzepecka – uwielbiam jej książki. Pasuje mi w nich absolutnie wszystko. A dziś zostawiam Wam recenzję jednej z nich. Czy ktoś, kto został kiedyś zraniony jest w stanie otworzyć się na nową miłość? Wierzycie w przeznaczenie? Hania – nasza główn... Recenzja książki Jej bohater

Smak zemsty

2.07.2022

,,Smak zemsty’ to druga część serii #Wsidłachzmysłów Kasi Małeckiej. Blair po wydarzeniach w fortecy ponownie musi uciekać. Ponownie musi walczyć o siebie i swoja wolność. Jednakże w najgorszych snach nie myślała, że tym razem będzie musiała uciekać przed człowiekiem, którego kocha. Wie doskonale, że Massimilliano również darzy ją uczuciem, ale je... Recenzja książki Smak zemsty

Zapach pokusy

2.07.2022

Kiedy mówisz sobie, że koniec z motywem mafijnym w książkach, a później trafiasz na taką pozycję jak ,,Zapach pokusy”. Niech to szlag! Na początku poznajemy Blair Jensen, która marzy o niczym innym jak wyprowadzka od rodziców. Rozwód, wspólny biznes i ciągłe kłótnie – nic dziwnego, że dziewczyna chce się od tego uwolnić. Kiedy więc udaje się je... Recenzja książki Zapach pokusy

Niegrzeczni chłopcy dają najlepsze prezenty

2.07.2022

Kochani, chciałabym, aby każde moje pierwsze spotkanie z twórczością autora było takie, jak w przypadku tej książki autorstwa Anny Langner. Ginger – nasza główna bohaterka ma fioła na punkcie świąt. Choinka musi być ubrana perfekcyjnie, dom udekorowany każdą ilością ozdób, a pierniczków co najmniej kilka porcji. No i imbir – bez tego nie może b... Recenzja książki Niegrzeczni chłopcy dają najlepsze prezenty

To, co za nami

2.07.2022

Styl i język Vi Keeland nie jest mi obcy i każdą jej pozycję biorę w ciemno. Gorące romanse i erotyki – nie trzeba mnie namawiać. Mimo, że ta książka była tak zdecydowanie inna niż poprzednie to i tak przepadłam. Chyba potrzebowałam takiej lektury w tym momencie. Nikki – nasza główna bohaterka – nie miała ani łatwego dzieciństwa, ani wejścia w ... Recenzja książki To, co za nami

Bad boy pod choinkę

2.07.2022

Kochani, twórczość Kariny poznałam przy książce ,,Nieczyste zagrania”, więc wiedziałam, czego mogę się spodziewać, znając jej pióro. Jednakże ta pozycja i tak mnie zaskoczyła. Mimo iż myślałam, że będzie to pozycja świąteczna – a raczej mało w niej świąt – to gorąco spędziłam z nią czas. Olive Beckett to młoda artystka, gdyż na co dzień pracuje... Recenzja książki Bad boy pod choinkę

Prędkość oddechu

2.07.2022

Czym sugerujecie się przy wyborze książki? Ja przede wszystkim najpierw patrzę na okładkę, a później na opis. Czasami zdarza mi się, że czytać opinie innych np. na lubimy czytać, ale teraz już rzadziej, gdyż moje opinie czasami są diametralnie inne od pozostałych. I tak oto trafiłam na książkę Moniki ,,Prędkość oddechu”. Nie miałam styczności z... Recenzja książki Prędkość oddechu

Szpilki z Wall Street

2.07.2022

Olivia Santos – to młoda asystentka, która pracuje w największym biurze maklerskim w Stanach. Jego założycielem jest istny geniusz w tym fachu – Dylan Clark. I choć ta dwójka jest niepokonana w swojej branży, to prywatnie mają ochotę się zamordować. Olivia uważa, że Dylan jest nadętym bucem, który kobiety zmienia jak rękawiczki, a Dylana nie wkurz... Recenzja książki Szpilki z Wall Street

Sinner

2.07.2022

Kochani, nie mogę w to uwierzyć, że to już koniec losów Victora i Hailey. Pokochałam ich całym sercem, a serię Inferno polecam każdemu, kto jeszcze jej nie przeczytał. Nie będę Wam zdradzać o czym jest ostatnia część, a skupie się raczej na emocjach i odczuciach, które mi towarzyszyły podczas czytania. W trzeciej części dostajemy odpowiedzi na ... Recenzja książki Sinner

Porwana. Niebezpieczna znajomość

2.07.2022

Ana, nasza główna bohaterka na pozór jest normalną, młodą dziewczyną. Ma jedną prawdziwą przyjaciółkę i poza wpływowym ojcem biznesmenem, wiedzie całkiem normalne życie. Jednego czego nie znosi to fakt, że wszędzie za nią chodzi jej ochroniarz. No ale cóż, takie bywają uroki, kiedy ma się wpływowego ojca. Pewnego razu pod nieobecność ojca posta... Recenzja książki Porwana. Niebezpieczna znajomość

Romans pod choinkę

2.07.2022

Kochani, czytacie książki świąteczne poza okresem świątecznym? Ja przyznaję się szczerze, że sięgam po takie książki przez cały rok. I tak jak w tamtym roku, pierwszą świąteczną książką było ,,Świąteczne nieporozumienie”, tak w tym roku zaczęłam od książki ,,Romans pod choinkę”. Czy to przepadek, że obie należą do Katarzyny Bester? Nie sądzę. 😉... Recenzja książki Romans pod choinkę

Corrado

2.07.2022

Kiedy sięgnęłam po pierwszą część Gangsterów Nowego Jorku, nie spodziewałam się, że tak bardzo zżyję się z bohaterami. A teraz? Właśnie skończyłam ostatnią, trzecią część i nie wierzę, że to już koniec. W trzeciej części śledzimy losy Corrado – mężczyzny, który przesiąknięty jest brutalnością i chęcią zemsty. Wołają na niego Skorpion, gdyż każd... Recenzja książki Corrado

Nie zapomnisz tych świąt

2.07.2022

Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, ale mogę śmiało stwierdzić, że udane. Ile jest w stanie znieść porzucony przez ojca chłopak? Jak boleśnie musiał zostać skrzywdzony skoro żyje jedynie zemstą? Nasz główny bohater Caden, kiedy był dzieckiem został porzucony przez ojca. Nigdy nie wybaczył mu tego co zrobił dlatego, po śmie... Recenzja książki Nie zapomnisz tych świąt

Pożyczony narzeczony

2.07.2022

Czy można usłyszeć gorsze słowa od słów narzeczonego ,,Jestem zakochany w kimś innym…”? Laura Stone. Kiedyś – zwariowana i szalona dziewczyna. Wybryki to jej drugie imię, a specjalność? Pisanie książek o seksownych hokeistach… Teraz? Wydawać by się mogło, że szczęśliwa narzeczona… Do czasu, kiedy jej narzeczony ot tak się postanowił odkochać. ... Recenzja książki Pożyczony narzeczony

Pokochaj albo zabij

2.07.2022

Ależ to była historia! Isabelle Rodriguez jest córką największego mafiosa w Los Angeles. O małego wychowywana była tak, aby nie przynieść wstydu swojemu ojcu. Handlowanie narkotykami, morderstwa – dla niej była to codzienność. Kiedy więc kończy 21 lat i dostaje pierwsze poważne zadanie jest wniebowzięta. Wierzy, że nareszcie pokaże ojcu na co ją t... Recenzja książki Pokochaj albo zabij

Lekcja Hiszpańskiego 2

27.12.2021

Kochane ludki, powiem Wam szczerze, że nienawidzę czytać nieskończonych serii. Dla mnie seria musi być od razu wydana w całości, żebym wiedziała, jak się kończy – no i najlepiej z happy endem. Ale tego Ola nie rozumie :D Kiedy przeczytałam pierwszą część Lekcji hiszpańskiego, wiedziałam, że po drugą sięgnę, jak tylko będzie miała premierę, bo n... Recenzja książki Lekcja hiszpańskiego 2

Nie powinniśmy

27.12.2021

Tej autorki chyba nie muszę Wam przedstawiać. Nie będę ukrywać, że Vi Keeland jest jedną z moich ulubionych autorek. A dziś, dzięki Niegrzecznym Książkom mam przyjemność podzielić się z Wami moją opinią na temat książki ,,Nie powinniśmy”. Bennett i Annalise, nasi główni bohaterowie, nie mogli poznać się w lepszych okolicznościach. Najpierw on w... Recenzja książki Nie powinniśmy

Z innej bajki

27.12.2021

,,Z innej bajki” to druga część książki o przygodach rodziny Collinsów. Tak jak w pierwszej części poznaliśmy losy Abby i Blake’a, tak w tej przyjrzymy się bliżej Delii. Delia to osiemnastoletnia córka Abby i Blake’a. Po mamie odziedziczyła urodę, po tacie zaś charakterek i miłość do motocykli. Razem z Joshem tworzą szczęśliwy związek – a tak b... Recenzja książki Z innej bajki

Dziewczyna Feniksa

27.12.2021

Macie tak czasami, że po przeczytaniu książki, napisanie recenzji sprawia Wam trudność? Ja miałam właśnie teraz. I nie mówię tu wcale o tym, że książka była tak słaba. Żadne słowa nie są w stanie wyrazić tego, co czułam podczas czytania tej historii, jaką zaserwowała nam Monika Skabara. Na początku poznajemy Avę, która wchodząc w dorosłość, prz... Recenzja książki Dziewczyna feniksa

Ekscentryczka

27.12.2021

Twórczość Melisy Bel miałam możliwość poznać przy książce ,,Bezczelna” w booktourze organizowanym przez Agnieszkę ( swoją drogą recenzja ,,Bezczelnej” również pojawi się u mnie na profilu ). Kiedy zobaczyłam, że pojawił się nabór recenzencki na drugą część, nie wahałam się ani chwili. Ogromnie chciałam poznać dalsze losy bohaterów, ale tego, co na... Recenzja książki Ekscentryczka

Nieczyste zagrania

27.12.2021

Znacie twórczość Kariny Hiddenstorm? U mnie było to pierwsze spotkanie z piórem autorki i muszę przyznać, że wypadło niezwykle gorąco. Bohaterem książki jest Ethan Blackmore – niezwykle przystojny, arogancki i bezczelny typ. Nie jest to tajemnicą, że zajmuje wysokie stanowisko w mafijnej hierarchii – być może dlatego budzi respekt wokół ludzi. ... Recenzja książki Nieczyste zagrania

Zerwana relacja

27.12.2021

Jak podchodzicie to debiutów? Lubicie? Omijacie? Ja przyznam szczerze, że trafiłam na kilka perełek, ale zdarzyły się i te gorsze pozycje. Jednakże nawet w tych słabszych zawsze staram się znaleźć jakieś plusy, bo wiem, ile pracy włożył w to autor. ,,Zerwana relacja” to druga część serii Majorkański, napisanej przez Małgorzatę Smolec. I tak jak... Recenzja książki Zerwana relacja

Miłość w zamkniętej kopercie

27.12.2021

To, że uwielbiam książki Vi Keeland wiecie nie od dziś. Tak samo jest w przypadku jej duetu z Penelope Ward. Dlatego nie zastanawiałam się ani chwili i sięgnęłam po ,,Miłość w zamkniętej kopercie”. ( loveksiazkowe miałas racje) Sadie Bisset – nasza główna bohaterka, na co dzień pisze artykuły o randkach. Dodatkowo, w okresie bożonarodzeniowym p... Recenzja książki Miłość w zamkniętej kopercie

Kocham!

27.12.2021

Czy można zapomnieć ot tak o osobie, która zajęła całą Twoją głowę, wszystkie myśli, a przede wszystkim serce? Hailey Warenn tak właśnie myślała. Sądziła, że jak wyjedzie z Filadelfi, zapomni o mężczyźnie, który zniszczył ją doszczętnie. Myślała, że uda jej się zapomnieć o Viktorze Sharmanie. Nie spodziewała się jednak tego, że tak szybko będzi... Recenzja książki Angel

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl