Temat

Oceniamy recenzje

Postów na stronie:
@Tsumetai
@Tsumetai
412 książek 205 postów
2011-11-07 18:47 #
Dawno niczego nie poddawałam Waszej ocenie, więc teraz poproszę o słowo krytyki :).
http://nakanapie.pl/books/718865/reviews/7934.eve-era-empireum
# 2011-11-07 18:47
{}
Odpowiedz
@makomt
@makomt
446 książek 742 posty
2011-11-07 20:09 #
Alexei, jak zwykle świetnie napisana recenzja, którą czyta się z przyjemnością. Ale żeby nie było słodko to do czegoś się przyczepię. ;)
"Jego, mimo solidnego wykształcenia i umiejętności, dokonania solidnej oceny "Kodu", nie można traktować go inaczej, niż z przymrużeniem oka." - coś mi w tym zdaniu nie pasuje, chyba trochę przekombinowane.
"Szara, nudna i mimo iż solidna to jednak odtrącająca." - tutaj dorzuciłabym przecinki przed "mimo iż" i po "solidna". Chociaż nie ręczę, że dobrze bym je postawiła, ale jakoś tak mi się wydaje. ;)
Oprócz tego postawiłeś w jednym zdaniu kropkę po znaku zapytania.
No i na koniec jeszcze jeden błąd: naprawdę piszemy razem. :)
# 2011-11-07 20:09
{}
Odpowiedz
@Alexei_Kaumanavardze
@Alexei_Kaumanavardze
64 książki 419 postów
2011-11-07 20:19 #
@makomt:

Co do pierwszego, to zdanie nie da się podzielić a jakoś nie mogę inaczej sformułować tej myśli:)

Przecinek powinien być po solidna i już jest

A co do naprawdę to naprawdę jest to zły nawyk:P Powinienem pewnie 1000 razy napisać poprawnie, ale to dziwne że Word tego nie wyłapał;p A poza tym jest ctrl+c i ctrl+v ;p

Błędy poprawione, dzięki za uwagi:)
# 2011-11-07 20:19
{}
Odpowiedz
2013-05-18 11:53 #
# 2013-05-18 11:53
{}
Odpowiedz
2013-05-18 11:55 #
aha, Pan Lodowego tom II też nie cała chyba ;) http://blog-goszki.blogspot.com/2013/05/pan-lodowego-ogrodu-tom-ii.html , ogólnie zapraszam na bloga, chętnie tam bym poczytała, co myślicie o moich recenzjach ;p
# 2013-05-18 11:55
{}
Odpowiedz
@cytrynowa1
@cytrynowa1
6 książek 48 postów
2013-05-22 06:44 #
@Honorata77
@Honorata77
167 książek 591 postów
2013-05-22 10:08 #
@cytrynowa, słownik wyrazów bliskoznacznych się kłania. Poza tym jest konkretnie i na temat.
# 2013-05-22 10:08
{}
Odpowiedz
@patixa98
@patixa98
36 książek 100 postów
2013-05-22 15:18 #
@cytrynowa1
@cytrynowa1
6 książek 48 postów
2013-05-22 15:37 #
@Honorata77
Dzięki.. Wezmę pod uwagę, gdy będe pisać następną recenzje :)
# 2013-05-22 15:37
{}
Odpowiedz
@miiincik
@miiincik
115 książek 391 postów
2013-05-22 16:30 #
A ja piszę rec od prawie roku i z przyjemnością pokażę Wam swoje teksty :)
http://ksiazka-na-kazdy-dzien.blogspot.com/2013/05/nowa-ziemia-julianna-baggott.html
Mam nadzieję, że nie jest aż tak strasznie ^^
# 2013-05-22 16:30
{}
Odpowiedz
@patixa98
@patixa98
36 książek 100 postów
2013-05-22 18:18 #
@miiincik Ja w Twojej recenzji żadnych błędów nie widzę :D
# 2013-05-22 18:18
{}
Odpowiedz
@Natasha92
@Natasha92
144 książki 210 postów
2013-05-22 18:43 #
http://nakanapie.pl/book/747022/review/23810/papierowe-miasta.htm

To i ja poproszę o konstruktywną krytykę:)
# 2013-05-22 18:43
{}
Odpowiedz
2013-05-22 18:52 #
poprosiłabym o ocenienie moich recenzji... ;)
# 2013-05-22 18:52
{}
Odpowiedz
@anatola
@anatola
62 książki 83 posty
2013-05-22 20:03 #
Linki miały być z tego portalu, a nie z blogów....
# 2013-05-22 20:03
{}
Odpowiedz
@Natasha92
@Natasha92
144 książki 210 postów
2013-05-22 20:05 #
Zmienione. Nie wiem tylko co za różnica, ale spoko. ;)
# 2013-05-22 20:05
{}
Odpowiedz
2013-05-22 21:26 #
i jeszcze taka recenzja, bardzo chętnie przeczytałabym wasze oceny:
http://nakanapie.pl/books/575115/reviews/23870.pan-lodowego-ogrodu-tom-3
;) proszę ;)
# 2013-05-22 21:26
{}
Odpowiedz
@Honorata77
@Honorata77
167 książek 591 postów
2013-05-23 09:53 #
@Gooszka, prawie cała "recenzja" to opis fabuły a w zasadzie jej elementów. Raczej powinnaś w kliku zdaniach zarysować fabułę nie wdając się w szczegóły i skoncentrować się na swojej ocenie poszczególnych elementów. No i "zdychanie" z ciekawości raczej bym zastąpiła innym określeniem:)
# 2013-05-23 09:53
{}
Odpowiedz
@JulieWellings
@JulieWellings
28 książek 24 posty
2013-05-25 14:54 #
http://nakanapie.pl/book/601666/review/23912/ognista.htm

Zawsze mnie ciekawiło, co inni sądzą o moich recenzjach. ;)
# 2013-05-25 14:54
{}
Odpowiedz
@patixa98
@patixa98
36 książek 100 postów
2013-05-25 16:19 #
@JulieWellings mi tam wszystko pasuje :) Miło się czyta, tekst jest spójny i co najważniejsze : wiadomo czy sięgnąć po książkę, czy nie :D
# 2013-05-25 16:19
{}
Odpowiedz
@Walczy
@Walczy
16 książek 36 postów
2013-05-25 21:37 #
# 2013-05-25 21:37
{}
Odpowiedz
@misha
@misha
226 książek 236 postów
2013-05-26 19:36 #
http://nakanapie.pl/book/722282/review/23939/wyliczanka.htm
Co Waszym zdaniem powinnam zmienić/poprawić/ulepszyć? Liczę na rady i konstruktywną krytykę. :)
# 2013-05-26 19:36
{}
Odpowiedz
@Klaudek
@Klaudek
195 książek 164 posty
2013-08-11 16:04 #
Hej :) Niedawno napisałam swoją pierwszą recenzję i chciałabym poznać waszą opinię: czy mam dalej robić coś w tym kierunku i cały czas pracować nad moim stylem pisania, czy po prostu w ogóle nie jestem stworzona do pisania recenzji i nawet nie brać się np. za zakładanie bloga?
http://nakanapie.pl/books/399930/reviews/25491.podpalaczka
Proszę, nie szczędźcie słów krytyki, wszystkie wskazówki są dla mnie bardzo ważne :)
# 2013-08-11 16:04
{}
Odpowiedz
@xrosemarie
@xrosemarie
40 książek 16 postów
2013-08-11 18:20 #
Jestem ciekawa co sądzicie o mojej recenzji, mam nadzieję na jakąś konstruktywną krytykę. :)
http://nakanapie.pl/book/744468/review/25546/ostatnia-spowiedz.htm
# 2013-08-11 18:20
{}
Odpowiedz
@Ledina
@Ledina
101 książek 175 postów
2013-08-12 01:49 #
Wypowiedź usunięta przez autora.
# 2013-08-12 01:49
{}
Odpowiedz
@xrosemarie
@xrosemarie
40 książek 16 postów
2013-08-12 09:24 #
@Ledina, zastanawiałam się właśnie nad tym, szukałam informacji, przeczytałam kilka recenzji i w nich było właśnie napisane, że Nina Reichter pochodzi z Polski... No cóż, dzięki za informacje. :)
# 2013-08-12 09:24
{}
Odpowiedz
@makomt
@makomt
446 książek 742 posty
2013-08-12 09:33 #
@Klaudek, przeczytałam Twoją recenzję, generalnie jest ok. Ale trzeci akapit jest chyba trochę niedopracowany, stwarza wrażenie jakby był oderwany od całości. Takie przynajmniej miałam odczucie podczas czytania.
# 2013-08-12 09:33
{}
Odpowiedz
@Klaudek
@Klaudek
195 książek 164 posty
2013-08-12 12:55 #
@makomt- dziękuję za opinię, postaram się tego uniknąć przy kolejnych próbach recenzowania :)
# 2013-08-12 12:55
{}
Odpowiedz
@macy
@macy
25 książek 86 postów
2013-08-14 19:43 #
# 2013-08-14 19:43
{}
Odpowiedz
@Andrew_Vysotsky
@Andrew_Vysotsky
14 książek 176 postów
2013-08-16 09:51 #
To może i ja coś swoje wrzucę. Na blogu jakoś brakuje mi krytycznych głosów - nie chcą się narażać? ;)
http://andrew-vysotsky.blogspot.com/2013/08/paradoks-czasu.html
# 2013-08-16 09:51
{}
Odpowiedz
Postów na stronie:
Odpowiedź
Grupa

Wokół kanapy

czyli o tym czego nie ma na kanapie
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl