Avatar @kawa_arabska

Aneta

@kawa_arabska
4 obserwujących. 5 obserwowanych.
Kanapowicz od 11 lat.
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
5 obserwowanych.
Kanapowicz od 11 lat.

Recenzje książek

11 recenzji

"Filip" Leopold Tyrmand

4.12.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Leopold Tyrmand - autor tej książki- to polski pisarz i prozaista. Urodził się w 1920 roku w Warszawie , zmarł zaś w wieku 65 lat na atak serca na Florydzie. Przez rok studiował we Francji na Wydziale Architektury. Po wybuchu wojny i aresztowaniu przez NKWD, a następnie ucieczce Tyrmand zdobywa dokumenty na nazwisko obywatela francuskiego i zgłas... {} Recenzja książki Filip

Chłopiec z latawcem

13.11.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miałam duże obawy biorąc ją do ręki, ze względu na przeczytaną wcześniej książkę Tysiąc wspaniałych słońc, którą uważam za świetną pozycję. Bałam się, że ta wcześniejsza nie sprosta moim wyobrażeniom o autorze tej książki i jego talencie do snucia opowieści. Mogę z czystym sumieniem napisać, że się nie zawiodłam. Początkowo akcja snuje się powoli... {} Recenzja książki Chłopiec z latawcem

Inteligencja emocjonalna w praktyce

18.09.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na książkę tą miałam już dawno chrapkę, ale jej czytanie jakoś zawsze odsuwało się w czasie, a bo to termin z biblioteki goni, a bo to fajna książka akurat przyszła pocztą, a to może angielski trochę trzeba podszkolić czytając książki w języku angielskim. Ale wreszcie i na nią przyszła odpowiednia pora. Zgodnie z tytułem autor raczy nas przypadkam... {} Recenzja książki Inteligencja emocjonalna w praktyce

Co się mieści w dwóch walizkach

24.08.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka ta to opowieść o 11 letnim pobycie pewnej dziewczyny w klasztorze benedyktynek. W klasztorze tym usiłowała znaleźć sens życia, który gdzieś jej zagubił się po drodze. To opowieść o życiu zakonnic widziana od środka przez jedną z nich. Koniec końców Weronika porzuca śluby zakonne, ale naprawdę podziwiam za: po pierwsze wyłączenie się na ... {} Recenzja książki Co się mieści w dwóch walizkach

Magiczne Drzewo

25.06.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka ta to pięknie wydana pozycja w twardej oprawie z malowniczymi rysunkami. Już samo wzięcie jej w ręce sprawi niemałą przyjemność każdemu estecie. A bajka zaczyna się tak... Gdzieś we współczesnym świecie rozpętała się niesamowita burza. Jeden z piorunów uderzył w pewne drzewo - potężny stary dąb, który niejedno już widział i swoje wie. ... {} Recenzja książki Czerwone krzesło

Wicked: życie i czasy złej czarownicy z zachodu

17.06.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fabuła książki rozgrywa się w krainie Oz ( tak, tej samej co akcja książki Czarnoksiężnik z krainy Oz), jednak akcja skupia się na jednej jedynej , ale za to jakże interesującej postaci - Złej Czarownicy z Zachodu. Początkowo pomysł przeniesienia akcji w lekturę mojego dzieciństwa niezbyt mi się spodobał, ale jak tylko zaczęłam czytać początek ksi... {} Recenzja książki WICKED: Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

Radio Yokohama - tą książkę warto przeczytać

28.05.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po poprzedniej udanej lekturze sięgnęłam po kolejną książkę Marcina Bruczkowskiego. I uważam, że ta jest jeszcze lepsza od poprzedniej. :) Czytając dość często chichotałam z czyjejś wypowiedzi lub zabawnej sytuacji zwracając tym uwagę mojego faceta, który co jakiś czas zaglądał do pokoju pytając co robię i dziwiąc się, że cały czas tylko książkę c... {} Recenzja książki Radio yokohama

Zagubieni w Tokio

27.05.2010

"And what have you got at the end of the day? What have you got to take away? A bottle of whisky and a new set of lies, blinds on the window and a pain behind the eyes..." cytat z książki Książka Zagubieni w Tokio trafiła do mnie z polecenia innej osoby, że warto przeczytać. :) Książkę przeczytałam w dwa dni ( oczywiście nie siedzę całe bite... {} Recenzja książki Zagubieni w Tokio. Wyd II

Starship: Bunt

27.05.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwsza część serii Starship. Kolejne części to : 2.Pirat 3. Najemnik 4. Buntownik Lubię fantastykę i science fiction, więc pewnie nie zdziwicie się, że cenię tego autora bardzo wysoko. Chyba nie znam ani jednej jego książki ( albo może jeszcze nie poznałam), która byłaby dla mnie nudna i nieciekawa. Głównym bohaterem opowieści jes... {} Recenzja książki Starship: Bunt

Labirynt odbić - ekstra

27.05.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zabrałam się za tą książkę i wsiąkłam w jej klimat. Jest tu wszystko co lubię - wirtualna rzeczywistość, fabuła gry komputerowej, zdolny bohater i ciekawa intryga. Książka opowiada o Głębii. Głębia to wirtualna rzeczywistość, ale nie taka jaką obecnie mamy. Osoba wchodząca do głębii czuje wszystkie wrażenia wykreowane w tej rzeczywistości, może by... {} Recenzja książki Labirynt odbić

Fałszywe lustra - ekstra lektura

27.05.2010

Zabrałam się za tą książkę i wsiąkłam w jej klimat. Jest tu wszystko co lubię - wirtualna rzeczywistość, fabuła gry komputerowej, zdolny bohater i ciekawa intryga. Książka opowiada o Głębii. Głębia to wirtualna rzeczywistość, ale nie taka jaką obecnie mamy. Osoba wchodząca do głębii czuje wszystkie wrażenia wykreowane w tej rzeczywistości, może by... {} Recenzja książki Fałszywe lustra

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe