Recenzje książki "Awantura na moście"

Dodaj swoją recenzję

Awantura na moście

27.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Poznaj świat, w którym było tak błogo, że niektórych aż krew zalewała" Co czujecie czytając to zdanie? Mnie ono szalenie zaintrygowało i miałam ochotę zaraz, natychmiast przeczytać historię promowaną w tak nietypowy sposób. A więc poznajmy ten błogi świat... Nograd jest średniowiecznym grodem, w którym czas płynie beztrosko, sielsko i leniwie. P... {} Recenzja książki Awantura na moście

Średniowieczna awantura

27.08.2012

Marcin Hybel to autor książki pod tytułem „Awantura na moście”. Urodził się on w Krakowie w 1980 roku. Z tym autorem nigdy wcześniej się nie spotkałam,natomiast o książce czytałam bardzo różne opinie i postanowiłam,że również zapoznam się z tą lekturą. Akcja powieści dzieje się w Nogradzie. Jest to stary,średniowieczny gród, w którym praktycznie ... {} Recenzja książki Awantura na moście

Debiut i od razu Komedyja

19.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy wiecie, że, żeby znaleźć jakieś info o autorze, trzeba się nieźle napracować? Autor ukończył Politechnikę Krakowską na kierunku inżynieria środowiska. U mnie, na Politechnice Łódzkiej mówiło się, że na inżynierię środowiska idzie się jak się nie ma pomysłu na życie. Autor jest prawie moim rówieśnikiem - a to oznacza ogromy wpływ twórczości Ja... {} Recenzja książki Awantura na moście

Nawet w średniowieczu mogło być wesoło

26.07.2012

A gdyby tak zamieszkać w miejscu, gdzie panuje urodzaj, sprawiedliwe rządy i niskie ceny na bazarze? Marzenie? Raczej nie do końca... W średniowiecznym grodzie, Nogradzie, właśnie tak było, lecz jak długo można cieszyć się z takiego stanu rzeczy?! W końcu człowieka krew zaczyna zalewać z tego spokoju. Z dnia na dzień miasto pogrążało się coraz bar... {} Recenzja książki Awantura na moście

Marcin Hybel „Awantura na moście”

26.07.2012

Szczęk oręża, łopot sztandarów, jęki rannych i konających, okrutne starcie zakutych w stal legionów, dramatyczne ucieczki, pościgi, zasadzki. Mroczna, pradawna, czarna magia, tajemnicze rytuały i obrzędy, krwawe ofiary.. No cóż, tego tu nie znajdziecie… Cóż zatem będzie? Lekkie i bardzo ciekawe połączenie powieści historycznej i fantasty, napisan... {} Recenzja książki Awantura na moście

"Trzeba tylko obmyślić dokładny plan działania"

24.07.2012

Nie będę ukrywała - między mną a książką nie zaiskrzyło od razu. Sięgałam po nią trzykrotnie. Nie wiem czy to styl autora czy też mój nastrój, ale faktycznie dopiero za trzecim podejściem przebrnęłam przez książkę. "Awantura na moście" to w założeniu autora komedia fantasy i dokładnie taką książkę dostajemy. Kiedy już przyzwyczaimy się do specyfic... {} Recenzja książki Awantura na moście

Komedyja wieków minionych

22.07.2012

Marcin Hybel jest miłośnikiem fantasy i RPG. Według opisu z okładki "życie traktuje z przymrużeniem oka" i po przeczytaniu jego powieści absolutnie się z tym zgadzam :). Zamierzeniem autora było stworzyć komedię, powieść, przy której można się pośmiać, wydrwić pewne wady. Czy się mu to udało i czy książka nie zanudzi czytelnika? Zapraszam do przec... {} Recenzja książki Awantura na moście

Niespotykany galimatias

8.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nograd to gród zdecydowanie nietypowy. Lochy świecą pustkami, wszyscy przestrzegają prawa, a życie płynie wolno i spokojnie. Wręcz ciągnie się jak przysłowiowy smród za ruskim wojskiem. Mieszkańcy z tęsknotą wyglądają choćby najmniejszej sensacji, która przerwałaby monotonię ich życia. Nie spodziewają się tego co wkrótce nastąpi. Młodość przypomn... {} Recenzja książki Awantura na moście

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}