Recenzje książki "Baśniarz"

Dodaj swoją recenzję

Stały ląd

24.01.2022

„Strach w niczym nie pomaga. Najgorsze zdarzenia i tak się dzieją, niezależnie, czy człowiek się boi, czy nie”. Anna przygotowuje się do matury, uczy się razem ze znajomymi, gra na flecie, ma dobrą przyjaciółkę, przesympatycznych rodziców. O Annie wszyscy jednak mówią, że jest inna, że żyje w bańce mydlanej, ma swój świat, nie zdaje sobie sprawy... Recenzja książki Baśniarz

Niezapomniana lektura.

19.02.2021

Czy książka może zrobić dziurę w codzienności? Czy książka może pozostawić w głowie biały szum? Anna i Gina są w klasie maturalnej. Jak każdy, zamknięte są w swoich światach niczym w mydlanych bańkach - bańka Giny jest wypełniona dymem papierosowym, narkotykami, seksem, nocnym włóczeniem się po mieście i podejrzanych knajpach, natomiast świat An... Recenzja książki Baśniarz

@margoz@margoz × 2

Bańka

13.07.2015

Istnieją pięknie opowiedziane historie, zakrywające brutalną, smutną rzeczywistość. Tajemnice, które mimo wszystko Cię ciągną. Proszą się o to, by je odkryć. Outsiderzy, których pragnie się poznać oraz historie miłosne, które wydają się nie mieć przyszłości. Błędy, których się nie odkręci oraz sytuacje, których się nie wybacza. A przynajmniej nie p... Recenzja książki Baśniarz

W ŚWIECIE BAŚNI...

23.04.2015

"Oni wszyscy byli tylko aktorami grającymi w szkole swoje role. Rolę handlarza narkotykami. Rolę grzecznej dziewczynki. A on? On też grał tylko jakąś rolę... Ale niektóre role były bardziej niebezpieczne." BAŚNIARZU, MÓJ BAŚNIARZU, CZEMU WSZYSTKO CO PIĘKNE MUSI BOLEĆ? Anna nigdy nie zwracała większej uwagi na Abla Tannateka, polskiego handlarza p... Recenzja książki Baśniarz

Opowiedz mi...

28.10.2014

"Świat baśni był prosty: dobro i zło, ciepło i zimno, lato i zima, czarny statek i białe żagle". Po lekturze pierwszej książki Antoni Michaelis, jaką miałam okazję czytać, czyli sławetnego tytułu "Dopóki śpiewa słowik" – byłam pełna sprzecznych emocji, które pozwoliły mi zakwalifikować prozę autorki do nietuzinkowych, wywołujących skrajne odczuci... Recenzja książki Baśniarz

Po prostu baśniarz...

11.04.2014

Tragedia. Tym jednym słowem mogę szczerze określić tę książkę. I nie chodzi mi o to, że okazała się ona klapą - wręcz przeciwnie, była to jedna z najlepszych książek, jaką miałam okazję w swoim życiu przeczytać. Ta historia nie mogła się skończyć dobrze. "Kręcąc się" wokół tej powieści, myślałam, że porusza ona zupełnie inną tematykę. Że jest to k... Recenzja książki Baśniarz

White noise

2.01.2014

Już od pierwszej strony czuć ten chłód, to zimno. Oblepia cię z każdej strony. W tej książce jest coś przerażającego. Kartki przemijają, a ciebie dręczy uparta myśl, że zbliżasz się do czegoś strasznego, czegoś co zaprzepaści, doszczętnie zniszczy wszystko. Boisz się. Boisz się, bo nie wiesz, co cię czeka. " - Co ci leży na sercu? - Nic - odpow... Recenzja książki Baśniarz

Baśniarz

16.09.2013

Bywa, że w następstwie z pozoru całkiem nieistotnych błahostek wszystko się zmienia. Gdyby wtedy nie zajrzała pod kanapę... Gdyby nie znalazła tej lalki... Ale stało się i właśnie tak poznała drugie oblicze cieszącego się złą sławą Abla Tannateka, w szkole znanego jako polski handlarz pasmanterią, choć w rzeczywistości zajmował się całkiem innym in... Recenzja książki Baśniarz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl