Recenzje książki "Bezdomna"

Dodaj swoją recenzję

"Bezdomna"- Katarzyna Michalak

12.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna Michalak to pisarka, na którą niemal codziennie przelewa się fala "hejtu" ze strony wielu czytelników, którzy nie gustują w jej twórczości. A ja, w brew powszechnej opinii, postanowiłam ponownie sięgnąć po jej książki. W ruch poszła "Bezdomna". Główna bohaterka ma na imię Kinga. To młoda kobieta, która w swoim życiu ... {} Recenzja książki Bezdomna

Bezdomna

30.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł: “Bezdomna” Autor: Katarzyna Michalak Wydawnictwo: Znak ,,Kobiety są jednak beznadziejnie głupie. Pamiętają pierwszy pocałunek, podczas gdy mężczyzna zapomniał już ostatni,, „Bezdomna” to pierwsza książka tej autorki przeczytana przeze mnie. Książka ta pochodzi z serii z czarnym kotem. Od dawna zastanawiałam się jak zacząć czytać tę k... {} Recenzja książki Bezdomna

Pozory mogą mylić

22.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książki Katarzyny Michalak sięgam dość często i zawsze jestem ciekawa kolejnych jej historii. O ,,Bezdomnej" już wcześniej słyszałam wiele przeróżnych, skrajnych opinii - od zachwytów nad poruszeniem przez autorkę trudnego tematu, po krytykę zbyt słabego zapoznania się z problemem przed rozpoczęciem pisania - jednak i tak postanowiłam dać jej s... {} Recenzja książki Bezdomna

Bezdomna

25.03.2016

Moje pierwsze spotkanie z Panią Katarzyną Michalak nastąpiło ubiegłego lata, kiedy to sięgnęłam po książkę "W imię miłości". To właśnie wtedy zawitałam do pięknego Jabłoniowa, by przeżywać dramat dziesięcioletniej Ani, której matka zmarła, blokując jednocześnie jedyne źródło miłości dziewczynki. Dziś, po długim wahaniu ponownie witam autorkę. Jedna... {} Recenzja książki Bezdomna

Tracąc wszystko

24.05.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nikt jednak nie zdaje sobie sprawy, czym jest i jak śmiertelnie jest niebezpieczna dla matki i dziecka psychoza poporodowa. Coś, co zaczyna się nagle, bez ostrzeżenia i rozwija błyskawicznie". Wyobraźcie sobie, że poznanie prozy Katarzyny Michalak było jednym z moich czytelniczych celów od kilku lat, bowiem w każdej rozmowie na temat polskiej li... {} Recenzja książki Bezdomna

@awiola@awiola {}

BEZDOMNA - Katarzyna Michalak

14.08.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pamiętaj miłość jest ślepa, a ludzie przez nią głupieją". Temat bezdomności jest bardzo ważny, chociaż bardziej poruszany w telewizji, niż w literaturze. Bezdomność może dotyczyć każdego z nas, jak to mówi stare porzekadło "łatwo przyszło, łatwo poszło". Przyczynami, które prowadzą do takich sytuacji może być mnóstwo: rozwód, alkoholizm, długotrw... {} Recenzja książki Bezdomna

Bezdomna..

15.04.2014

Czytałam tej autorki inną książkę, a mianowicie „Sklepik z niespodzianką”,. Niezmiernie mi się spodobała więc postanowiłam sięgnąć po kolejną jej powieść. „Bezdomna” nie do końca jest tym czego się spodziewałam. Co prawda czytało się ją szybko, ale nie lubię przesadnego wulgaryzmu, a takie właśnie występuje w opowieści o Kindze - bezdomnej byłej żo... {} Recenzja książki Bezdomna

I ty możesz zostać bezdomną...

9.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O książkach Katarzyny Michalak słyszałam i czytałam bardzo dużo. Prawie każdy z blogosfery miał już z Jej twórczością do czynienia, szczególnie, że autorka należy do bardzo płodnych twórców. Nie ma się więc co dziwić, że i ja zapragnęłam poznać jej powieści, a przynajmniej zapoznać się z choć jedną i wyrobić sobie własne zdanie o autorce. Tym bardz... {} Recenzja książki Bezdomna

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe