Recenzje książki "Bielszy odcień śmierci"

Dodaj swoją recenzję

Krew i śnieg, czerwień i biel...

12.09.2020

„Bielszy odcień śmierci” jest pierwszym tomem cyklu z komendantem Martinem Servaz w roli głównej. Rozwiedziony, rozmiłowany w muzyce Mahlera oraz mający lekkie problemy z dogadaniem się z córką stojącą na progu dojrzałości. Servaz nie garnie się do ćwiczeń fizycznych, unika strzelnicy i jest totalną nogą jeśli chodzi o nowinki techniczne. Pewnego... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

@jorja@jorja × 5

Jaki koński trup jest, każdy widzi

26.04.2020

Pireneje, 2008 rok (choć sądząc po technologicznym ogarnięciu bohaterów, ta część Francji utknęła w końcówce lat 90), pracownicy elektrowni znajdują instalację artystyczną zrobioną z końskich zwłok. Normalnie francuska policja wrzuciłaby sprawę do akt z konkluzją "dziwne", ale że koń należał do Typa Tak Bogatego Że Ojejku, prokuratora staje na gło... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

@KazikLec@KazikLec × 6

"Bielszy odcień śmierci"- Bernard Minier

16.12.2019

Zemsta bywa słodka. Jest niczym balsam na bolące rany. Jest jak okład na krwawiące serce. Czasami zemsta bywa przeznaczeniem, od którego nie ma ucieczki. Niekiedy zaś przekształca się w dziką i niebezpieczną obsesję, dlatego trzeba mieć się na baczności, bowiem od jednego do drugiego niewielka droga. Droga bez możliwości powrotu. @Obra... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

Klimatyczny europejski kryminał

4.12.2019

Są takie książki, które pochłaniają od pierwszej strony i tak właśnie było z "Bielszym odcieniem śmierci". Już sam punkt wyjścia jest szalenie interesujący. U podnóża Pirenejów znajduje się szpital psychiatryczny dla najbardziej zwyrodniałych morderców. Placówkę poznajemy oczami młodej lekarki, która zaczyna tam pracę. Tymczasem niedaleko na stacj... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

JR
@delilah
× 1

Śmierć bardzo zimna - dosłownie.

14.02.2013

Kolejna książka i kolejny kryminał. Jednak tym razem, wędrujemy w stronę krainy gdzie panuje Liberté, égalité, fraternité - Wolność, równość i braterstwo... czyli do Francji, gdzie pisze Bernard Minier, francuz z krwi i kości, rodem z gór pirenejskich. Ów pan, jest debiutantem jeśli chodzi o powieści, ponieważ do tej pory, publikował jedynie mniejs... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

Człowiek, który lubił konie

27.12.2012

Bernard Minier jest francuskim pisarzem, który dorastał u stóp Pirenejów. Studiował w Tarbes i Tuluzie. Obecnie mieszka w Paryżu. Jest laureatem wielu konkursów na opowiadania. Jego pierwsza powieść "Bielszy odcień śmierci" została wydana w 2011 roku. Jego druga powieść "Le Cercle" opublikowana w październiku 2012 roku, jest kontynuacją przygód Mar... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

Mroźny oddech śmierci

7.11.2012

Z francuskiej literatury kojarzy mi się w tej chwili tylko Maxime Chattam, który pisze naprawdę niezłe kryminały i Guillaume Musso, którego książki po prostu uwielbiam. Biorąc do ręki "Bielszy odcień śmierci" Bernarda Miniera nie miałam jakiś większych oczekiwań, zignorowałam pochlebne opinie na okładce, bo często nie mają nic wspólnego ze stanem r... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

@binola@binola × 3

Bielszy odcień śmierci - Bernard Minier

8.08.2012

"Ludzie są jak góry lodowe. Pod powierzchnią kryje się cała masa niedopowiedzeń, cierpienia i tajemnic. Tak naprawdę nikt nie jest tym, na kogo wygląda." Zima. Pireneje. Wokoło tylko śnieg i góry. I coś jeszcze... Tajemnice sprzed lat, które zaczynają stopniowo wychodzić na wierzch i odkrywają mroczne oblicze pozornie urokliwego miasteczka - Saint... Recenzja książki Bielszy odcień śmierci

@goslava@goslava × 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl