Recenzje książki "Cień wiatru"

Dodaj swoją recenzję

(...) ich kroki na zawsze giną w cieniu wiatrów.

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasami po przeczytaniu pewnej powieści ma się wrażenie, że dana lektura wgryzła się do głowy i nie chce wyjść. Wtedy nieustannie analizuje się losy bohaterów i myśli się o wydarzeniach przedstawionych w danej książce. Takie książki zostają w naszych duszach i wywierają wpływ na całe nasze życie. Dla mnie taką książką jest powieść ,,Cień Wiatru” p... {} Recenzja książki Cień wiatru

Perła literatury współczesnej!

13.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła.” - Wisława Szymborska Literatura ma wielką moc. Jedni ulegają jej czarowi niemal od razu. Drudzy potrzebują więcej czasu. Jeszcze inni świadomie deklarują, że nigdy nie będą czytać, bo to strata czasu. Dzisiejszy wstęp wcale nie jest przypadkowy. Powieść popularn... {} Recenzja książki Cień wiatru

O książkach, miłości, tajemnicy…

8.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pod wpływem rad koleżanki sięgnęłam po hiszpański bestseller „Cień wiatru” Carlosa Ruiza Zafona. Powieść ta, jak się okazało, to fantastyczny pomysł na spędzenie wolnego wieczoru (a w zasadzie wieczorów, bo jest dosyć długa). Książka opowiada historię chłopca o imieniu Daniel, który w wieku 10 lat zostaje zaprowadzony przez swojego ojca na Cmentar... {} Recenzja książki Cień wiatru

Spojrzeliśmy na siebie szukając słów, które nie istniały...

6.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka niby zwykły przedmiot. Kilkanaście kartek i okładka. Wydawać by się mogło nic szczególnego. Tak też myślał Daniel główny bohater Cienia wiatru. Nie wiedział, że przekraczając próg Cmentarza Zapomnianych Książek jego życie, na zawsze się się zmieni. Czy na lepsze? Wybór pada na Cień Wiatru. Z pozoru zwykłą książkę. W zasadzie nic o niej ni... {} Recenzja książki Cień wiatru

"Cień wiatru"

25.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cień wiatru to książka, o której słyszał już chyba każdy. Światowy bestseller, który przyniósł autorowi wielką sławę i podbił serca wielu czytelników nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Jak w każdym przypadku, tak i w tym zdania są podzielone. Obok wielu zwolenników Cień wiatru ma też przeciwników. Ja należę zdecydowanie do tych pierwszych. Miał... {} Recenzja książki Cień wiatru

Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką, albo sprzedawc...

16.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Nigdy żadna historia tak mnie nie porwała i nie oczarowała jak historia opowiedziana w tej książce - tłumaczyła Klara. - Do tej pory lektury były dla mnie wyłącznie obowiązkiem, czymś w rodzaju trybutu,jaki należało płacić nauczycielom i wychowawcom, bez zastanowienia się z reszta z jakiego tytułu. Przyjemność czytania, przekraczania tych drzwi,... {} Recenzja książki Cień wiatru

‘’Ten, kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem, a nie słowami”.

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na Cmentarzu Zapomnianych Książek, Daniel Sempere odnajduje książkę „Cień wiatru”. Chłopiec zafascynowany powieścią, wyszukuje coraz więcej informacji o autorze. Bohater nie ma pojęcia, że ktoś depcze mu po piętach. Komuś się to nie podoba, że Daniel grzebie w cudzym życiu, odkrywając mroczną prawdę o losie nieznanych mu ludzi. „Nigdy nikomu nie... {} Recenzja książki Cień wiatru

@anetakul92@anetakul92 {}× 2

Zafron👍👍👍

31.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wstyd przyznać ale ja do tej pory nie odwiedziłem Cmentarza Zapomnianych Książek:(.Lecz właśnie za mną pierwszy z czterech kroków i muszę stwierdzić że krok wybitnie udany. Książka piękna,napisana cudownym językiem i mimo sporej objętości(ponad 500 stron)ani przez chwilę nie sposób się nudzić,Zafron zadbał o to w doskonale. Znajdziemy tutaj kilka ... {} Recenzja książki Cień wiatru

{}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl