Recenzje książki "Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy"

Dodaj swoją recenzję

"Cukiernia pod Amorem" - recenzja

13.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zabranie się za lekturę powieściowego cyklu Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk zajęło mi nieprawdopodobnie dużo czasu, wziąwszy pod uwagę fakt, że literatura obyczajowa i sagi to moje ulubione gatunki literackie. Wszak od premiery Zajezierskich – pierwszego tomu Cukierni pod Amorem minęło już dziesięć lat. Dlaczego tak długo zwlekałam, choć cały cykl ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Historia z jagodzianką w tle.

20.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O „Cukierni pod Amorem” przeczytałam wiele ciepłych słów, dlatego też stwierdziłam, że warto by zapoznać się z historią zapisaną na kartach tej książki w ciemny, zimowy wieczór. Oczekiwałam czułej i rodzinnej opowieści, która troszkę zaskoczy, zafascynuje i wywoła uśmiech, jak i łzy. Szczerze mogę powiedzieć, że właśnie to otrzymałam, dzięki czemu ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy - Małgorzata Gutowska-Adamczyk

26.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przez długi czas Małgorzatę Gutowską-Adamczyk kojarzyłam głównie z książkami dla młodzieży. Jej twórczość podobała mi się i kiedy dowiedziałam się, że ukazała się powieść dla dorosłych jej autorstwa, postanowiłam po nią sięgnąć. Spodobał mi się już nietypowy pomysł na okładkę, która przedstawia fasadę tytułowej cukierni, nad której drzwiami umieszc... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Cukiernia pod Amorem tom 1

27.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Póki jest niewiadomą – zagadka zniewala, rozwiązana – stanie się banałem. Dopóki rozpala wyobraźnię, wszystko jest jeszcze możliwe." Na możliwość przeczytania całej sagi "Cukierni pod Amorem" czekałam dosyć długo. Swego czasu poszczególne jej części zbierały bardzo pozytywne recenzje, jednakże wolałam poczekać aż pierwsza fala zachwytu opadnie. ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@awiola@awiola {}

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

21.03.2013

Cała trylogia Sagi o Gutowie od dawna stoi już na półce mojej bliblioteczki. Wciąż nie było mi do niej "po drodze", bo za każdym razem znajdował się jakiś ciekawszy egzemplarz do przeczytania. I teraz żałuję, że wcześniej nie sięgnęłam po książkę Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk. Akcja powieści osadzona jest w dwóch punktach miejsca i czasu: w Gutow... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@ejotek@ejotek {}

"Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy" - Małgorzata Gutowska-Adamczyk

21.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nareszcie trafiłam na odpowiednią chwilę, by na kawę i ciasto wstąpić do osławionej "Cukierni pod Amorem". Autorka trylogii, Małgorzata Gutowska-Adamczyk, urzekła mnie swoim niebanalnym stylem już przy okazji "Podróży do miasta świateł". Powiedziałam wtedy sobie, że to nie jest moje ostatnie spotkanie z twórczością autorki, i słowa dotrzymałam. Mo... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@Tenshi@Tenshi {}

Cukiernia pod Amorem. Zejezierscy

30.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zajezierscy to pierwsza część trzytomowej sagi o wdzięcznym tytule Cukiernia pod Amorem. Nie ma chyba osoby, która jeszcze nie słyszała o tej serii. Z licznych recenzji na blogach wiem, ze Cukiernia zauroczyła wielu czytelników. Sama poczekałam aż emocje związane z pojawieniem się książki na rynku troszkę opadną i zabrałam się za czytanie. Nie będę... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Cukiernia pod Amorem - wspaniała saga

16.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzy tomy 1. Zajezierscy 2. Cieślakowie 3. Hryciowie Ja nie będę oceniać każdej części osobno. „Cukiernia pod Amorem” to wspaniała historia trzech rodzin, których losy cudownie się ze sobą przeplatały na tle burzliwej historii naszego kraju. Czytałam wszystkie trzy tomy z zapartym tchem i do późnych godzin nocnych. Za każdym razem, gd... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@Joana@Joana {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe