Recenzje książki "Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy"

Dodaj swoją recenzję

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

16.08.2011

Małgorzata Gutowska – Adamczyk ukończyła Wydział Wiedzy o Teatrze na obecnej Akademii Teatralnej w Warszawie, uczyła polskiego i łaciny. Jest autorką wielu powieści dla młodzieży, a także scenarzystką serialu „Tata, a Marcin powiedział…”. Pani Małgorzata zadebiutowała jako pisarka dla dorosłych odważną, trzytomową, powieścią obyczajową pt. „Cukiern... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@finkaa@finkaa {}

Cukiernia pod Amorem Zajezierscy

8.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po wielu pozytywnych recenzjach Cukierni pod Amorem nie mogłam się doczekać kiedy zacznę ją czytać. Historia z dawnych czasów to coś dla mnie. Niestety po przeczytaniu pierwszych rozdziałów zawiodłam się. Przy niektórych momentach chciałam przeskoczyć dalej bo były takie nudne. Ale mam zasadę że nie omijam żadnych stron i tego się trzymałam. Autor... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@sawara@sawara {}

Literacka słodycz...

3.08.2011

„Cukiernia Pod Amorem” to smakowita czytelnicza uczta składająca się z wybornych składników. Po pierwsze –odpowiedni klimat, po drugie – dbałość o szczegóły po trzecie oraz czwarte - odrobina pikanterii i dobrze utkana historia. Jeżeli dodać do tego apetyczne cukiernicze wypieki i całą paletę barwnych postaci, to nie sposób ominąć takiej książki. ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@gudrun@gudrun {}

Refleksje przy kawie i jagodziankach...

9.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że bardzo trudno jest pisać o książce, którą czytali nieomal wszyscy, a jak już przeczytali to poczuli nieprzepartą chęć aby ją zrecenzować. Jeszcze gdybym miała odmienne zdanie od ogółu recenzentów to byłoby łatwiej. Ale niestety podobnie jak znakomita większość moich poprzedników jestem zachwycona, zauroczona, zakochana i tyl... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@anek7@anek7 {}

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

7.02.2011

Muszę przyznać, że po książkę autorstwa Małgorzaty Gutowskiej - Adamczyk sięgnęłam przez czysty przypadek. Wszystko za sprawą pani Agaty, która jakiś czas temu poprosiła mnie o zrecenzowanie najbardziej znanej powieści tejże autorki. Cukiernia pod Amorem przedstawia nam historię dziewczyny, która przyjeżdża do Gutowa by wspomóc najbliższych w prow... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

11.01.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O Małgorzacie Gutowskiej-Adamczyk do tej pory nie słyszałam. Może to dlatego, że do tej pory pisała książki dla dzieci, a ja takowych już nie czytam. Z okładki dowiedziałam się, że autorka powieści otrzymała nagrodę za „Książkę roku 2008” za powieść „13. Poprzeczna”, co na pewno jest osiągnięciem znacznym. O nagrodzonej książce nic nie słyszałam, m... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@Mani@Mani {}

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

12.12.2010

Wszędzie ostatnio głośno o Cukierni. Wszyscy czytają, wszyscy chwalą. Postanowiłam więc sama przekonać się, w czym tkwi fenomen "Cukierni pod Amorem". Akcja powieści toczy się w dwóch przedziałach czasowych. Przeskakujemy z końca XIX wieku na koniec XX wieku. Oba wątki są ze sobą oczywiście połączone rodzinnymi powiązaniami i elementem tworzącym r... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

1.12.2010

To książka ciepła, opowiadająca o silnych, mądrych kobietach, które pokazuje w różnych pokoleniach, na różnych etapach ich życia. Dając do zrozumienia, że każda z nas borykała się, boryka i borykać będzie z emocjami, wątpliwościami, przeciwnościami losu. Mężczyźni w tej książce są jakby drugoplanowi, owszem są powodem rozterek, emocji, mają wpływ n... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe