Recenzje książki "Dracul"

Dodaj swoją recenzję

Klimatyczna, niezwykła, po prostu świetna - "Dracul" J.D. Barker & Dacre Stoker

24.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dracul" J.D. Barker & Dacre Stoker Bram jest dzieckiem niezwykle chorowitym. Nieustanne ataki choroby, gorączka i ponowne krótkotrwałe powroty do zdrowia. Jego dom z pozoru niczym nie wyróżnia się na tle innych. Ale tylko z pozoru. Opiekunka zwana przez Brama i jego siostrę ciocią Ellen ma swoje tajemnice, którym już niedługo będzie dane ukazać ... {} Recenzja książki Dracul

Współczesna powieść grozy? Tak, ale...

21.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dracul" Dacre Stoker, J.D. Barker. Wydawnictwo: Czarna Owca Gatunek: horror Ilość stron: 544 Rok wydania: 2020 Fabuła:Jest rok 1868, a dwudziestoletni Bram Stoker czeka w opuszczonej wieży, by stawić czoła nieopisanemu złu. Uzbrojony tylko w krucyfiksy, wodę święconą i strzelbę, modli się o przetrwanie najdłuższej w swoim życiu nocy. Desper... {} Recenzja książki Dracul

MW
@Marcela
{}× 1

„Dracul” - czyli jak D. Stoker i J.D. Barker uhonorowali pracę starego, dobrego Brama

31.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dracul” wprowadza nas w typowy i jednocześnie genialnie odwzorowany XIX-wieczny gotyk, a co więcej bierze Brama Stokera, autora oryginalnego „Draculi” na głównego bohatera powieści. Już na początku muszę zaznaczyć, że D. Stoker i J.D. Barker zrobili genialną robotę. Akcja podzielona jest na czasy obecne, w których na początku książki „Bram Stoke... {} Recenzja książki Dracul

„ [...] dorośli tracą zdolność wyobrażania sobie i przyjmowania na wiarę tego, co nieznane. D...

15.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od J. D. Barkera biorę wszystko w ciemno. Autor kupił mnie książkami o Zabójcy Czwartej Małpy. Jestem zachwycona tymi książkami i polecam je każdemu fanowi kryminałów. Jeszcze w tym roku dostaniemy finałowy tom, ale nie o tym jest ta recenzja. J. D. Barker wraz z Dacre Stoker stworzyli gotycki kryminał, który jest prequelem słynnego Draculi Brama ... {} Recenzja książki Dracul

Z tajemnicą do grobu

14.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści pełne grozy i tajemnic to mój pierwszy wybór podczas jesiennego czytania. Uwielbiam poczuć ten klimat na własnej skórze, a duet Barker & Stoker spełnił moje oczekiwania. To niesamowite jak słowa mogą działać na nasze zmysły. Jedną z pierwszych informacji, o jakiej się dowiadujemy, że historia wydarzyła się naprawdę, a to tylko spisane wsp... {} Recenzja książki Dracul

Must have tej jesieni

10.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem fanką horrorów w postaci książek wolę je jednak oglądać ale to co przeczytałam tutaj jeży włoski na całym ciele 😉. Za sprawą autorów, Dacre Stokera potomka autora Draculi i słynnego twórcy thrillerów J. D Barkera wczucie się w klimat mroku to tylko formalność. Rozpoczynamy przygodę w roku 1854 kiedy Bram ma 7 lat a jego siostra Matylda ... {} Recenzja książki Dracul

@marla181@marla181 {}× 1

Dracul

2.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dacre Stoker / J.D. Barker "Dracul". Oj jaką miałam chęć na powyższą książkę. Tym bardziej, iż Draculę czytałam, oglądałam i zawsze będę pamiętać treść i emocje, które mi wtedy towarzyszyły. Z tą książką będzie tak samo. Zdecydowanie. Bram Stoker jako dziecko uciekł śmierci. Nie dzięki lekarzom. Nie dzięki postępowi w medycynie. Uciekł śmierci d... {} Recenzja książki Dracul

@emmeneea@emmeneea {}× 6

Dracul

28.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dracul” Dacre Stoker J.D. Barker Wielkie dębowe drzwi zamknięte na zamek, którego Bram nigdy w życiu nie widział, dalej pozostawały zamknięte. Stał tam wpatrując się w nie i trzymając dłoń na spuście karabinu. Dookoła niego wszystkie ściany obwieszone są lustrami, a pomiędzy nimi wiszą krzyże. Huk za drzwiami trochę go obudził. Zastanawi... {} Recenzja książki Dracul

@ReniBook@ReniBook {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl