Recenzje książki "Drelich. Prosto w splot"

Dodaj swoją recenzję

Drelich. Prosto w splot

26.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to moje pierwsze spotkanie z autorem i ciężko mi stwierdzić, czy styl prezentowany w powieści jest typowym dla pisarza, czy akurat w tej książce takiego używa. Z całą pewnością jest plastyczny, ale specyficzny. Książka opowiada o perypetiach ludzi z półświatka i jest to wyczuwalne w dialogach między mężczyznami. Kobiety wypowiadają się zgoła ... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@Logana@Logana {}× 12

Drelich

23.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kochający ojciec, ekspert w swoim zawodzie., profesjonalista i strateg o ponad przeciętnej inteligencji, a ponad to miłośnik sztuk walki dbający o swoją tężyznę fizyczną. Wydawać by się mogło, że Marek Drelich to mężczyzna idealny jednak na tym wizerunku jest pewna rysa, bądźmy szczerzy - dość wyraźna rysa, bo Marek Drelich to zawodowy złodziej od... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@nika.mail@nika.mail {}× 8

Bang bang

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marek Drelich, złodziej idealny, wyrafinowany w swoim fachu, a po godzinach kochający syna ojciec, rozwodnik, który stara się utrzymywać dobre relacja z byłą żoną, a nawet z sąsiadami. Człowiek do rany przyłóż, a jednocześnie bezwzględny bandyta. Świat przestępczy i osobisty miały się nigdy nie spotkać, niestety to się niedługo zmieni. Książka ni... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@mysilicielka@mysilicielka {}× 2

Drelich. Prosto w splot

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cenię Jakuba Ćwieka za jego twórczość fantastyczną, zarówno cykl „Kłamca”, jak i „Stróże” czytałam z przyjemnością. Jednak po lekturze „Szwindla” i „Topieli” przekonałam się, że potrafi tworzyć również świetne powieści sensacyjne i thrillery. Ale najnowsza, „Drelich. Prosto w splot” to powieść po prostu genialna, szalenie dynamiczna, słodko-gorzka... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

Jeszcze nie wróciłam na ziemię po ostatnim spotkaniu z Jakubem Ćwiekiem ...

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moje pierwsze spotkanie z Jakubem Ćwiekiem nie wspominam najlepiej. Jednak teraz autor przekonał mnie do siebie, tak naprawdę zapomniałam już o tym falstarcie. Drelich zatarł złe wspomnienia i przysporzył mi mnóstwo emocji. Powieść przeszła moje najśmielsze oczekiwania, nawet moja wybujała wyobraźnia nie przewidywała tak ciekawego scenariusza. Ma... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@malgosialegn@malgosialegn {}× 1

Padłam ofiarą Drelicha.

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwie zarwane noce, tyle czasu potrzebowałam na przygodę z Drelichem. Po świetnym Topielu, obawiałam, się kolejnej książki, bo poprzeczka była zawieszona bardzo wysoko, a obie książki dzieli (w mojej opinii) dosyć krótki odstęp czasu. Jednak Ćwiek jest jak wino, z każdą książką jego styl dojrzewa. Autor w swoim stylu tworzy świetny klimat, który po... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@Patriseria@Patriseria {}× 1

Panie Ćwiek, trafił mnie Pan!

10.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Panie Ćwiek, nie będę ukrywać, trafił mnie Pan. Prosto w splot! Przekonał mnie Pan swoją historią, wciągnął w sam jej środek i nie wypuścił aż do ostatniej przeczytanej strony. A i nawet wtedy Drelich nie opuścił mojej głowy. „Drelich. Prosto w splot” należy do gatunku nieodkładalnych. Zaczynasz i nie wiedząc kiedy, nie wiedząc jak, historia zmie... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@Nina@Nina {}× 18

Celny cios w czytelnika

{} WYBÓR REDAKCJI
30.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziękuję Wydawnictwu Marginesy za egzemplarz recenzencki książki Jakuba Ćwieka. W pierwszych słowach muszę przyznać, że przeszłam z Panem Jakubem długą drogę. Od bycia fanem pierwszych części „Kłamcy” i „Chłopców” do lekkiego zniesmaczenia kolejnymi częściami (kiedy to stwierdziłam, że autorowi chyba jednak lepiej wychodzą krótkie formy niż pow... {} Recenzja książki Drelich. Prosto w splot

@canis.luna@canis.luna {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl