Recenzje książki "Król Demon"

Dodaj swoją recenzję

Bez zbędnego szału.

20.10.2012

Nie było chyba w historii takiego królestwa czy kraju, którego nie dotknąłby jakikolwiek kryzys. Fellsmarch nie stanowi wyjątku i po krótkim okresie spokoju, nad grodem znów pojawiają się czarne chmury. Panowanie nad państwem przejąć chce Wielki Mag, który używając swoich tajemnych, czarodziejskich sztuczek manipuluje królową. Dodatkowo do swoich ... {} Recenzja książki Król Demon

Gdzieś tam w Fellsmarchu...

23.06.2012

Gdzieś tam w Fellsmarchu żyje Han Allister. Do niedawna złodziej i herszt gangu Łachmaniarzy. Na jego barkach spoczywa obowiązek utrzymania matki i młodszej siostry. Jednak Han ma pewien przedmiot, którego chce się pozbyć. Są to bransolety, których za żadne skarby nie może zdjąć. Stąd właśnie jego pseudonim-Bransoleciarz. Pewnego dnia wraz ze swym ... {} Recenzja książki Król Demon. Siedem królestw. Księga 1

Król demon

13.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cinda Williams Chima swoją przygodę z pisaniem rozpoczęła w trzeciej klasie szkoły podstawowej. Zaczęła od pisania opowiadań i poezji, aby w gimnazjum przejść już do pisania powieści. Na swoim koncie ma dwie serie, „Siedem Królestw” jest jedną z nich, a rozpoczyna ją właśnie „Król demon”. Han Alister od chwili swoich narodzin ma na nadgarstkach sr... {} Recenzja książki Król Demon

@tala86@tala86 {}

"Historia księżniczki z losem Łachmaniarza się przeplata"

19.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje pierwsze spotkanie z Cindą Williams Chimą. Kolejna autorka debiutująca na rynku i kolejne rozterki, bowiem opinii nie jest zbyt wiele, ale różnią się, niczym wszystkie kolory tęczy, od skrajnych zachwytów po wypowiedzi rwących sobie włosy z głowy załamanych lekturą czytelników. Ale ja zaryzykowałam i jestem z tego dumna. Fantasy to jeden z... {} Recenzja książki Król Demon

Król Demon

9.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ukryj amulet i trzymaj się z dala od Bayarów. Jeśli się dowiedzą, że go masz, zabiją Cię by go zdobyć.”* Zapraszam… Zapraszam do pewnego miejsca zwanego Siedem Królestw. Tu wszystko jest możliwe. Legendy o Królu demonie krążą z ust do ust. Czarodzieje czarują i są żądni władzy… Wszystko się zmienia, nic nie jest takie jak było… A magicz... {} Recenzja książki Król Demon

Król Demon

6.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Król demon” jest to najbardziej wyczekiwana przeze mnie książka tego lata! Gdy okazało się, że będę miała okazję ją przeczytać, jednym słowem byłam wniebowzięta. Jednak dlaczego tak mi zależało? Po pierwsze gdy ujrzałam okładkę, to z miejsca się w niej zakochałam i chciałam mieć tę książkę za wszelką cenę. Po drugie, mój brat, który czytał książkę... {} Recenzja książki Król Demon

Król Demon

3.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na co dzień nie gustuję w literaturze fantasy, jednak wbrew początkowym obawom, Król Demon z miejsca mnie do siebie przekonał. Poznajemy w nim losy szesnastoletniego Hana Alistera, byłego złodzieja i przywódcy Łachmaniarzy oraz młodej i pięknej księżniczki Raisy, następczyni tronu Fells. Do tego mamy towarzyszące im spiski, dworskie romanse i mnóst... {} Recenzja książki Król Demon

Siedem Królestw

1.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Oto jej święto imienia. Dzień, w którym zostanie oficjalnie uznana za zdolną do zawarcia małżeństwa. Dzień, w którym zostanie oficjalnie ogłoszona następczynią tronu i zacznie być przygotowywana do roli królowej.” Król Demon. Kompletnie nic niemówiący mi tytuł. Cinda Williams Chima. Kompletnie nic niemówiące mi nazwisko. Po obejrzeniu ... {} Recenzja książki Król Demon

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe