Recenzje książki "Kto zabił mamusię?"

Dodaj swoją recenzję

Kto zabił mamusię?

17.07.2022

Małgorzata Starosta "Kto zabił mamusię?", Kto zna książki królowej polskiej komedii kryminalnej Joanny Chmielewskiej od razu zauważy podobieństwo Małgorzaty narratorki i głównej bohaterki "Kto zabił mamusię?" z Joanną – postacią, którą w szeregu swoich książek umieściła Joanna Chmielewska. U boku każdej z nich występują najlepsze przyjaciółki, ... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

Dużo uśmiechu na wakacyjny czas (i nie tylko)

8.07.2022

Komedie kryminalne są dla mnie najlepszą odskocznią od codzienności. Zwłaszcza takie, jak „Kto zabił mamusię?” Małgorzaty Starosty. Ubawiłam się wyjątkowo podczas tej lektury. Małgorzata Starosta uczyniła bohaterką powieści siebie – poczytną autorkę książek kryminalnych. Pewnego dnia dowiaduje się, że jej była teściowa, z którą nie miała kontak... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

@LiterAnka@LiterAnka × 17

"Kto zabił mamusię?"

5.07.2022

Małgosia jest znaną i lubianą pisarką. Teraz dowiaduje się, że jej była teściowa zostaje zamordowana i mimo, że nie utrzymywały kontaktów od dwudziestu lat to Irena zostawiła dla niej list właśnie na taką okazję. Ma on pomóc odkryć kim jest morderca oraz wyjaśnić sprawę sprzed lat. Pania Starosta będzie musiała przypomnieć sobie dawne wydarzenia i... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

@Anmar@Anmar × 11

Kryminalne zagadki Małgorzaty Starosty

5.07.2022

Co się stanie, jeśli autorka kryminałów… sama zostanie obsadzona w roli uczestniczki intrygi? Czy potraktuje to jako wyzwanie, nieomal, zawodowe? A może literackie wyobrażenia nijak mają się do prawdziwych śledztw? „Kto zabił mamusię” to powieść nieszablonowa, która zapewni czytelnikowi wiele fantastycznej zabawy. Oto bowiem do Małgorzaty Staros... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

Kto zabił mamusię?

4.07.2022

Eres Tú - Carla Morrison Bardzo długo szukałam książki, która sprawi, że w trakcie czytania będę płakać ze śmiechu, która będzie jedną o ile nie najlepszą komedią jaką miałam przyjemność przeczytać! Małgosia Starosta to kobieta pewna siebie z ciekawym poczuciem humoru, której życie stale rzuca wyzwania i sprawdza. czy poradzi sobie z nowym kryzy... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

@Suzbook.e@Suzbook.e × 1

Mama, mamusia, mamunia...

1.07.2022

Uwielbiam komedie kryminalne Małgorzaty Starosty! Tym razem autorka stworzyła powieść razem ze swoimi czytelnikami. W konsekwencji powstała historia o... mamusiach. Główna bohaterka, Małgonia Starosta sama jest matką dorastającej nastolatki. Razem z nią czasowo pomieszkuje jej teściowa. Rodzinna sielanka trwa, dopóki na kobiety nie spadnie wieść o... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

Komu teściowa zawiniła?

28.06.2022

Mówi się, że dobra teściowa, to martwa teściowa. Kawały o „tych paniach” mnożą się jak grzyby po deszczu, twórcy prześcigają się fantazją i wyobraźnią, a przyszywane mamusie wpisują się w kanon codziennych zmagań, bo ten, kto nabył prawa do posiadania teściowych, wie, o czym mowa i rozumie. ” Kto zabił mamusię?” Małgorzaty Starosty, to zabawna ko... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

Jak zwykle dostałam czkawki ze śmiechu...;-)

23.06.2022

Na wstępie muszę zaznaczyć, że za każdym razem jeszcze zanim przeczytam pierwsze zdanie nowej książki Małgorzaty Starosty, już się uśmiecham od ucha do ucha. Naprawdę, nie muszę być jasnowidzem, żeby wiedzieć, że będę się świetnie bawić i jak zwykle dostanę czkawki ze śmiechu! Dla mnie „Kto zabił mamusię?” było od początku pewniakiem i oczywiście ... Recenzja książki Kto zabił mamusię?

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl