Recenzje książki "Lekarz ci tego nie powie"

Dodaj swoją recenzję

Brzuszki i inne pączuszki

15.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W ostatnim czasie możemy dostrzec prawdziwy boom na książki dotyczące tematów okołomedycznych. Zaczynając od pozycji popularnonaukowych, kończąc na wspomnieniach lekarzy czy pielęgniarek. Choć zazwyczaj czytam opowieści dotyczące naszego podwórka, to od czasu to czasu lubię sięgnąć po historii zza naszej granicy. Tym razem padło na Max Skittle i j... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

„Pierwsze, co musicie wiedzieć o mnie jako o lekarzu rodzinnym, to to, że jestem również czło...

18.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszyscy na pewno nie raz byli na wizycie u lekarza rodzinnego. Ale czy zastanawialiście się jak tak naprawdę wygląda ta praca od kuchni? Z czym na co dzień muszą się zmagać lekarze? Max Skittle to młody, angielski lekarz, który w swojej książce chce przybliżyć trudy tego zawodu. Dlaczego musimy tak długo czekać na wizytę u lekarza, a kiedy do nie... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

"Lekarz ci tego nie powie"

26.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo nie lubię chodzić do lekarza, chyba większość z nas tak mam. Czasami jednak nie mamy wyjścia. Jak przebiegają takie wizyty, wiemy dokładnie. Wszystko jest ok, jeżeli lubimy naszego lekarza pierwszego kontaktu, a z tym akurat różnie bywa. Nie każdy też ma możliwość przepisania się do innego. „Myślałeś, że wiesz, jak wygląda praca lekarza... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

Zwierzenia doktora.

17.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

💊„LEKARZ CI TEGO NIE POWIE”💊 Max Skittle Wydawnictwo MUZA Zastanawialiście się kiedykolwiek, co myśli o was lekarz medycyny rodzinnej? Jeżeli nie, to zapraszam do przeczytania książki „Lekarz ci tego nie powie”. Jest to powieść, a w sumie reportaż oparty na faktach. Max Skittle to pseudonim artystyczny. Lekarz nie chce być rozpoznany i posądzony... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

Szaman lepszy od lekarza?

4.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawiam się od tym od jakiegoś czasu. I chyba coraz więcej przemawia za szamanem. Teleporada na guza miednicy. Pięć minut u ortopedy, które kosztuje 250 zł. Endokrynolog niezadowolona, że przeszkadzasz jej w picu kawy. I najlepszy – żelboy z opieki nocnej, który jest zły, bo musiał wstać. Zdecydowanie nie pałam sympatią do lekarzy, ale z... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

@Zaneta@Zaneta {}× 5

Lekarz też człowiek.

12.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Odpowiedzialność za zdrowie innej osoby jest jednocześnie zaszczytem i przekleństwem. Pacjent wracający do zdrowia to najlepszy narkotyk na świecie. A jednocześnie za nic nie chcesz się znaleźć po przegranej stronie – a tym samym zawieść zaufanie, jakim obdarzył cię pacjent – popełniwszy pomyłkę.” Często odwiedzacie gabinet swojego lekarza rod... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

@anettaros.74@anettaros.74 {}× 1

True story

3.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie od dziś wiadomo, że wszystko co medyczne czytam w ciemno. Czy zatem mogłabym odmówić sobie konsumpcji w postaci anegdot zza drzwi gabinetu lekarza rodzinnego? Ależ skąd! Z doświadczenia wiem, że te potrafią być zarówno pouczające, niosące pewne wartości edukacyjne, jak i zwyczajnie zabawne, bo życie lekarza rodzinnego i przypadki, z jakimi ma... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

Mamy opóźnienie.

{} WYBÓR REDAKCJI
29.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Max Skittle pracuje w przychodni jako lekarz pierwszego kontaktu. W związku z tym styka się z pacjentami z różnorodnymi dolegliwościami. Przypadłości, z którymi przychodzą do niego, są oczywiście różnorakiego kalibru. To zarówno nagłe przypadki wymagające natychmiastowej reakcji, ale także takie, które wymagają jedynie pocieszenia i wysłuchania. A... {} Recenzja książki Lekarz ci tego nie powie

@agulkag@agulkag {}× 13
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl