Recenzje książki "Lit- 6"

Dodaj swoją recenzję

Zróbmy...bombę atomową!

11.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

II wojna światowa obfitowała w wiele niespotykanych wcześniej wydarzeń. Po raz pierwszy cały świat stał się jednym wielkim polem bitewnym. Żaden wcześniejszy konflikt nie pochłonął tyle ofiar i nigdy przedtem do zniszczenia wroga nie wykorzystywano bomb atomowych. W 1945 roku zadebiutowały w tej dziedzinie Stany Zjednoczone zrzucając dwa rodzime tw... {} Recenzja książki Lit- 6

Potęga energii atomowej

14.11.2011

„Można by pomyśleć, że rad w rękach przestępców stanie się bardzo niebezpieczny... Możemy zadać sobie pytanie, czy ludzkość odniesie jakiekolwiek korzyści z odkrywania tajemnic przyrody. Ja jestem jednym z tych, którzy - wzorem Nobla – wierzą, że nowe wynalazki przyniosą ludziom więcej dobrego niż złego.” To słynne przemówienie padło z ust Piotra C... {} Recenzja książki Lit- 6

Lit-6

30.09.2011

Nie interesują mnie tematy bomb jądrowych - jestem z krwi i kości dzieckiem fantasy - o książkę poprosiłam wydawnictwo z powodu taty , którego ciekawią takie książki. Mimo faktu, że na co dzień czytam całkiem inny gatunek i szukam ucieczki od rzeczywistości, "Lit-6" spodobał mi się, tacie też. Autor książki daje nam do przeczytania zupełnie inny sc... {} Recenzja książki Lit- 6

Lit-6 (Ola123)

3.09.2011

Autorem książki ''Lit-6'' jest fiński pisarz i dziennikarz Risto Isomaki. Bardzo dużo czasu poświęca zagadnieniom dotyczącym globalnego ocieplenia i energii jądrowej. Pierwszy raz miałam okazję zapoznać się z thrillerem ekologicznym w ,którym występują wątki naukowe. Muszę przyznać ,że troszkę obawiałam się spotkania z tą książką. Każdy z nas słys... {} Recenzja książki Lit- 6

Lit-6

11.08.2011

Od niedawna próbuję co raz to innych gatunków literackich. Ja, zagorzała fanka szeroko pojętej fantastyki i niektórych paranormalnych romansów, gdzie wątek miłości schodzi na dalszy plan, zaczęłam czytać powieści historyczne, obyczajowe i kryminały. Nie ma to jak poszerzenie horyzontów, ale od czegoś trzeba zacząć. Kolejką pozycją, która miała za z... {} Recenzja książki Lit- 6

Risto Isomäki - LIT - 6

16.06.2011

Risto Isomäki – fiński pisarz i dziennikarz, od lat zajmuje się zagadnieniami związanymi z energią jądrową i globalnym ociepleniem klimatu. Pracował także przy wielu projektach na rzecz krajów rozwijających się, między innymi Azji Południowo-wschodniej oraz Afryce.* Biorę do ręki czerwoną książkę i przyglądam się jej dokładnie. Trzęsą m... {} Recenzja książki Lit- 6

Lit-6

13.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Risto Isomäki – dziennikarz i ekolog fińskiego pochodzenia. Od lat zainteresowany energią jądrową i globalnym ociepleniem. Jego celem jest zachęcenie ludzi do myślenia oraz uświadomienie im czyhających wszędzie zagrożeń. Swoją misję realizuje z pomocą pisanych przez siebie książek i artykułów. Lit-6 opowiada historię mogącą się ziścić o każdej por... {} Recenzja książki Lit- 6

"Lit- 6"

30.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie miałam wcześniej do czynienia z thrillerem ekologicznym. "Lit-6" to książka, która mnie zaskoczyła. Nie spodziewałam się, że zainteresuje mnie powieść o bombach atomowych. Nie wiedziałam, czego mogę się spodziewać po tym autorze. Wcześniej nawet o nim nie słyszałam. Teraz chętnie przeczytałabym jego inną książkę. Autorem jest fiński pisarz i ... {} Recenzja książki Lit- 6

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}