Recenzje książki "Mrok we krwi"

Dodaj swoją recenzję

Jest dobrze, nie jest źle!

20.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czym jest "Mrok we krwi"? To pierwsza część trylogii Mitrys, z serii Kronik Dwuświata. To polski fantastyczny debiut autora, Pawła Kopijera. To dwa kontynenty i dwie osoby, które nie znają swojej przeszłości, a przed sobą mają niebezpieczną przyszłość. Pierwszą poznajemy Skrę, dziewczynę, która właśnie podchodzi do próby, ostatniego egzaminu na p... {} Recenzja książki Mrok we krwi

@mysilicielka@mysilicielka {}× 2

"Mrok we krwi"

31.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pozytywne zaskoczenie. Intrygująca powieść fantasty, pierwszy tom trylogii „Mitrys”. Świat podzielony na dwa zupełnie odrębnie funkcjonujące kontynenty Amadalu i Elise. Przenosimy się na kontynent Elie, gdzie po śmierci króla, trwa zażarta bratobójcza walka o władzę. Magia jest zakazana. Poznajemy Skrę, młodą dziewczynę, adeptkę magii, jest wybra... {} Recenzja książki Mrok we krwi

"Mrok we krwi" Paweł Kopijer - opinia

25.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mrok we krwi" Pawła Kopijera przeczytałam dzięki udziałowi w booktourze zorganizowanym przez Andżelikę z bloga Czytam dla przyjemności (na który Was serdecznie zapraszam, z pewnością znajdziecie tam coś dla siebie). Książka już dość dawno temu została przeze mnie połowicznie poznana, niestety niesprzyjające okoliczności sprawiły, że jakoś w połow... {} Recenzja książki Mrok we krwi

MROK WE KRWI [Skazani na czytanie]

30.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Może zawierać SPOILER Mówi się, że nie ma już w świecie fantastyki nic, czego, by człowiek dotychczas nie wymyślił. Im więcej książek tego typu czytam, tym bardziej się w tym utwierdzam. Zawsze mimowolnie nachodzą mi jakieś skojarzenia (np. Warcrafta, do którego podobieństw nie brakuje), a Mrok we krwi łapie się w kanon gdzieś to już czytałam. Mi... {} Recenzja książki Mrok we krwi

Gdybym czytała „Mrok we krwi” dwadzieścia lat temu, wpadłabym w zachwyt.

19.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Paweł Kopijer - pisarz na swoim profilu zapowiedział II tom Trylogii Mitrys z cyklu „Kroniki Dwuświata” – „Czempion Semaela”, a tymczasem ja, dzięki pierwszej części – „Mrok we krwi” – wróciłam do czasów, kiedy czytałam przede wszystkim fantastykę. Była to miła podróż sentymentalna, choć nie da się ukryć, że moje gusta zmieniły się i jeśli dziś si... {} Recenzja książki Mrok we krwi

Magia, akcja, polityka

17.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy przeglądam notatki, które zrobiłam podczas czytania powieści "Mrok we krwi", rzucają mi się w oczy trzy słowa MAGIA, AKCJA, POLITYKA. Wokół tych pojęć będzie się kręcić dzisiejsza recenzja. Sprawdzimy, jak Paweł Kopijer do nich podszedł i które z nich zdominowało jego książkę. Fabuła "Mrok we krwi" to pierwsza część cyklu "Kroniki Dwuświata... {} Recenzja książki Mrok we krwi

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 3

Mrok we krwi

22.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dobry wieczór! 😘😘 Dzisiaj przychodzę do Was z opinią książki, którą miałam okazję czytać w tym tygodniu. "Mrok we krwi" jest to pierwszy tom serii Kroniki Dwuświata od @pawelkopijer od Wydawnictwa PANKO. Do przeczytania książki skusił mnie opis oraz ciekawa, mroczna okładka. Jest to historia z gatunku Fantasy, po które zdarza mi się sięgać raz n... {} Recenzja książki Mrok we krwi

"Mrok we krwi" Paweł Kopijer| Recenzja

9.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść „Mrok we Krwi” Pawła Kopijera to pierwszy tom cyklu „Kroniki Dwuświata.” Autor zabiera nas w niezapomnianą podróż po dwóch kontynentach. Jeśli jesteście miłośnikami powieści fantasy to jest to historia dla Was. "Mrok we krwi” Paweł Kopijer | Prezentacja Powieści @YouTube Przed wiekami z kontynentu Amadal przybył władca Grywor Wy... {} Recenzja książki Mrok we krwi

@Oliwolumin@Oliwolumin {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl