Recenzje książki "Mysia Wieża"

Dodaj swoją recenzję

Historia z naszego świata

2.02.2022

Dobrze czasem sięgnąć po książkę dla dzieci. Napisane są prostym językiem, luźnym stylem, do tego kończą się szczęśliwie, a w trakcie historii nawet jak dzieje się coś złego, to nigdy nie jest to aż tak złe. Lubię od czasu do czasu sięgać po tego typu literaturę i odprężyć się, nie tylko po codziennych trudach i problemach, ale również po lekturac... Recenzja książki Mysia Wieża

@Banshee22@Banshee22 × 3

Walka z królową i Popielem

29.08.2020

"Mysia wieża" jest debiutancką powieścią Agnieszki Fulińskiej oraz Aleksandry Klęczar, a jednocześnie pierwszym tomem serii, która nosi tytuł "Dzieci dwóch światów". A więc przeczytajcie... Igor jest synem archeologa, który zostaje wysłany na prace w terenie do Kruszwicy. Dzień po dniu ojciec Igora - pan Gajewski, jeździ rano na stanowisko, natom... Recenzja książki Mysia Wieża

Wakacje nad Gopłem

6.05.2020

Przeszłość skrywa tajemnice, o których nie śniło się archeologom. Agnieszka Fulińska ukończyła archeologię, ale zajmuje się historią XIX wieku. Ma na koncie kilka opowiadań fantastycznych, a także tłumaczeń książek, w tym Ricka Riordana. Aleksandra Klęczar uczy studentów mitologii, literatury antycznej i języków starożytnych. Pisze o litera... Recenzja książki Mysia Wieża

@monweg@monweg × 1

Mysia wieża

29.04.2020

Gdy pierwszy raz usłyszałam o tej serii, wiedziałam, że muszę ją przeczytać. Dzieci dwóch światów to fantastyka młodzieżowa, która łączy przygodę z naszą słowiańską mitologią. Bardzo podoba mi się to, że w końcu pojawiają się książki, które czerpią z naszych prawdawnych wierzeń. To bardzo ważne, aby znać swoje rodzime korzenie i dzieje sprzed wiek... Recenzja książki Mysia Wieża

Coś poszło nie tak

18.04.2020

Galeria Książki wydaje kolejny cykl, który zwie się „Dzieci Dwóch Światów” autorstwa Agnieszki Fulińskiej oraz Aleksandry Klęczar. Patrząc na okładkę „Mysiej wieży” ma się wrażenie, że główni bohaterowie to dzieci, ale nic bardziej mylnego. To wcale nie takie dzieci. Ale po kolei. Igor i Hanka to 12-latkowie, którzy poznają się na wakacjach. Łącz... Recenzja książki Mysia Wieża

Tajemnica Mysiej Wieży

18.04.2020

"Mysia wieża" jest debiutancką powieścią z elementami fantastycznymi Agnieszki Fulińskiej oraz Aleksandry Klęczar, a jednocześnie pierwszym tomem serii, która nosi tytuł "Dzieci dwóch światów". Autorki napisały naprawdę świetną powieść, lecz moim zdaniem nie jest całkiem dopracowana. A więc streszczę Wam moi kochani książkę: Igor jest synem archeo... Recenzja książki Mysia Wieża

Witaj Wielmożny Panie

28.03.2020

Igor, dwunastoletni chłopak, syn archeologa i… no właśnie. Ojciec przez lata ukrywał przed nim tę informację, mimo że jego syn wciąż go o to dopytywał. Może kiedyś pozna prawdę. Na razie jednak we dwóch ruszają na kolejne wykopaliska w pobliżu jeziora Gopło, gdzie można popływać, zwiedzać okolicę i poznawać sekrety tego miejsca. Hanka, rówieśnica... Recenzja książki Mysia Wieża

Świat naszyh legend

3.11.2019

Miejsce akcji: Kruszwica, jezioro Gopło Czas akcji: teraz Bohaterowie: Igor, Hanka, Leszek i cała masa postaci z krwi i kości, ale i legendarnych Igor, chłopak „nie z tej epoki”, syn archeologa, który wprawdzie w Egipcie nie był, ale ojciec zabiera go na wykopaliska w kraju. Czyta niepopularne wśród kolegów książki, posługuje się „dziwnym słow... Recenzja książki Mysia Wieża

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl