Recenzje książki "Nigdziebądź"

Dodaj swoją recenzję

Neil Gaiman, Nigdziebdź, recenzja

13.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nigdziebądź”, to ksiązka której autorem jest Neil Gaiman. Egzemplarz, który miałem przyjemność czytać, został wydany w 2001 roku przez Wydawnictwo MAG i liczy 315 stron. Głównym bohaterem dzieła jest zamieszkały w Londynie Richard Mayhew. Mężczyzna ten pracuje w dużej korporacji, wiedzie dość nudne ustabilizowane życie, w którym ważne miejsce zaj... {} Recenzja książki Nigdziebądź

@SFsince2018@SFsince2018 {}× 1

Mroczny Wonderland dla dorosłych

23.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie mam najmniejszego zamiaru dorastać (z całą pewnością nie tak całkiem i na pewno nie w najbliższym czasie) i nie pozwolę nikomu tknąć mojego wewnętrznego dziecka. Jeszcze przez długie lata zamierzamy wspólnie uganiać się za smokami, fantazjować na temat supermocy i bliskich kontaktów (z kosmitami oczywiście) oraz wyczekiwać dni, w którym mój za... {} Recenzja książki Nigdziebądź

Wiem, że to osobiste pytanie, ale czy jesteś może chory na umyśle?

24.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to druga książka Neila Gaimana z którą miałam przyjemność. Pierwszą była Mitologia Nordycka, która stylem pisarskim chyba nie do końca mnie przygotowała na Nigdziebądź, jednak tamto to był tylko zbiór mitów w kolejności względnie chronologicznej, a tu mamy już całą książkę w ciągiem przyczynowo skutkowym. Jest to naprawdę ciekawa książka po ... {} Recenzja książki Nigdziebądź

Nigdziebądź

15.03.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Richard Mayhew żył sobie spokojnym życiem zwykłego człowieka. Miał pracę, mieszkanie, narzeczoną. Potem uratował ranną dziewczynę o imieniu Drzwi, poszukiwaną przez dwóch podejrzanych typków, panów Croup'a i Vandemara. A już następnego dnia przestał istnieć. Przynajmniej dla mieszkańców Londynu Nad. Trzeba wam bowiem wiedzieć, że jest też Londyn Po... {} Recenzja książki Nigdziebądź

@Suza@Suza {}

Nigdziebądź

28.09.2013

Czasem ludzie mają ochotę choć na moment stać się niewidzialnymi. Liczą, że dzięki temu ich problemy znikną, a oni sami będą mogli rozkoszować się chwilą wolności od codziennych spraw. Właściwie zazwyczaj są to tylko przelotne myśli, których nikt nie bierze na poważnie. W końcu tak czy siak musimy zmierzyć się z codziennością i dźwignąć obowiązki, ... {} Recenzja książki Nigdziebądź

@Deline@Deline {}

Niegdzie nie ma takiej samej książki

29.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Richard Mayhew prowadzi zwyczajne, dość nudne, życie. Gdy nie pracuje, spotyka się z przyjaciółmi i swoją piękną narzeczoną - Jessicą. Nie powinien na nic narzekać, ale nie czuje się szczęśliwie. Pewnego wieczoru, jednak, jego życie bardzo się zmienia. Richard spotyka na ulicy ranną dziewczynę. Mężczyzna pomaga jej i dowiaduje się, że istnieje inna... {} Recenzja książki Nigdziebądź

Jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie...

22.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moja krótka przygoda z twórczością Neila Gaimana rozpoczęła się niespełna rok temu. Zobligowana zostałam wówczas do przeczytania "Koraliny", co odbiło się poważnym echem na mojej psychice. Przygody małej dziewczynki wcale nie były interesujące. Były mroczne i straszne. Wprost nie mogłam uwierzyć, że książką tą zachwycają się dzieci na całym świecie... {} Recenzja książki Nigdziebądź

Nigdziebądź

11.08.2012

Większości miłośników fantastyki Neila Gaimana przedstawiać nie trzeba, jest on im znany doskonale. Ja zaliczam go do grona moich ulubionych autorów, i niezmiennie uwielbiam wędrować po stworzonych przez niego światach. Nie inaczej jest w przypadku „Nigdziebądź”. Londyn Pod, mimo wszystkich niebezpieczeństw w nim czyhających, przyciąga jak magnes. ... {} Recenzja książki Nigdziebądź

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe