Recenzje książki "Ojciec chrzestny"

Dodaj swoją recenzję

Szacunek

29.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to pierwsza książka, której po przeczytaniu przyznałem 10/10, a najchętniej bym przyznał 100/10. Niewątpliwie, sięgnąłem po Ojca Chrzestnego, przez sławę filmu Francisa Forda Coppoli, niemniej jednak przyznam, że dopóki nie przeczytałem książki, nie przebrnąłem przez ekranizację . Nie występuje tu "gorsza " część i "lepsza" część. Od wstępu,... {} Recenzja książki Ojciec Chrzestny

Arcydzieło wszechczasów

2.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po klasykę sięgamy czasem z dużą rezerwą. W końcu skoro wszyscy już coś czytali i każdy się zachwyca to zawsze chcemy być inni i nie dać się porwać tłumom. Ze mną było podobnie dlatego książkę przeczytałam dopiero na studiach... Choć było to tak naprawdę blisko 15 lat temu ale nie ma co się nad tym rozwodzić jak stara jestem ;) Genialna, bestsell... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

Ojciec chrzestny

8.05.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie płynie szybko, dni wypełnione są zadaniami, chorobą dzisiaj jest brak czasu. Nie zwracamy szczególnej uwagi na inną płaszczyznę życia, poza naszą. Wydaje nam się, że jesteśmy my, a nad nami tylko władza, często niechciana, która pociąga za sznurki, różne sznurki. I wychodzi z tego dużo pieniędzy dla nich, a nasze niezadowolenie. Mario Puzo pr... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

@FiolkaK@FiolkaK {}× 1

Mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia

22.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powyższy cytat, powszechnie znany, to słynne powiedzenie tytułowego Ojca Chrzestnego. Pochodzi on wprost z najwyższej pozycji mafijnego świata i mogłoby się zdawać, że jest to osoba bezwzględnie okrutna i bez współczucia. Ja właśnie tak wyobrażałam sobie przywódcę mafii. Jakież wielkie było moje zdziwienie, gdy Mario Puzo przedstawił przede mną zup... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

Niewielka cena za szczęście

1.09.2013

Pomyśl o tym, co Cię najbardziej wnerwia w otaczającej rzeczywistości. Brak empatii i miłość do samego siebie, porządnie doprawiona samolubstwem i skrajnym egoizmem. Wyścig szczurów, w którym meta oznacza jedno wielkie, czarne nic. Odliczanie do pierwszego i zakupy ściśle według listy. Permanentny stres i strach, że nie sprostasz oczekiwaniom. Samo... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

@Wilczex@Wilczex {}× 1

Ojciec chrzestny

6.07.2010

„Ojciec Chrzestny” to już chyba klasyka. Nie znam osoby, która nie słyszałaby o niej lub o filmie, który powstał na jej podstawie. Książka opowiada o jednej z sześciu rodzin mafijnych, które działają na terenie Nowego Jorku. Rodzina tą jest Rodzina Corleone, w tym czasie najsilniejsza ze wszystkich sześciu. Donem Rodziny jest Vito Corleone. Histor... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

@edith@edith {}× 1

Krew, garota i makaron

21.06.2010

Historię włoskiej rodziny mafijnej, jej walki o pieniądze, wpływy i władzę znają już chyba wszyscy dzięki ekranizacji powieści Maria Puzo "Ojciec chrzestny". Kto widział ten wie, jaki los spotkał wielkiego Dona, jego potomków, kto z mafijnych porachunków wyszedł pokonany, kto silniejszy oraz co się stało z siejącym grozę Lucą Brasi. Komu podrzucono... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

KS
@KSH
{}× 1

Nie taka mafia straszna jak ją malują

{} WYBÓR REDAKCJI
27.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziewiętnastowieczny pisarz francuski – Honoré de Balzac powiedział kiedyś, że „za każdą wielką fortuną kryje się zbrodnia”. W drugiej połowie dwudziestego wieku Mario Puzo – amerykański pisarz włoskiego pochodzenia napisał powieść, której mottem uczynił właśnie te słowa, i która stanowi ich swoistą ilustrację. O jakim dziele mowa? Oczywiście o Oj... {} Recenzja książki Ojciec chrzestny

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe