Recenzje książki "Okrutny książę"

Dodaj swoją recenzję

Jude Duarte

20.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok 2021 rozpoczęłam z książką Jennifer L. Armentrout dzięki maratonowi, który zorganizowała @sylkaczyta i @pola_reads, zaś obecny rok rozpoczynam z książką Holly Black. Po raz kolejny biorę udział w wyzwaniu czytelniczym i po raz kolejny poznaję ciekawą książkę, która potrafi porwać czytelnika od pierwszych stron. “Okrutny książę” to pierwszy tom... {} Recenzja książki Okrutny książę

,,Okrutny Książę" Holly Black

17.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznę od tego że ta pozycja to była moja pierwsza przeczytana książka z gatunku fantastyki. Trochę się obawiałam czy spodoba mi się taka tematyka, ale się nie zawiodłam. Na początku książka mnie nie porywała ale z każdym kolejnym rozdziałem byłam oczarowana coraz bardziej. Świat wykreowany przez autorkę jest rewelacyjny i naprawdę świetnie napisa... {} Recenzja książki Okrutny książę

Okrutny Książę

21.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do przeczytania tej książki zabierałam się kilkakrotnie. Jednak wkoncu jest wyczekiwana recenzja do niej. Opowieść zaczęła się od okropnej sceny. Oto nadszedł Madok i zabił swoją niewierną żonę oraz jej drugiego męża. Po tym incydencie zabrał swoją córkę oraz jej siostry do krainy elfów, w której mieszkał. Dziewczęta uczęszczają do szkoły, gdzie ... {} Recenzja książki Okrutny książę

Okrutny książę Kardamon

16.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

𝒪𝓀𝓇𝓊𝓉𝓃𝓎 𝓀𝓈𝒾𝒶𝓏𝑒 Chcąc nie chcąc, moja opinia będzie w pewnym stopniu bazować na tym, co wyczytałam z innych opinii. A raczej się im przeciwstawiać. Przede wszystkim, "Okrutny Książkę" Black to historia "nie z tego świata". Akcja toczy się w krainie elfów, Elysium. I tu pojawia się pewien problem. Z jednej strony, uniwersum owe jest mocno rozbudowa... {} Recenzja książki Okrutny książę

@mhennels@mhennels {}× 3

Za długo zbierałam się do przeczytania tej książki

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy jest jakaś książka lub seria, na którą trafiliście zbyt późno? U mnie zdecydowanie jest to trylogia „Okrutnego księcia”! Dlaczego? O tym już za moment. Trzy siostry zostają uprowadzone i trafiają do świata, który nie należy do ludzi, tylko do elfów. Dziesięć lat później Jude dalej nie czuje się jego częścią, a wręcz jest wyrzutkiem, który... {} Recenzja książki Okrutny książę

Okrutny książę

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jude wraz z siostrami zostaje porwana przez Madoka do elfiego królestwa zwanym Elysium, gdzie zostaje zmuszona żyć i walczyć o pozycję każdego dnia. Pomimo ciągłego strachu Jude dostosowuje się do sytuacji i mimo wszystko chce służyć koronie jako rycerz. Niestety nie wszystko idzie po jej myśli i aby zdobyć upragnioną pozycję i szacunek na dworze,... {} Recenzja książki Okrutny książę

Okrutny Książę - Holly Black

15.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zbierałam się do napisania tej recenzji. Okrutnego księcia przeczytałam po tym, jak jedna z moich beta-readerek porównała świat wykreowany w mojej książce do książek Holly Black. Przeraziłam się wtedy na poważnie, bo bałam się, że podobieństwo okaże się za duże i ktoś posądzi mnie o plagiat. Kupiłam pierwszy tom trylogii i… już następnego dn... {} Recenzja książki Okrutny książę

"Okrutny" jest okrutny

3.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam magię i elfy. Szukając książek o tych drugich, natknęłam się na Holly Black i jej trylogię Okrutnego Księcia. Serię rozpoczęłam jednak od Lasu na granicy światów, który opisuje wydarzenia sprzed trylogii i dotyczy innych bohaterów. Powieść niestety mi się nie spodobała i z dużymi obawami sięgałam po Księcia. Nie mogę się zdecydować, jak... {} Recenzja książki Okrutny książę

@Kasja@Kasja {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl