Recenzje książki "Oskar i pani Róża"

Dodaj swoją recenzję

Przyjaźń, choroba i listy do Nieba... "Oskar i Pani Róża" Éric-Emmanuel Schmitt

26.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Oskar i Pani Róża" Éric Emmanuel Schmitt Dziesięcioletni Oskar jest ciężko chory. Szarą szpitalną codzienność rozjaśniają rozmowy z błyskotliwą Panią Różą byłą zapaśniczką. Róża buduje relację chłopca z Bogiem, pomaga wyprostować tę z rodzicami. To za jej propozycją Oskar zaczyna korespondować z Panem. "Oskar i Pani Róża" to historia po prostu p... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

Oskar i Pani Róża

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Oskar i Pani Róża” to powieść napisana przez Érica-Emmanuela Schmitta francuskiego dramaturga, eseistę i powieściopisarza. Jest to znana niemal na całym świecie opowieść o życiu i śmierci ukazana z perspektywy chorego chłopca o imieniu Oskar. Z książką zetknęłam się w szkole, kiedy czytaliśmy ją jako lekturę. Poruszyła mnie tak bardzo, że jeszcze... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

@Wiolka@Wiolka {}

"Ważniejsze od tego, by wyzdrowieć, jest nauczyć się godzić z chorobą i śmiercią."

10.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka to opowieść o śmierci, tej najtrudniejszej, bo dotyczącej dziecka. Oskar to dziesięciolatek, który umiera na białaczkę. Na początku chłopcu nie pomogła chemia, przeszczep także się nie udał i chłopcu zostało kilka dni życia. Lekarze bezradnie rozkładają ręce, nie widzą już nadziei dla dziecka. Rodzice chłopca nie potrafią rozmawiać z Oskar... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

@viki_zm@viki_zm {}× 1

Oskar i Pani Róża.

28.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka do której uwielbiam wracać. Opowieść małego chłopca, która mocno chwyta za serce, wywołując niekontrolowane wzruszenie. Nie do wiary, że krótka historia życia dziecka może zmienić nasze myślenie o równe sto osiemdziesiąt stopni. Oskar choruje na nowotwór, przebywa w szpitalu, wie, że niedługo umrze. Dzięki Pani Róży, którą nazywa ciocią zm... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

Oskar i Pani Róża

10.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta krótka opowieść stworzona przez Erica Emmanuela Schmitta niesie za sobą wielki przekaz . Pokazuje nadzieję , radość z ostatnich chwil swojego życia jaką przeżywał Oskar . Książka opowiada o dziesięcioletnim chłopcu , który jest śmiertelnie chory . Leży w szpitalu , który stał się jego domem . Opiekuje się nim pewna wolontariuszka , która umila ... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

Oskar i Pani Róża

10.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta krótka opowieść napisana przez Erica - Emmanuela Schmitta opowiada jak pokonać strach, znaleźć odwagę i nie poddawać się w obliczu nieszczęścia. Daje nadzieję, mądrość i siłę. Zmienia życie. 🌸 "Szanowny Panie Boże, Na imię mi Oskar, mam dziesięć lat... " Głównym bohaterem tej historii jest 10-letni Oskar, który choruje na białaczkę. Kiedyś miał... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

Kiedy śmierć może być przyjacielem.

14.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta krótka opowieść o chłopcu i jego przyjaciółce niesie ze sobą ogromny pokład mądrości, emocji i nadziei. Nie znajdziecie w niej klasycznie rozumianego happy endu, ale ujrzycie śmierć pokazaną jako coś dobrego, a nawet trochę wyczekiwanego. 💔 Oskar, główny bohater, to dziesięcioletni chłopiec chory na białaczkę. Jego życie to ciągła hospitalizacj... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

Oskar i pani Róża

2.03.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Oskar i pani Róża była mi polecana niejednokrotnie, jednak za każdym razem odkładałam ją na później i później, aż w końcu sobie o niej przypomniałam i postanowiłam wypożyczyć z biblioteki. Wcześniej wydawało mi się, że będzie to historia trwająca ponad 300 stron i jakie było moje zdziwienie, gdy w moje ręce trafiła cieniutka książeczka. Os... {} Recenzja książki Oskar i pani Róża

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe