Recenzje książki "Ostatnia na imprezie"

Dodaj swoją recenzję

Ostatni gasi światło

29.05.2022

Z jednej strony bardzo ciekawie było obserwować wymarły Londyn, miasto pełne trupów. Te obrazy naprawdę robiły wrażenie i potrafiły wywołać ogromne emocje. Bohaterka odwiedza mnóstwo miejsc, bo zyskała swego rodzaju przygnębiającą wolność. Włamać się do drogiego butiku? Czemu nie, tylko po co, skoro nikt nigdy nie zobaczy cię z drogą torebką pod p... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

To twój ostatni dzień

17.05.2022

Wyobraź sobie, że w ciągu tygodnia umierają wszyscy twoi najbliżsi, wszyscy twoi sąsiedzi, wymiera całe twoje miasto, ba umiera każdy obywatel twojego kraju. Zostajesz kompletnie sam, otoczony setkami tysięcy rozkładających się ciał. Przestało istnieć cokolwiek co do tej pory było znane człowiekowi, nie ma prądu, bieżącej wody, wywozu śmieci, opie... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

Jedyna ocalała

17.05.2022

Do Ostatniej na imprezie należy cały świat. Wszystkie muzea, hotele, restauracje. Wielkie markety oraz luksusowe butki, prywatne apartamenty i sielskie domki ze zdjęciami na kominku, każde auto, na które tylko spojrzy. Czasami tylko musi stoczyć o coś walkę ze szczurem lub ptakiem, ale koniec końców może się nazwać królową świata. Tylko co to za k... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

Mocna, bezkompromisowa.

7.05.2022

Ostatnia na imprezie to powieść postapokaliptyczna, która wbrew pozorom niewiele odbiega od naszego świata. Tytuł to pewien element humorystyczny, gdy myślimy o końcu świata jako największej imprezie. Jaką historię przygotowała dla nas Bethany Clift w swoim debiucie, który został już doceniony za granicą? Dlaczego ludzie giną? Czy naprawdę nasza g... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

Koniec czy początek

28.04.2022

Literackie debiuty są jedną, wielką zagadką. Kompletnie nie wiemy jaki jest styl i język autora oraz jak prowadzi fabułę. "Ostatnia na imprezie" to literacki debiut Bethany Clift, a dla mnie była całkowitym zaskoczeniem. Tytuł, okładka ani opis wydawcy kompletnie nie przygotowuje na to co znajdziemy w środku. Koniec 2023 roku okazał się końcem lud... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

Postapokaliptyczny świat oczami pogubionej kobiety

27.04.2022

"Ostatnia na imprezie" zainteresowała mnie niebanalną tematyką i informacją na okładce, która sugerowała, że jest to podnosząca na duchu historia. Raczej nie tego spodziewamy się po opowieści niczym z apokalipsy, więc tym bardziej chciałam sprawdzić, czy będę miała podobne odczucia. Czy tak było? Pod koniec roku 2023 do Wielkiej Brytanii dociera ... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

6DM i jego skutki

26.04.2022

„Ostatnia na imprezie” to literatura dystopijna wpisująca się w modny ostatnio nurt postapo. Jest debiutem powieściowym Bethany Clift, autorki pochodzącej z Wielkiej Brytanii. Clift prowadzi własną firmę producencką Saber Productions i ma na koncie produkcję niskobudżetowego horroru Heretic. Andover w stanie Kansas – niewielka miejscowość z dwu... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

Wredny wirus.

6.04.2022

Już sam tytuł tej książki jest dość intrygujący, ale treść wręcz niesamowita. Nie spodziewałam się takiego przebiegu akcji, jestem bardzo mile zaskoczona. Tak się wciągnęłam w czytanie, że trudno było mi się rozstać z lekturą. I szkoda, że już się skończyła ta książka. Sześć dni maksimum. Tyle najwyżej przeżywały osoby, u których pojawiły się p... Recenzja książki Ostatnia na imprezie

@maciejek7@maciejek7 × 23
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl