Recenzje książki "Piekarnia czarodzieja"

Dodaj swoją recenzję

W świecie dziwów, czyli "Piekarnia czarodzieja"

18.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się kiedyś, co by było, gdyby życzenia można by spełniać za pomocą wypieków? Jako że jedną z moich pasji jest pieczenie, byłaby to dla mnie opcja idealna! Wystarczyłby jeden pyszny rogalik i wszystkie problemy by zniknęły. W praktyce okazuje się jednak, że to nie takie proste. Bohaterem jest szesnastolatek, któremu w domu nie ukł... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

Lustro prawdy ukryte w słodkości

30.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wspaniała powieść. Balansując na granicy fikcji i jawy wkraczamy w niesamowity świat piekarni, magii i ludzkich namiętności. To powieść o ludziach, ich dążeniach i wstrętnych charakterach jednocześnie, które idą w parze z ich egoizmem. To powieść o nas samych, o tym co w nas siedzi, co tkwi i co nie daje nam spokoju. To powieść, która pokazuje, że... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

Piekarnia czarodzieja

11.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dlaczego wszechświata nie stworzono w tak prosty sposób, jak piecze się ciastka?" Młody chłopak ucieka przed negatywami życia, kiedy zostaje niesłusznie oskarżony o popełnioną zbrodnię i odnajduje schronienie w piekarni. Od razu zauważa, że Piekarz i ekspedientka to postaci wyjątkowe, może nawet trochę dziwne i irracjonalne, a wypieki z całej of... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

"PIEKARNIA CZARODZIEJA" GU BYEONG-MO

27.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To przepiękna koreańska baśń opowiadająca o czarodziejskiej piekarni. Młody chłopak ucieka z domu po tym, jak rodzinne problemu mocno przybierają na sile. Postanawia schronić się w piekarni, jako stały klient ma nadzieję, że właściciel nie będzie miał oporu z daniem mu dachu nad głową. Tym sposobem zaczyna się ciąg tajemniczych perypetii, a od lek... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

Coś poszło nie tak

18.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gdy masz problem, który cię wyróżnia, zawsze znajdą się tacy, którzy próbują cię wykończyć dla hecy”. Pierwsze, co zwróciło moją uwagę, gdy wzięłam tę książkę do ręki to okładka i jakość jej wydania. Wydaje się być zaczarowana, przyciąga wzrok i tym samym intryguje. Moim zdaniem wiele osób zwróci swoje oczy w jej stronę, za sprawą dobrej prac... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

Piekarnia Czarodzieja

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy masz odwagę, by przejść na drugą stronę pieca? Kiedy miał sześć lat, matka zostawiła go na stacji kolejowej, a wiele lat później, jego macocha, pani Bae i jej córka, Muhnee, go porzuciły. Osamotniony i niesłusznie oskarżony o okropną zbrodnię, musi uciekać, aby ocalić swoje życie. Schronienie znajduje u Piekarza, od którego codziennie kupował ... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

@arashe@arashe {}

Realizm magiczny

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W wieku sześciu lat został porzucony przez matkę. Teraz nie dogaduje się z macochą i przyrodnią siostrą. Kulminacyjnym wydarzeniem będzie oskarżenie go o haniebny czyn, przez co musi uciekać z domu. Schronu udziela mu właściciel piekarni. Chłopak by jakoś się odwdzięczyć zaczyna pomagać w prowadzeniu sklepu internetowego. Oferta sklepu jest dość n... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

@paulina0944@paulina0944 {}× 1

Co by było, gdyby...

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaskoczyła mnie. Spodziewałam się jakiejś magicznej, przyjemnej i sielankowej opowieści z dobrym jedzeniem w tle. Dostałam słodkości, ale w pakiecie z mroczną historią. Nie nadaje się dla dzieci. Nie jest to niewinna lektura, za to pełna okrucieństwa i przemocy. O czym jest? Jest to historia chłopaka, który w młodym wieku stracił matkę, jego... {} Recenzja książki Piekarnia czarodzieja

@sanaecozy@sanaecozy {}× 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl