Recenzje książki "Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia"

Dodaj swoją recenzję

JA I PIES

30.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lubicie imprezki? Kate Spricer lubiła. Lubiła do tego stopnia, że u progu pięćdziesiątki okazało się, że jej życie to jedna wielka impreza, a świat celebrytów, który kusi blaskiem niejednego, od wewnątrz jest jak wydmuszka, nie ma NIC, tkwisz w pustce, a wszystko to, co w życiu najlepsze przechodzi koło nosa, tonie w morzu i oparach alkoholu i ... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 4

Co może dla ciebie zrobić pies

24.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Według opisu wydawcy, jest to historia "przemiany, poszukiwania sensu życia i obalania mitów współczesnej kobiecości". Przemianę owszem obserwujemy, z poszukiwaniem sensu życia też jest nieźle, ale o co chodziło z tymi mitami kobiecości, dojść nie mogę. Jedyne, co w tej książce jest obalane, i to w dużej ilości, to kolejne flaszki. Bohaterka jest ... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

@Airain@Airain {}× 17

Pies i ja

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O zbawiennym wpływie obecności zwierzęcia w życiu człowieka napisano już wiele. Pozostaje kwestią bezdyskusyjną, że zwierzęta, zwłaszcza domowi, czworonożni przyjaciele, to istoty umiejące okazywać i odwzajemniać uczucia, darzące swoich właścicieli miłością bezwarunkową i szczerą. Ale można im też przypisać o wiele ważniejszą rolę, ponieważ często... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

O psie, który nadał życiu sens

27.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Pies i Ja” to ciekawa książkowa propozycja na lato, zwłaszcza dla czytelników kochających psy, jak można się zresztą domyślić po tytule. Do sięgnięcia po nią zachęciło mnie ciekawe zdjęcie na okładce i przesympatyczny pyszczek psa, który jest jednym z jej głównych bohaterów, a także pozytywne recenzje, m.in w brytyjskim Vouge, i obecność na liści... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

@Sylwia_K@Sylwia_K {}× 3

Poruszająca autobiografia.

14.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myśleliście kiedyś o tym, że pies jest dosłownie jak dziecko i wywraca nasz świat do góry nogami? Że zmienia nasz świat o 180 stopni i jest bodźcem do zmiany na lepsze? Ja chyba nie zdawałam sobie z tego sprawy, dopóki nie przeczytałam "Pies i ja", chociaż sama jestem posiadaczką czworonożnej przyjaciółki. Autobiograficzna opowieść dziennikarki w... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

@karolcik@karolcik {}× 1

Lektura tej książki uświadomi Ci, jak bardzo kochasz swojego psa

4.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rozczochrany, uśmiechnięty pies i kobieta w kwiecie wieku, ubrana w futro i z taką miną na twarzy, jakby nie wiedziała czy ma się uśmiechnąć czy rozpłakać. Siedzą w jakimś pubie, najpewniej przy śniadaniu, wpatrują się w obiektyw aparatu. Zdjęcie jest czarno-białe, co tylko podkreśla ulotność chwili, którą zdołał uchwycić fotograf. Już pewnie ... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

@Chassefierre@Chassefierre {}× 18

Pies i ja

29.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bohaterka książki "Pies i ja" postanawia adoptować psiaka. Ta decyzja mocno wpływa na jej codzienność, zmienia jej nawyki i życie. Kate Spicer jest dziennikarką w średnim wieku. Jej dni są podobne do siebie, a nowy włochaty przyjaciel Wolfy w jednej chwili kradnie jej serce. Pewnego dnia jej pupil znika, a Kate robi wszystko, żeby go odnaleźć. ... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

Pies i ja

{} WYBÓR REDAKCJI
20.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kate Spicer "Pies i ja" Opowieść o szukaniu sensu życia, Zastanawia mnie, dlaczego wśród powiedzeń czy związków frazeologicznych z psem w tle większość ma negatywny wydźwięk. Często mówimy: "czuję się jak zbity pies", "tanie mięso psy jedzą", "psu na budę", "na psa urok", "pies ogrodnika", "ni pies, ni wydra", "Pies z kulawą nogą" a dużo rzadzi... {} Recenzja książki Pies i ja. Opowieść o szukaniu sensu życia

@toptangram@toptangram {}× 4
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl