Recenzje książki "Piętna"

Dodaj swoją recenzję

Cichy zabójca ciała i duszy

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autorka Urszula Król zabiera nas na pełną emocji, cierpienia podróż, ale jakże istotną i potrzebną wyprawę. Na niej mamy poznać siedemnastoletnią Sabinę Chaber, dziewczyna ta na progu dorosłości staje przed trudnymi sytuacjami jak i wyborami, które nie raz są ponad jej siły fizyczne i psychiczne. Akcja zaczyna się w momencie poinformowania prze... {} Recenzja książki Piętna

Urszula Król "Piętna".

20.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sabina to siedemnastoletnia bohaterka książki Urszuli Król, pt. Piętna. Od euforii do rozpaczy i z powrotem. Nie może narzekać na brak środków do życia, ponieważ ma dom i rodziców, którzy dbają o kwestie finansowe. Sabina nie ma najlepszych relacji z ojcem, ponieważ nigdy nie jest z niej zadowolony. Stara się jak może, ale nie usłyszy dobrego słow... {} Recenzja książki Piętna

Cicha, podstępna i zabójcza - depresja.

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Piętna” to historia o bólu istnienia, o braku wsparcia i zrozumienia, o spadaniu w ciemność, ale również o walce, o podnoszeniu się i powrocie do życia, o porażkach i próbach zaczynania od nowa. Świat siedemnastoletniej Sabiny się rozpada, kiedy ojciec odchodzi od matki. Mimo, że w całym swoim dotychczasowym życiu nie mogła liczyć na jego pomo... {} Recenzja książki Piętna

@kubera_anna@kubera_anna {}× 2

Nie wiem, co powiedzieć.

3.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sabina miała względnie szczęśliwe życie, a jej największym problemem zdawał się być brak miłości ze strony ojca. Mimo wszystko do pewnych rzeczy można się przyzwyczaić... nawet tych bolesnych. Prawdziwe piekło rozpoczyna się wraz z odejściem głowy rodziny. Matka dziewczyny popada w depresję po odejściu męża, na zmianę z momentami agresji skierowan... {} Recenzja książki Piętna

Piętna

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nasza osobowość i poczucie własnej wartości kształtują się od najmłodszych lat życia. Tworzą pewną bazę, późniejszych decyzji, zachowań, relacji. Na proces ten wpływają różne czynniki, ale najbardziej znaczącym jest stosunek naszych rodziców do siebie i do nas, dzieci. Faktem jest, że córki są wrażliwe na zranienia emocjonalne, na kryzysy rodzicó... {} Recenzja książki Piętna

Życie z chorobą dwubiegunową

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sabina ma 17 lat i nagle jej dość poukładane życie zostaje zburzone jak domek z kart. Jej ojciec obwieszcza, że odchodzi od rodziny. Mimo, że ojciec dla młodej dziewczyny był niczym wymagający kat, to ona czuje się jakby ktoś rozerwał ją na pół. Sabina zostaje sama z mamą. Mamą, która totalnie się rozpada. Najpierw depresja, później choroba, a mło... {} Recenzja książki Piętna

Jak trudne jest życie z chorobą psychiczną?

5.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, czym tak naprawdę są choroby psychiczne. Uważają je za wyimaginowaną wymówkę na nasze lenistwo, nie będąc jednocześnie świadomym, że to właśnie oni mogą być jego przyczyną. Ludzka psychika jest niebywale skomplikowana. Z własnych doświadczeń powinniście wiedzieć, jak ciężko, zwłaszcza we współczesnym świe... {} Recenzja książki Piętna

@jkucner618@jkucner618 {}× 1

Zawieszona między dwoma światami

{} WYBÓR REDAKCJI
27.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Piętna " zostawiła w mojej czytelniczej duszy ogromne piętno. Ten tytuł absolutnie nie nadaje się na sielankową plażę czy wypoczynek nad jeziorem. Potrzebuje ciszy, skupienia i okrutnie boli. Z każdej strony mamy do czynienia z wielkim cierpieniem, samotnością i cienką linią życia, a wszystko to przedstawia 17-letnia Sabina. Na początku odrzucona... {} Recenzja książki Piętna

@Strusiowata@Strusiowata {}× 16
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe