Recenzje książki "Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie"

Dodaj swoją recenzję

Cudowna podróż po osiemnastowiecznych miastach!

1.09.2021

„Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie” to pozycja, która naprawdę mnie zaskoczyła. Dlaczego nie sięgnęłam po nią o wiele wcześniej? Mackenzi Lee przenosi nas do XVIII wieku, gdzie po ulicach jeżdżą powozy, wózki i lektyki. Poznajemy damy o twarzy niczym mleko od dużej ilości pudru oraz lordów w perukach. Kobiety zmuszone są do noszenia ... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Poradnik dla dżentelmena

25.08.2021

Piękna okładka i oprawa graficzna, a w środku ciekawa historia o tym "Czy prawdziwy dzentelem musi być ułożony?" Jak myślicie? Henry, nasz głowny bohater być może odpowie nam na to pytanie, a więc rozsiądźcie się wygodnie i zatopcie w tej ciekawej historii. Henry mimo starań ojca i wielu szkół nie mógł zapomnieć o zabawie, hulanacha ani kobietach... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Humor wynagradza

14.05.2021

 Pierwszy raz usłyszałam o Mackenzie Lee jesienią, gdy wydawnictwo Media Rodzina umiliło życie wielu psiarzy książką „Historia świata na czterech łapach". Podbiła nią serca każdego, kto ceni teksty pisane z miłością oraz humorem. Trzymałam kciuki, by ktoś w końcu przetłumaczył jedną z jej powieści, bo liczyłam na to, że jej humor i w nich do mn... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

@mewaczyta@mewaczyta × 5

W poszukiwaniu siebie

2.05.2021

Nie jestem zaskoczona faktem, że książka ta znalazła się na liście bestsellerów New York Timesa. Zasługuje na to z całą pewnością. Jedyne, z czym mam problem to zakwalifikowanie tej lektury do kategorii literatury młodzieżowej. Obawiam się, że do młodych czytelników, szczególnie w czasach wszechogarniającej pogardy, rasizmu, nietolerancji, nie dot... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

@Nina@Nina × 19

Świetna!

27.04.2021

Mackenzi Lee to amerykańska pisarka, autorka książek dla dzieci i młodzieży, zarówno fikcji jak i literatury faktu. Jej powieści były wielokrotnie nagradzane i znajdowały się na listach bestsellerów New York Timesa. „Poradnik” nie jest moim pierwszym spotkaniem z twórczością autorki, bo wcześniej miałam okazję czytać „Historię świata na czterech ł... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

„Od tej chwili zamierzam wieść cholernie dobre życie. Nie będzie łatwe, ale będzie dobre”, cz...

8.04.2021

Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie to książka, którą ostatnio często widziałam na bookstagramie. Czytałam też sporo pozytywnych recenzji i postanowiłam sama przekonać się, czy rzeczywiście jest tak dobra, jak większość mówi. XVIII wiek. Henry Montague, dla przyjaciół Monty, jest przypadkiem beznadziejnym. Jego ojciec zrobił wszystko, ab... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Przenieśmy się do XVIII wieku, gdzie Henry Montague… rozrabia

26.03.2021

Przenieśmy się do XVIII wieku, gdzie Henry Montague… rozrabia. Z tego też powodu zostaje wysłany w roczną podróż po Europie, a kiedy wróci ma zająć się majątkiem. Jednak, jeżeli w tym czasie nie zaprzestanie swoich szaleństw ma zostać wydziedziczony. Henry jednak ani myśli podporządkować się ojcu, który odpowiada za całe zamieszanie. W końcu jedzi... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Poradnik dla dżentelmena

25.03.2021

Ta książka była dokładnie tym czego potrzebowałam, czyli lekkiej, zabawnej i sarkastycznej książki z wątkiem historycznym. Największym plusem tej książki są bohaterowie oraz to, że nie da się przewidzieć co zaraz się stanie. Na początku myślałam, że będzie to po prostu książka o tym, jak trójka przyjaciół spędza czas na podróży po krajach, a dost... Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl