Recenzje książki "Saturnin"

Dodaj swoją recenzję

Nie uciekaj.

12.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest coś pięknego w prozie Jakuba Małeckiego, co powtarzam do znudzenia w każdej recenzji Jego książek. Jest coś pięknego. Tak od pierwszych stron wylewająca się z kart powieści historia zatruwa czytelnika i jest z nim już do końca lektury. I czasem nawet dłużej, aż się przetrawi i zajmie miejsce w duszy. Świeżo po lekturze „Saturnina” z niewymusz... {} Recenzja książki Saturnin

@Johnson@Johnson {}× 38

Dywan codzienności

10.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem jak postać wycięta ze zdjęcia i wklejona w inne zdjęcie, do którego trochę nie pasuję. Nieruchoma, sztywna, wciśnięta w nie swoje wymiary. I mogłabym się rozzłościć przez samo to i wpaść w spiralę gorszego samopoczucia, nie potrzebując żadnego powodu prócz własnego niezadowolenia. Ale szarość zniknęła. Jestem w codzienności. Tu i teraz. Jak... {} Recenzja książki Saturnin

Saturnin

19.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moja pierwsza książka Jakuba Małeckiego. Wzięłam ją do ręki nic o niej nie wiedząc i nie czytając opisu. Tytuł? Starłam się rozszyfrować o czym może być ta książka...ale nawet o centymetr nie zbliżyłam się do tego co chce przekazać nam autor. „Jestem błyszczącym, jasnym wężem i sunę przez poszycie. Głęboko we mnie tkwi gorące miejsce, które pul... {} Recenzja książki Saturnin

Barwność Małeckiego

30.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytając recenzje twórczości autora, widziałam same skrajne opinie. Jaki więc talent musi mieć pisarz, żeby w ten sposób poruszać czytelników? Nie wiedziałam, na co mam się przygotować. „Saturnin” z zagadkowym opisem obiecywał wiele. Nie potrafię nawet zakwalifikować gatunkowo tej powieści. W głowie po Małeckim pozostał mi istny mętlik. Pierwsze ... {} Recenzja książki Saturnin

Saturnin

30.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakub Małecki od kilku lat autorsko trzyma wysoki poziom. Świadczy o tym nie tylko obecność na wszystkich top listach czy konieczność dodruku egzemplarzy zaraz po premierze, ale przede wszystkim uwielbienie czytelników. „Saturnin” to kolejna propozycja autora. Tym razem opowiada historię trzydziestolatka, który mieszka w Warszawie i pracuje jak... {} Recenzja książki Saturnin

@justyna_@justyna_ {}× 3

Saturnin

8.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książki Jakuba Małeckiego zaczęłam sięgać dopiero niedawno. Pierwszą jaką chapnęłam była „Horyzont” i była tak cudowna, że od razu chciałam też przeczytać każdą inną spod pióra tego autora. Ale dziś o „Saturninie”. Po pierwsze okładka: świetna! Po drugie opis: tak zachęcający, że ciężko było na nią czekać! I po trzecie treść: czy mogło być i... {} Recenzja książki Saturnin

Egzystencjalna podróż w głąb siebie

5.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie będę ukrywać, że czytałam wyłącznie jedną książkę Jakuba Małeckiego. Zachwyciła mnie ona jednak na tyle mocno, że postanowiłam pozostać z tym autorem i poznać więcej jego dzieł. Słyszałam, że niektóre motywy oraz wątki z jego książek są powtarzalne. Być może. Jednak co to za wada, skoro w tychże tytułach panuje naprawdę magiczny, niepowtarzaln... {} Recenzja książki Saturnin

"Saturnin"

{} WYBÓR REDAKCJI
1.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Saturnin” Jakuba Małeckiego to powieść oparta na prostej fabule. Pewnego dnia znika 96-letni skryty i małomówny Tadeusz Markiewicz. Jego córka, Hanna, prosi o pomoc w odnalezieniu ojca, swojego 30-letniego syna – Saturnina. Saturnin przyjeżdża do rodzinnej wsi z Warszawy, w której mieszka i wyrusza wraz z matką na poszukiwania dziadka. Nie jest t... {} Recenzja książki Saturnin

@linaewe85@linaewe85 {}× 16
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl