Recenzje książki "Studentka"

Dodaj swoją recenzję

W cieniu obsesji

16.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy lubicie książki napisane wspólnie przez dwóch autorów? Ja przyznam szczerze, że nie do końca jestem fanką pisarskich duetów, niejednokrotnie czytając taką książkę miałam wrażenie, że jest chaotyczna lub niespójna. Tym razem tak nie było, nie odczułam żadnych zgrzytów i czytałam z prawdziwą przyjemnością, bowiem „Studentka” Tess Gerritsen i Ga... {} Recenzja książki Studentka

Współczesna Medea ma 22 lata i żądzę mordu w oczach

14.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już widzę różne opinie (z którymi na szczęście zapoznałam się dopiero po przeczytaniu "Studentki") na temat najnowszej książki Tess Gerritsen. O autorce mawiam od dawna, iż jest to jedna z moich ulubionych postaci na literackiej scenie. To właśnie dzięki niej po latach wróciłam do namiętnego czytania książek rozsmakowując się w thrillerach medycz... {} Recenzja książki Studentka

Studentka

14.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tess Gerritsen Gary Braver "Studentka", Nie miałam do tej pory okazji poznania książek autorki, mistrzyni thrillera medycznego. Tym razem występuje w pisarskim duecie, a "Studentka" jest typowym thrillerem z elementami kryminału. Pamiętam jak jakiś czas temu przebywałam z synem w szpitalu i dzieląca z nami pokój mama innego chłopca zaczytywała ... {} Recenzja książki Studentka

@toptangram@toptangram {}× 3

Studentka

7.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„STUDENTKA” Gary Braver Tess Gerritsen Wydawnictwo Albatros RECENZJA PRZEDPREMIEROWA Dzięki Wydawnictwu Albatros miałam możliwość wcześniejszego przeczytania najnowszej powieści duetu Braver – Gerritsen „Studentka”. Dziękuję za taką możliwość. Jest to bardzo mroczny, psychologiczny thriller. „Studentka” wciągnęła mnie od pierwszej strony i nie... {} Recenzja książki Studentka

@lukrecja84@lukrecja84 {}× 1

Miłosny tragizm

6.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ludzie zwykli uważać, że to, co im się przytrafia, jest najbardziej tragiczną z możliwości. [...] Głównie dlatego, że nie mają porównania z tym, co przezywają inni” Co sądzicie o samobójcach? Czy uważacie ich za tchórzy, czy tragiczne postacie, które nie dostrzegając nadziei, ponoszą najwyższą ofiarę? Czy uważacie samobójstwo za akt odwagi, czy ... {} Recenzja książki Studentka

Miłość wg klasycznych kanonów kontra uczucie state-of-the-art

3.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie byłabym sobą, gdybym nie zerknęła na ostatnie strony książki jeszcze przed jej przeczytaniem w całości. Dlaczego? Nie pytajcie. Potrzebna by była pewnie jakaś grubsza analiza. A to nie mnie, lecz literaturę mam analizować. W przypadku „Studentki” Tess Gerritsen i Gary’ego Bravera obowiązkowo rzuciłam okiem na końcówkę, dzięki czemu od razu wie... {} Recenzja książki Studentka

Nie do końca thriller, ale dobra książka

30.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tess Gerritsen powróciła z nową książką. Tym razem napisaną w duecie z Garym Braverem. Historia zaczyna się w momencie odkrycia samobójstwo młodej kobiety. Z pozoru nic nie sugerowało, że targnie się na swoje życie. Standardowe procedury i badania policji prowadzą do kolejnych pytań, które sugerują śledczym, że w sprawę śmierci Taryn mogą być zaa... {} Recenzja książki Studentka

@Radosna@Radosna {}× 1

Furia wzgardzonej kobiety

26.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tess Gerritsen i Gary Braver stworzyli powieść, którą śmiało można przypisać do kilku gatunków literackich. Podzielona i przeplatająca się wydarzeniami zaczynającymi się od śmierci tytułowej studentki oraz doprowadzającej do niej. POTEM Studentka uniwersytetu Northeaster, Taryn Moore, popełniła samobójstwo. Jednak wieloletnia praca w bostońskiej p... {} Recenzja książki Studentka

@Logana@Logana {}× 23
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl