Recenzje książki "Sztuka dawania prezentów"

Dodaj swoją recenzję

Sztuka dawania prezentów

15.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytając "Sztukę dawania prezentów" doświadczyłam czegoś niezwykłego. Z każdej ze stron książki wręcz wylewa się magia świąt. Pani Lucyna, matka czterech dorosłych już córek, babcia, wdowa, musi zmierzyć się z duchami przeszłości, które nawiedziły ją po śmierci męża. Tajemnica skrywana całymi latami przez zmarłego Stanisława, spada na kobietę jak... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

Refleksyjna i mądra książka

23.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna pozycja z tych świątecznych już za mną. Tym razem padło na "Sztukę dawania prezentów" Anny Szczęsnej. W tym roku naprawdę był wysyp dobrych książek z tej kategorii. Czy ta również przypadła mi do gustu? Lucyna, jako głowa rodziny Jankowskich, po śmierci męża dowiaduje się od prawnika dość niewygodnej prawdy. Okazuje się, że małżonek miał ... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

Ciepło rodzinne jest najważniejsze

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy lubi dostawać gorzej jest, kiedy samemu trzeba wybrać i je wręczyć. Więc można rzec, że to nie lada sztuka. Gdyby tak nie było, w domach nie zalegałyby nietrafione prezenty, z którymi niewiadomo co zrobić. A tego uczymy się już w dzieciństwie. Jest to zawsze wyraz sympatii, pamięci i bardzo ciepłych uczuć. Wiele ludzi bardzo lubi moment, w k... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

Co można podarować bliskim w prezencie?

30.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zazwyczaj pod choinkę nigdy nic nie chcę, bo to co potrzebne to mam. No chyba, że książki. Tych nigdy za mało! Mimo wszystko, zawsze cieszę się nawet z małych drobiazgów. Bo liczy się gest. I niespodzianka. I pamięć. Sama zawsze długo się zastanawiam, co komuś sprawić. Żeby to było coś pożytecznego. I żeby ten prezent był zaskoczeniem. I żeby spra... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

❄️RECENZJA❄️

21.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy zastanawialiście się kiedyś nad swoimi relacjami w rodzinie? Czy są one dobre, złe? Czy możecie coś w nich zmienić, żeby było lepiej? Książka ze zdjęcia dała mi dużo do myślenia, jednak na papierze wygląda to zupełnie inaczej, prościej. W realnym życiu nie ma tak łatwo. Nie zawsze relacje w rodzinie są takie, że wystarczy wybaczyć i powiedzie... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

@szpaczek444@szpaczek444 {}× 2

Sztuka dawania prezentów

14.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lucyna w tajemnicy przed rodziną organizuje inne niż dotychczas Święta, odcięte od świata i technologii. Wszystko po to, aby stworzyć wyjątkową atmosferę i przygotować córki na wyjawienie szokującej tajemnicy, jakiej dowiedziała się o zmarłym już mężu. Marzy też, aby córki zaczęły się dogadywać i zażegnały konflikty. Niedaleko domu mieszka też sam... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

Temat świąt nie tylko na okładce...

11.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„- Sztuka dawania prezentów zanikła. – Babcia zmieniła temat.- Nie łatwo sprawić komuś przyjemność podarkiem. - Masz trochę racji, teraz rzeczy są łatwo dostępne. Niczego nie brakuje. Trzeba poznać osobę, którą chcemy uszczęśliwić, a to wymaga wysiłku”. Rodzina Lucyny nigdy by nie przypuszczała, że te święta spędzą inaczej. Nie spotkają ja... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

Przeczytaj i odkryj, co w życiu jest najważniejsze.

10.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Stwarzamy sobie problemy, wymyślamy przeszkody, wmawiamy sobie, że nie damy rady, zamiast po prostu spróbować. Są rzeczy, na które mamy wpływ, i te, które dzieją się niezależnie od nas. Z tymi pierwszymi możemy coś zrobić, drugie pozostaje zaakceptować. Niepotrzebnie się szarpiemy, męczymy, katujemy. Sami sprowadzamy na siebie cierpienie. Dlaczeg... {} Recenzja książki Sztuka dawania prezentów

@anettaros.74@anettaros.74 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl