Recenzje książki "Tatuażysta z Auschwitz"

Dodaj swoją recenzję

Tatuażysta z Auschwitz - Heather Morris

25.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od dluższego czasu zamierzalam przeczytać tę książkę. Tym bardziej, że mialam nadzieję zdobycia wiedzy o Auschwitz. Zawarty tam wątek milosny mial tylko urozmaicić mi to zdobywanie wiedzy. Nie chcialam sięgać po książkę stricte historyczną, ponieważ takie mnie nudzą. Jednak jestem poniekąd zawiedziona. Ważna jest tu informacja, że historia Lalego... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

Nieodrobiona lekcja historii

19.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść, która zapoczątkowała modę na historie obozowe i tytuły ze słowem "Auschwitz". Autorka wzięła na warsztat historię Lalego, który pełnił w obozie funkcję tatuażysty i to z jego perspektywy patrzymy na rozgrywające się wydarzenia. Książce dałam piątkę, choć muszę przyznać, że sama do końca nie jestem przekonana do tej oceny. Nie będę tutaj ... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

Siła miłości jest ogromna ...!

15.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Tatuażysta z Auschwitz " jest to fikcja literacka oparta na prawdziwej relacji więźnia tamtejszego obozu koncentracyjnego . Napisana przez Heather Morris . Opowiada o mężczyźnie , który zgłosił się aby pójść do Auschwitz zamiast swojego brata. Nazywa się Lale Sokołow . Zaczyna prace przy rozbudowie obozu . Potem za pośrednictwem pewnego człowiek... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

Historia nie do końca prawdziwa

4.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak każdy, kto lubuje się w literaturze wojennej, poświęconej reżimowi hitlerowskiemu, ja również postanowiłam sięgnąć po książkę " Tatuażysta z Auschwitz". Okupowała listy bestsellerów przez bardzo długi okres. Na tylnej okładce możemy przeczytać "Bestsellerowa - oparta na faktach -powieść na miarę "Chłopca w pasiastej piżamie" i " Listy Schindle... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

@Dominikaa@Dominikaa {}× 1

Tatuażysta z Auschwitz

23.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Tatuażysta z Auschwitz,, to przede wszystkim, napisana na faktach przejmująca powieść o losach ludzi, którzy przetrwali. Sądzę, że dla osób, które lubią historię, opisy czasów II wojny światowej, interesują się tym tematem jest to książka, po którą mogą z powodzeniem sięgnąć. Jak wiele historii z tamtego okresu, tak również tutaj autorka przepr... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

@fajnaem@fajnaem {}× 1

Tatuażysta z Auschwitz

12.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszą rzeczą o jakiej muszę wspomnieć, jest to, że "Tatuażystę z Auschwitz" czyta się niezwykle szybko i niezwykle przyjemnie. Oczywiście, że względu na styl pisania. Z fabułą jest troszkę inaczej. Nie jest ona, aż tak lekka, gdyż miejscem akcji jest już wcześniej wspomniany w tytule, obóz koncentracyjny-Auschwitz Birkenau. A o czym opowiada ta... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

Tatuażysta z Auschwitz

11.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Lale podnosi wzrok i widzi wykute w metalu niemieckie słowa. ARBEIT MACHT FREI. Praca czyni wolnym. Nie wie, gdzie jest ani jaka praca go czeka, ale sam pomysł, że w ten sposób otrzyma wolność, wydaje się mu chorym żartem. SS, karabiny, psy, odebranie bagażu – nie wyobrażał sobie tego.” Lale Eisenberg trafia do obozu w Auschwitz w kwietniu 1942 r... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

Tatuażysta z Auschwitz

29.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Słysząc o tej książce po raz pierwszy bardzo chciałam się z nią zapoznać. Potem zaczęłam czytać coraz więcej opinii na jej temat i dowiedziałam się też na jakiej "zasadzie" działa. Podoba mi się to, że już na samym początku napisane jest, że historia ta to w dużej części fikcja literecka, a nie same fakty. ----------------------------------------... {} Recenzja książki Tatuażysta z Auschwitz

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}