Recenzje książki "Teściowa"

Dodaj swoją recenzję

Teściowa vs synowa

21.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Teściowej jeszcze nie posiadam, ale czytając tę książkę czułam, jakbym była po środku konfliktu synowa vs teściowa. Iskry napięcia strzelały bezustannie, a prawdziwa "wojna" toczyła się między słowami, krzywymi spojrzeniami, czy kolejnymi kęsami surowego kurczaka. Najlepsze jest to, że nikt nie wie, że pomiędzy Lucy a Dianą istnieje jakikolwiek ko... {} Recenzja książki Teściowa

TYLKO teściowa

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mówi się, że teściowa to nie rodzina. Ale czy nie jest czasami tak, że obce osoby są nam bliższe niż nasi krewni. Lucy, główna bohaterka powieści Sally Hepworth, z pewnością nie może tego powiedzieć. Jeszcze przed ślubem jej relacje z przyszłą teściową były delikatnie mówiąc chłodne. Diana- podpora lokalnej społeczności, zaangażowana w pomoc uchod... {} Recenzja książki Teściowa

A twoja teściowa jaka jest?

12.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści takie jak ta sprawiają, że mimo iż mamy pojęcie jak się ona może skończyć to i tak chcemy dobrnąć do ostatniego akapitu. I takie powieści właśnie najbardziej ze wszystkich lubię. Dlatego nie mogłam odmówić sobie opcji zrecenzowania najnowszej powieści Sally Hepworth. A czy mi się ona spodobała? W rodzinie Goodwinów każdy ma coś do ... {} Recenzja książki Teściowa

Czy przeszłość da się oddzielić kreską?

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rodzina jest jak opinia - każdy ma swoją. Należy do niej poprzez więzy krwi i w żaden sposób nie może tego zmienić. W społeczeństwie panuje mylne, infantylne wręcz przekonanie, że jeśli z kimś mieszkamy i spędzamy dużo czasu, znamy tę osobę doskonale. Tymczasem rzeczywistość narzuca zmianę tego sposobu myślenia. Człowiek nie jest książką, którą mo... {} Recenzja książki Teściowa

Czy naprawdę znamy swoich bliskich?

12.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przypadek sprawił, że zaczęłam czytać tę książkę – i absolutnie nie żałuję. Jest świetna, piękna i niełatwa, moim zdaniem lektura prawie obowiązkowa dla teściowych i synowych. Jest do przeczytania i przemyślenia. Jest to opowieść snuta przez Lucy – synową Diany i Dianę – teściową Lucy i Patricka. I parę słów, pod sam koniec dorzuca Nettie, córka ... {} Recenzja książki Teściowa

Skarbie - nie mogłabym ci zrobić większej krzywdy

31.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mamo pomocy! Skarbie - nie mogłabym ci zrobić większej krzywdy" Kto z nas nie zna kawałów o teściowej? :) Ten stereotyp nadopiekuńczej matki i zrzędzącej jędzy znany jest pewnie każdemu z nas, a Sally Hepworth użyła go do stworzenia niezwykle ciekawego thrillera psychologicznego. Relacje na linii teściowa - synowa to dość skomplikowany temat, pe... {} Recenzja książki Teściowa

@ilona_m2@ilona_m2 {}× 1

Teściowa

7.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Teściowa” Sally Hepworth Gdy Lucy zauważa idących podjazdem policjantów już wie, że stało się coś złego. Potem Ollie otwiera drzwi jeszcze nieświadomy, że za chwilę zapytają go czy zna Dianę Goodwin. Takich pytań nie zadaje się bez powodu... Gdy Lucy pierwszy raz zobaczyła rodziców swojego ówczesnego chłopaka poczuła się jakby przypad... {} Recenzja książki Teściowa

@ReniBook@ReniBook {}× 2

Teściowa

30.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Teściowa- dla jednych druga matka, dla innych wróg numer jeden. "Teściowa" Sally Hepworth to dla mnie debiut literacki tej autorki. Wcześniej nie miałam styczności z jej literaturą. Ta książka jest dla mnie genialna. Pochłonęłam ją w całości. Bardzo życiowa, świetnie skonstruowana fabuła i przemawiający do mnie bohaterowie. Relacje Lucy i je... {} Recenzja książki Teściowa

@monika8905@monika8905 {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl