Recenzje książki "Trzy metry nad niebem"

Dodaj swoją recenzję

Trzy metry nad niebem

21.05.2022

Nie wiem od czego zacząć. Przeczytałam tą książkę już kilka razy w życiu. Już od pierwszych stron byłam w niej zakochana. Właśnie przez nią zaczęłam czytać. Mam do niej ogromny sentyment. Ale jest to jedna z najlepszych książek jakie czytałam i uważam że naprawdę warto ją przeczytać. Wiem że jest też film jednak książka jest 1000 razy lepsza. Już ... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

" Conajmniej trzy metry nad niebem "

5.03.2014

Babi Gervasi. Młoda, inteligentna i całkiem ładna dziewczyna z dobrego domu. Uczęszcza do prywatnej szkoły, stosuje dietę i jest odpowiedzialna. Przyjaźni się z Palliną, osobą o wiele bardziej otwartą na ludzi i nie mającą nic przeciwko temu, żeby od czasu do czasu zaszaleć. Step, a zasadzie Stefano Mancini. Trudne przeżycia z przeszłości doprowad... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

Trzy metry nad niebem

1.03.2014

Dwoje ludzi. Dwa światy. Połączyła ich miłość. Było to tak niesamowite uczycie, które zmieniło ich obu. Ona otwiera się na świat, dojrzewa. On, agresywny chuligan, żyjący nocnymi wyścigami na motorze i bezsensownymi bijatykami, staje się spokojniejszy, łagodnieje. Czasem zdaje się, że wszystko jest przeciwko nim. Jakby wszechświat zarazem chciał i ... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

Trzy metry miłości

29.05.2013

Dzisiejsza recenzja będzie w sumie recenzją niespodzianką. Książka Trzy metry nad niebem wpadła w moje ręce zupełnie przypadkiem. W szkole, dziewczyny ciągle gadały o sławnej, hiszpańskiej produkcji na podstawie tej powieści. Postanowiłam, więc ją obejrzeć. Jednak mam w zwyczaju, że najpierw czytam książkę, a dopiero potem zabieram się za film. Dla... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

"Strach to czasem brzydka rzecz. Nie pozwala ci doznawać najpiękniejszych chwil. Będzie twoi...

1.04.2013

Dzień, jak każdy inny. Babi wybiera się do szkoły samochodem swojego taty, wraz ze swą młodszą siostrą. Podczas spokojnej drogi do szkoły, jakiś bezczelny chłopak, zaczepia nastolatkę. Dziewczyna go ignoruje, mając świadomość, że już nigdy więcej nie spotka tego łobuza. Nie miała najmniejszego pojęcia jak bardzo się myliła... Drogi Babi i Stepa krz... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

Trzy metry nad niebem

27.12.2012

Federico Moccia, ur. w 1963 roku w Rzymie, pracuje jako scenarzysta filmowy i telewizyjny. Jego pierwsza powieść "Trzy metry nad niebem" odniosła we Włoszech niebywały sukces i stała się książką kultową. Tylko w 2004 roku miała pięć dodruków i na jej podstawie zrealizowano cieszący się dużą popularnością film. Za "Trzy metry nad niebem" Moccia zdob... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

Trzy metry nad niebem - Moccia Federico

28.11.2012

"Trzy metry nad niebem" chodziły za mną od dawna. Od jak dawna? Hmm odkąd obejrzałam film i po prostu byłam nim oczarowana. Musiałam przeczytać książkę i dowiedzieć się co reżyser zmienił w całej historii, a co pozostawił bez zmian. Głównych bohaterów poznajemy w momencie, gdy Babi jedzie w samochodzie razem z siostrą i ojcem. Step podjeżdża pod sa... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

"Trzy metry nad niebem"

8.10.2012

„Trzy metry nad niebem” to książka, którą musiałam przeczytać. Po obejrzeniu adaptacji filmowej zakochałam się w miłosnej historii Babi i Stepa. Czy i Wy pragniecie poznać niezwykłą powieść włoską, która odniosła sukces w wielu krajach? Autor książki - Federico Moccia urodził się w Rzymie. Pracuje jako scenarzysta filmowy i telewizyjny. Od najmło... Recenzja książki Trzy metry nad niebem

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl