Recenzje książki "Ukryte"

Dodaj swoją recenzję

Ukryte / The Body Finder - Kimberly Derting

17.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Violet może wyczuć echa, uczucia, zapachy, kolory i dźwięki pozostawione przez ofiary morderstw. Dzięki temu nie tylko można odnaleźć martwe ciała, ale także mordercę, który jest naznaczony piętnem. Główna bohaterka w większości miała do czynienia z martwymi zwierzętami, ale kiedy okrutny seryjny morderca zabija dziewczyny z jej rodzinnego miasta i... {} Recenzja książki Ukryte

Nietypowy dar, a może przekleństwo?

3.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ukryte" opowiada o nastolatce imieniem Violet, który posiada dar (a raczej przekleństwo), dzięki któremu wyczuwa pogrzebane w ziemi zwłoki, zarówno zwierząt jak i ludzi. Słyszy również coś w rodzaju "piętna" u ludzi, którzy są odpowiedzialni za czyjąś śmierć. Muszę przyznać autorce, że miała naprawdę oryginalny pomysł. Tej książki nie można nazwa... {} Recenzja książki Ukryte

Ukryte - Kimberly Derting

26.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Bo czułaś - stwierdził rzeczowo. - Wiem, ponieważ ja czułem coś do ciebie, więc nie ma mowy, żeby z tobą było inaczej.'' Wyobraźcie sobie, że idziecie lasem z rodziną, podziwiacie śpiew ptaków, patrzycie pod nogi, aby się nie wywrócić i wciągacie świeże, czyste powietrze. To jest proste, prawda? A gdy dodacie do tamtego coś przerażającego, jak ... {} Recenzja książki Ukryte

Odkryj ukrytą prawdę...

4.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przed przeczytaniem „Ukrytego” nazwisko Kimberly Derting było mi całkowicie obce. Kolejna zwyczajna amerykańska autorka książek z nurtu paranormal romance- tak można pomyśleć. Obecnie nieliczna ilość pomysłów jest oryginalna i wybija się ze stosów schematycznych i mdłych historyjek. „W pisaniu tak naprawdę zakochałam się w szkole, kiedy próbowałam ... {} Recenzja książki Ukryte

@Chasm@Chasm {}

Przed nią nie schowasz się, nawet po śmierci

3.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ukrył je... ukrywa się... ONA ich znajdzie... jak Jaś i Małgosia po okruchach, tak ONA znajdzie myśliwego i jego ofiary po ... echach śmierci." Jaki jest wasz ulubiony smak lodów? Mój to wielosmakowy deser z kawałkami bananów i sosem czekoladowym, rozpływającym się w ustach. Chociaż przyjemność tuczy, mam do niej słabość i mogłabym tak się objad... {} Recenzja książki Ukryte

''Ukryte''

4.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dość specyficzny i intrygujący tytuł sprawił, że sięgnęłam po tę książkę. Zaspokajając przy tym swoją ciekawość. Kilka godzin z ciepłą herbatą i z tą książką, bawiąc się w detektywa odkryłam tajemnice w niej ukrytą. Mianowicie jest ona bardzo ciepłą lekturą mozna ją czytać nie zwracając uwagi na upływ czasu czy przekrecające się strony. Bardzo zas... {} Recenzja książki Ukryte

@Enigma@Enigma {}

Dar od losu... Czy przekleństwo?

24.07.2011

Powody, dla których sięgam po niektóre tytuły są banalne. Tutaj przeważył fakt, że bohaterka ma na imię Violet. Czyli tak samo, jak moje internetowe wcielenie. Chociaż nie powiem, sama okładka również przykuwa wzrok. Jest po prostu przepiękna, mimo że emanuje przecież prostotą i wydawać by się mogło, kiczem. Violet już od dziecka była inna. Słysz... {} Recenzja książki Ukryte

@Violet@Violet {}

Ukryte

26.05.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książkę tę sięgnęłam widząc pozytywne opinie na temat tej książki, jednakże i tak nie byłam do końca do tej książki przekonana. Lecz już po pierwszych stronach tej powieści moje wątpliwości się rozwiały. Violet jest inna. Żyje z tą świadomością od dzieciństwa, od kiedy znalazła martwą, zamordowaną dziewczynę, mając osiem lat. Nie mogła o tym ni... {} Recenzja książki Ukryte

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe